Kategoriarkiv: Anneli tipsar!

Canvastavlan

Jag måste få göra ett inlägg om canvastavlor och hur fantastiskt det är! Det är nämligen så att jag för en vecka sedan beställde en för mig gigantisk canvastavla för att jag tyckte jag var värd det. Den var i storlek 50 x 80 cm och när jag fick hem mitt paket så kändes det gigantiskt. Det gick dessutom snabbt att få hem så det var ingen lång väntan inte. Tavlan i sig är superfin! Jag älskar ju färger som ni vet och färgerna sitter som en smäck i tavlan. Det som är så praktiskt med canvastavlor är att de kommer helt färdiga (om man beställer det så. Det går att få det billigare genom att beställa omonterat men så pass mycket billigare för det besväret är det inte!) och så fort man packat upp tavlan är det bara att hänga upp den och njuta. Snabbt, lätt och roligt! Dessutom tycker jag att just canvas är ett fint sätt att visa sina bilder på. Det finns massor av olika företag som gör canvas med varierande kvalitet så klart. Denna tavla beställde jag från Canvasonline.
Det är lätt att beställa från canvaskung.se:s hemsida och man ser tydligt på beställningssidan hur bilden blir beroende på vilken tjocklek på ramen man har och det är den viktigaste funktionen när man beställer canvas.

För alla er som sitter därute med bilder som ni gärna vill ha upp på väggen men inte riktigt vet hur ni ska göra med så kan jag varmt rekommendera att göra canvastavlor av dem. Spana in länken ovanför och se om de kan hjälpa er. Det är jag helt säker på att de kan och jag är också säker på att ni kommer bli toknöjda. Det blev i alla fall jag!

canvastavlan

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Mera väggkonst!

Jag vet att det är många därute av er som fotograferar men hur många av er har era bilder på väggarna? Hur många har bilderna någon annanstans än i datorn? Det är så lätt med den digitaliserade tekniken att fotografera, att skapa, och det är så lätt att spara bilder på diverse hårddiskar, skivor, USB eller allt vad som finns! Men att ha bilderna i handen är en särskild känsla och den kan ingen ta ifrån en! Att kunna hålla sina bilder i handen och bläddra bland dem! Och det är så otroligt lätt och dessutom mycket hållbarare att ha dem på olika ställen!

Nu finns det så många olika sätt att få sina bilder på. Det finns vanligt fotopapper, fine artpapper, aluminiumtavlor, och så klart min favorit: Canvasen! Canvasen passar de flesta bilder och det blir så snyggt! Lätt att hänga dessutom. Och så klart finns fotoböcker av alla de slag!

Jag erkänner! Jag är dålig på detta också! Visst, jag har en handfull med böcker och jag har ett rum fullt med porträttbilder på väggarna för inspiration. Men som konst, har jag inte satt upp något förrän nyssligen. Här på bild ser ni tre av mina bilder som sitter på min sovrumsvägg. Detta har blivit min favoritvägg i lägenheten. Jag älskar dessa bilder. Tycker de harmoniserar så fint ihop. Både med varandra och den rosa väggen! Jag älskar ramarna (som ärligt talat är skitramar) men de ramar så fint in mina bilder! Jag blir glad och oerhört stolt över mina bilder på väggen!

Självklart finns mina bilder att köpa om ni är intresserade! Om ni känner att ni inte har något eget, eller om ni vill ha något extra exklusivt, så är jag säker på att ni inte kommer ångra er om ni beställer en tavla härifrån. I princip alla bilder jag har här går att få i vilket format och material som önskas!

