Kategoriarkiv: Minimalism

Enkelt men snyggt

En nyckel i en solnedgång. Enkelt men effektfullt! Det är så härligt när solen nu har kommit och vårkänslorna väcks på riktigt! Solen är nyckeln till våren och allt spirande! Även inomhus känns det som det börjar vakna och spira upp! Mina spetspaprikafrön som jag sådde för inte alls längesen har kommit upp och behöver omskolas! Likaså tomaterna! Ljuset är även nyckeln till att få fina bilder! Som i denna bild. Hade jag inte haft ljuset bakom hade bilden blivit ganska tråkig. Det är ljuset som skapar dramatiken och känslan i denna bild, då ljuset gör skuggorna!

 

Förresten, är det någon som vet hur det fungerar med egna tema? Hur gör jag? Behöver få tips och råd om detta!

nyckeln

68: Enkelt men snyggt
(bild 19 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Ränderna går aldrig ur!

Man föds på ett visst sätt, man växer upp och blir formad av sin omgivning och ju längre tiden går desto mera fast blir man i sina vanor, beteenden och världsuppfattningar. Det är nog inte många som är helt fördomsfria, även om de flesta vill vara det och strävar efter det. Men man är färgad av var man kommer ifrån och vad man upplevt. För mig är inte det viktiga att vara fördomsfri, för det kan jag inte för den känslan kommer automatiskt utan att jag tänker på det och utan att jag ens vill det. Det viktiga för mig är att jag känner igen känslan och gör mitt bästa för att inte låta fördomarna ta över utan att ge alla människor en ärlig chans! Det är lätt att låta rädslor styra en och jag vet det då jag levt med rädsla hela mitt liv. Jag har ingen aning om hur man ska bli fri från rädslan men jag vet att det är ingen bra livskamrat och det förstör mycket på vägen.

Man får mycket med sig hemifrån och man formas av de olika människor man möter. Man formas också av sitt eget öde, liksom man formar sitt öde! Men det finns ränder som sitter djupt och som aldrig går ur!

hostpotpurri_3

Tisdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

När endast trådar finns kvar!

Det är inte mycket mer än själva skelettet som är kvar. Som håller ihop helheten! Men ändå har den en helhet som gör den vacker! Små sköra trådar, nerver, som har sån livskraft trots att helheten sjunger sin sista vers och håller på att förmultna bort i ovisshet och glömska. Nya tar dess plats och inte en tanke kommer skänkas detta blad om ett år, en månad, eller ens en dag… Än kan den fångas av vinden och föras bort en liten bit men ju längre tiden går desto mindre finns det att fånga. Var sitter själen? Sitter den i nervtrådarna eller det yttre skalet? Sitter den i det skal som förut beundrades men som nu försvunnit och lämnat trådarna oskyddade? Har ett litet blad en själ? Sköra trådar som brister. Lämnar hål av tystnad och sorg. Lämnar hål som inte ens vinden vill ta tag i. Hål som växer sig större och äter upp det vackra nätet av sköra trådar som försöker hålla ihop den själ som en gång funnits och kanske fortfarande finns…någonstans!

Helgbilden

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!