Ett besök på Hallstad Ängar

Idag har jag för första gången på länge tagit kameran och bara åkt på tur och njutit av att bara vara. Otroligt skönt. Satte mig i bilen och visste inte var jag skulle men till slut hamnade jag på ett naturreservat vid sjön Järnlunden. Reservatet heter Hallstad Ängar!

Det var så grönt och fint när jag kom dit. Inte en droppe regn i luften så jag tog inte jackan jag haft med mig. Tog med mig kameraväskan för en gångs skull och så började jag min vandring.

Jag hittar en stig som leder bort från stranden. Jag hörde något som mullrade i bakgrunden och alla som känner mig vet att jag är jätterädd för åska. Men jag avfärdade ljudet med att det var långt bort så det var lugnt!

Sakta började vädret ändra karaktär och självklart gick tankarna att snart kommer den..den stora smällen som kommer förstöra resten av sommaren för mig! Men istället bestämde sig himlen för att öppna sig och det började verkligen hällregna!

Jag verkligen älskar regn men jag hade ju lilla kameran med mig så hur skulle den klara sig?! Men som en klok man sagt till mig så är kameran till för att användas och tål mer än vad man tror. Med det i tankarna tog jag fram kameran och fotograferade i hällregnet! :O))

Jag fullständigt glömde åskan och bara njöt av det underbara regnet! Men efter en stund när både kameran och jag var dränkta och kameraväskan full med vatten bestämde jag mig för att ta det säkra före det mera osäkra och försöka få kameran i torrt förvar så jag skyndade mig till bilen! Hade kameran under mina tre dränkta tröjor men lite skydd gav det nog ändå!  

Kunde dock inte låta bli att stanna längs vägen hem för att fotografera de sista bilderna! Det började lätta på himlen men dränkt som jag var var jag tvungen att åka hem och byta kläder!

Hallstad Ängar är fantastiskt vackert och jag ska återvända dit någon gång när det är annorlunda väder!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Mattias Wirf - Jag känner igen känslan – visst är den skön? :) Ska också ge mig ut någon dag… men nu är det regn och storm.augusti 5, 2008 – 1:13 f m

AnnaKK - Säga vad man vill om vädret, men det blev bra på bild iallafall! :-)

Fina foton som växer ännu mer tillsammans med din text!

Även jag vill (genast! ;-D) åka iväg på en liknande fototur till mysiga ställen – fast helst utan regn/åska, förstås!augusti 5, 2008 – 7:29 f m

Ulla - Ibland har man otur/tur med vädret, det beror ju på hur man ser det :)
Härliga bilder i alla fall, väldigt stämningsfulla. Och jag gillar också regn, åtminstone ibland. Skönt nu efter värmeböljan som varit innan.
Ha det så gott!augusti 5, 2008 – 8:30 f m

Zoey - De översta gröna bilderna känns som tagna ur en sagobok, eller kanske ur en sagan om ringen film. Suveräna!augusti 5, 2008 – 2:09 e m

Anneli - Mattias: Ja visst är det en skön känsla! Ge dig ut och så visa resultatet! Ser framemot det!

AnnaKK: jag älskar det vädret, förutom åskan, men regn…underbart!! :O))) Ja, ge dig ut…helt klart en rekommendation!

Ulla: Ja för min del är det tur för jag älskar regn. För kameran kanske det var otur…vet inte riktigt hur den kände sig!! Men nu mår den bra i alla fall !;O)) Ja, både regnet och svalare luft var välbehövligt nu!

Zoey: Kul med den associationen. Jag hade någon liknande när jag fotograferade faktiskt! :O))

Tack för att ni gillar mina bilder!

KRAM på er!augusti 5, 2008 – 5:32 e m

Laila - ”Bara vara” känslan är underbar! När man sen får såna härliga bilder så är den definitivt värd att ta vara på. Tycker det är så kul att du vågade fota också i hällregnet. Det är så sällan man ser såna bilder.augusti 5, 2008 – 7:04 e m

Anita - Väldigt vacker bildserie. Jag bara njuter. Tur att kameran klarade dina ”vattenäventyr”.

Kram Anitaaugusti 6, 2008 – 1:40 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*