Så fram för mera bilder på väggarna. Stora, härliga, färggranna, udda bilder som ger glädje och lycka!

tisdagstema_sovrummet

Tisdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Renée - Ett antal fotoböcker som du och på väggarna har jag just nu bara monocroma i canvas. Byter säkert snart. Annars har jag en liten permanent utställning hos frissan. Tillsammans med fotogruppen hänger jag också med fyra bilder på sjukhemmet som byts två ggr om året. Mycket uppskattat av både boende, personal och besökande.
En klar fördel att ha egen skrivare men många utskrifter blir det som aldrig kommer upp på väggen.maj 13, 2014 – 7:03 f m

Violen på Brandholmen - Bra idé att göra tavlor av bilder man tycker om! Det ligger ju tusentals bilder i datorn, egentligen till ingen nytta alls. Det är naturligtvis kul att titta på dem ibland och återuppleva en resa eller speciell händelse!
Dina tavlor gör sig fint mot väggen i ditt sovrum! Riktigt snyggt!
Ha en bra dag!maj 13, 2014 – 7:28 f m

Malys Krok - Alltid kommer det sarte , fine og koselige bilder fra deg! Så vakkert dette var! -Margit-maj 13, 2014 – 9:34 f m

Marie Johansson - Fina ,fina kort :-) men jag blev också väldigt förälskad i ramarna..för är det fel ram så förstör det ju hela bilden .Får man vara ofin att fråga var ramarna kommer ifrån?många kramar Mariemaj 13, 2014 – 1:23 e m

Erik Semlan - Smart att ha ramarna löst på en hylla. Då kan man väldigt lätt ändra ordning på bilderna eller byta motiv i ramarna.
Vet inte om jag skulle ha så mycket egna bilder på väggarna. Men så har vi en hel del litografiska konstblad på väggarna istället, fast en eller två egna foton skulle jag kunna tänka mig. Få se om de kommer upp?
Rosen i flaskan är den jag gillar mest av dina tre.maj 13, 2014 – 2:30 e m

paula i pörtet - Vackert med rosa väggen! Jag har också hyllor på väggen för att lätt kunna variera tavlor. Däremot är jag dålig på att framkalla foton, både till tavlor och fotoböcker.maj 13, 2014 – 3:08 e m

Menageriet - Vilken härlig färg på väggen!
Härliga bilder i fina ramar. Snyggt!
Tack för kommentaren och ha det så gott! :)maj 13, 2014 – 3:28 e m

Freja - Några fotoböcker har jag sått till och just nu fotar jag katterna mycket för att få till bilder som passar på vår fotovägg. Men mitt stor bekymmer är alla hundratals foton från 1994 till 2007, då jag fortfarande fotade analogt. De ligger i en stor flyttkartong…maj 13, 2014 – 5:47 e m

Monica o Jacob - Vackert och romantiskt sovrum ser det ut som:-)snygg inramning.maj 13, 2014 – 7:16 e m

Ninnie - Så fina bilder! Ja, att kunna se sina bilder på annat sätt än i datorn är alltid en annan upplevelse. Jag har gjort en del fotoböcker, de är roliga att bläddra i. Och så är det ju lättare att kunna visa vänner och bekanta bilderna om de finns där, eller inramade på väggen, än i datorn!maj 13, 2014 – 8:12 e m

Klimakteriehäxan - Här blommar romantiken! Fint!maj 13, 2014 – 8:19 e m

AKP Photography - Ååh så nydelige, både bilder og rammer 😀maj 13, 2014 – 8:20 e m

llh - Bra inspiration. Det känns som om det skulle vara roligt och kreativt att prova både fotobok och foto för vägg.
Roligt att höra att du är glad och stolt över dina sovrumstavlor. En bra känsla och de är verkligen mycket fina.maj 13, 2014 – 10:28 e m

Anemonen - SÅ romantiskt och vackert på väggen i ditt sovrum.maj 14, 2014 – 7:16 e m

Tidens begynnelse

Jag har snart bloggat i 6 år med samma blogg! Det är helt otroligt när man tänker efter! När jag började blogga hade jag en helt annat krets bloggare att ”umgås” med och jag hade också lite annorlunda typer av bild.  Jag fotograferade väldigt mycket mera naturbilder och macro. Mina bloggvänner höll samma genre ungefär så det var lätt att följa och tycka om. Sedan har vi på något sätt tappat bort den vardagliga kontakten men till jul varje år minns vi varandra och så även i år! Just detta besök av en av dessa bloggvänner fick mig att titta tillbaka på bloggens första inlägg och tänka tillbaka hur det var då! Det känns som det är jag som brutit mig ur då jag blivit mera av en porträtt/bröllop/människofotograf och de har hållit sin stil genomgående. Bara utvecklats och blivit mycket bättre! När jag tittade tillbaka på dessa två som var med från början och ser deras fantastiska natur- och växtbilder blir jag lite avundsjuk! Det är så vackert med såna bilder och jag känner att jag förlorat den biten litegrann! Jag gör det alldeles för sällan! Deras genuina intresse för just naturen och växter/odling är också något jag saknar då jag förlorat mycket av mina egna växtodlarintressen! Men jag försöker hitta tillbaka och under 2013 har jag kommit en bit. Kanske kan jag under 2014 komma en bit till och samtidigt hitta tillbaka till naturen och den typen av fotografering!

Jag vill passa på att tipsa om dessa två personers bloggar. Den första är Anita. Hon skriver om sitt växt- och trädgårdsintresse och hur hon odlar. Man får följa trädgården genom året och ser vad som händer där! Hon tar magiskt vackra bilder och så skriver hon väldigt trevligt och underhållande så titta gärna in till henne och njut en stund!

Den andra är Ulla! Hon tar fantastiska naturbilder. Det finns en enkelhet i dem. Raka och ärliga och ljuvliga! Titta gärna in hos Ulla också. Ni kommer njuta även där!

Jag passar också på att visa en bild från sommaren som jag tror att många längtar efter! Sommaren alltså, inte min bild! 😉 Det är Rallarrosor i motljus tagna en vacker sommarkväll! Denna bild är just till er som längtar! Personligen längtar jag inte dit än…vill ha en vacker vår först!:)

Copyright Anneli Larsson www.alafoto.se

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Ulla - Tack snälla Anneli :) Jag förstod att det måste vara något här för jag fick så många besökare från dig.
Jag tittar in här ofta ska du veta och jag tycker dina bilder är härliga. Du är en jätteduktig porträttfotograf och dina naturbilder är verkligen också högklassiga. Det ena behöver ju inte utesluta det andra.
Fortsätt du i samma stil.
Och jag önskar dig ett riktigt fint 2014!januari 5, 2014 – 4:08 e m

AKP Photography - Nydelig bilde! Herlig stemning 😀januari 5, 2014 – 11:19 e m

A’la Foto på Instagram

Jag är inget större fan av bilder fotograferade med mobiltelefon och jag är så ledsen att många fotografer har bytt ut sin kamera mot mobiltelefonen vilket så klart genererar sämre bilder! Det finns de som är jätteduktiga med mobiltelefonen men de är få!

Men det är ju också så att jag helt enkelt är kass och inte kan göra något bra med en mobiltelefon och definitivt inte kunnat redigera bilderna i telefonen! Jag har inte haft någon redigeringsapp så jag har bara struntat i det! De få gånger jag laddat upp något har det varit helt naturellt och av riktig skräpkvalitet men jag har stått ut eftersom jag inte tittat på bilderna. Har jag råkat sett dem så har jag fått lite ångest, skärpe- och färgnörd som jag är!

MEN….sent skall syndaren vakna! Mitt mål i livet är alltid att lära mig mer och utvecklas och jag vill kunna ta fantastiska bilder med mobiltelefonen och vara en av de få! Så, tack vare snälla människor som rekommenderat en bra redigeringsapp har det helt plötsligt blivit roligt att redigera mobiltelefonbilderna! Och då har det blivit så att mitt instagramkonto helt enkelt har blivit den bästa källan att ladda upp dessa bilder!

SÅ….är ni intresserad av att se min mobiltelefonsbildkonst så titta in på instagram där jag så klart heter Alafoto! Det är mestadels bilder på mina katter men jag vet att ni är många som gillar mina kattbilder, kanske kommer ni gilla även dessa! Men jag ska även göra andra saker….i sinom tid! Det är dessutom ett bra ställe att få lära känna mig lite mer för den som är intresserad! 😉

Så VARMT VÄLKOMNA till ALAFOTO på INSTAGRAM!

Bilden ska vara en länk till mitt instagramkonto!

Och är det någon som har ett konto som ni vill dela med er av så gör det! Är alltid roligt att följa flera! Som ni ser följer jag inte så många och så många följer inte mig så flera kontakter vore trevligt!!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Lillian - Jag heter litchiphoto på instagram. Ingen fan av mobilbilder egentligen heller men vad sjutton, den kameran är ju med i alla lägen! :-)december 30, 2013 – 6:48 e m

Adine - Vad kul! Jag kommer följa dig 😀 jag heter som jag heter på instagram. För- + efternamn :)december 30, 2013 – 11:42 e m

AKP Photography - Kult, jeg heter akp_photography ^^december 31, 2013 – 12:44 f m

Scaniatjejen - Nu följer jag dig, kul! Jag heter scaniatjejen även där om du vill följa mig!=)februari 17, 2014 – 8:49 f m

Recension av Sumopix

Tidigare i somras fick jag förfrågan om jag ville testa en canvas från Sumopix och självklart ville jag det! Det tog ett tag innan jag satte mig ner och lade in beställningen men när den väl var var lagd gick det supersnabbt! Bara en halv vecka senare hade jag tavlan hos mig. Den leverades till och med ända fram till dörren så det var bara att öppna dörren, ta emot, öppna kartongen och sedan njuta! Och det gjorde jag verkligen! En superfin kvalitet på tavlan! Jag har beställt canvas från flera andra ställen och jag upplevde Sumopix tavlor som riktigt bra och uppsättningen (de levereras helt klara) var stabil (något jag saknat hos andra).

Det är superenkelt att göra beställningen. Hemsidan är väldigt tydlig och man ser tydligt vad som blir tavla och vad som bli bildkant (den mörka ramen runt min bild är den del på min bild som blir kanten på canvasen). På hemsidan analyserar de även tavlan och ger förslag på de storlekar som passar bäst för just din bild. Det står också att de tittar på varje bild manuellt och hör av sig om det är något problem men detta kan jag inte bekräfta då det inte var något problem med min bild! :O) Man får till och med en liten egoboost och beröm för sin bild som ni ser nedan! Det känns alltid bra! ;O)

Det enda negativa jag har att säga om detta är att min bild hade svagare färg än min bild egentligen har. Jag har beställt samma bild från ett annat canvasföretag och de fixade färgerna bättre! Jag har frågat Sumopix om de har justerat min bild på något sätt men de säger att de inte gör det så jag vet inte riktigt varför den blev så matt i färgerna men i sin ensamhet märker jag inte av det. Det är i jämförelse bredvid varandra man ser skillnaden!

Är ni sugna på att göra en canvas av någon av era bilder och känner er lite tveksam (det är trots allt ganska dyrt och man vill att det ska bli bra) så är mitt tips att testa http://www.sumopix.com/se. På det sättet kan du säkerställa att allt blir så bra som möjligt med hjälp av deras hemsida och ni kommer få hem en riktigt fin canvas!

Min canvas är på min älskade Tufsen och denna tavla är 100 x 70 cm och sitter i mitt sovrum så jag tittar på den varje kväll när jag lägger mig och varje morgon när jag vaknar!! Jag är så otroligt glad att jag tog tag och gjorde en vacker canvastavla på min kisse!! Nu uppmanar jag er, gör canvas!! Det är så supersnyggt, lätt att hänga upp på väggen och ja…det finns inget negativt!!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Madde - Wow, va fint det blev:)
Håller med dig att andra tavla är det mer färg i, men båda var otroligt fina:)september 3, 2013 – 9:07 f m

Victoria - Så spännande att höra, och spännande att du tänker börja föda upp igen.
Hade varit roligt att ses någon gång då vi både har birmor & gillar att fotografera 😉

Haha, tror det är så att bor man i en stad där något finns så är det inte lika skoj.september 3, 2013 – 7:00 e m

jessica - Synd att det var så dyrt för jag hade velat gjort en sån :/september 5, 2013 – 3:12 e m

˟ Photospiration - Fin tavla! :)

Svar: Tack så mycket, vad glad jag blir! :)september 9, 2013 – 12:36 e m