Motljus & reflexer

Jag har gjort en ny kategori där jag kommer skriva lite om mina tankar kring bilder! Har ni några frågor eller har något ni vill att jag ska ta upp så hör gärna av er så får vi se om det dyker upp! Här kommer i alla fall första inlägget och handlar om motljusreflexer!

Att fotografera i motljus har ju blivit minst sagt populärt och alla gör det! Eller ja, de flesta i alla fall! Personligen tycker jag motljusbilder är fantastiskt fint men inte helt lätt att göra! Det är inte lätt att få en sån bild bra exponerad och många gånger blir himlen alldeles utbränd och inte sådär härligt solgul som man önskar att solskenet ska se ut i bild i en motljusbild!

Något som jag har förstått är helt fel är att få reflexer från solen i bilden! Det är väl någon gammal regel som säger så och många strävar efter att slippa dessa reflexer som kan dyka upp i olika färger över motivet! Det är inte lätt att uppfatta dem när man fotograferar och lätt att missa om man nu eftersträvar att inte ha några!

Jag däremot, ÄLSKAR dessa motljusreflexer och strävar efter att ha så många som möjligt i bilden! Jag tycker det är riktigt läckert och blir superglad varje gång jag får till det! Som i denna bild här nedan!

Jag har sett i en fotoutmaning att någon tyckte att en av mina bilder var så fantastiskt fin men blev misslyckad pga dessa reflexer som fanns i bild! Jag har också fått kommentarer på porträttbilder där folk kommenterat att bilderna är bra men synd på reflexerna!

”Det som är den enes bröd är den andres död”
heter det ju och i detta fall är det lite så! Jag struntar blankt i alla regler och det jag tycker om, det tycker jag om! Och i detta fall älskar jag reflexer i bild! Det gör mig mindre att andra människor inte tycker det är fint men för mig är det inte en misslyckad bild utan i allra högsta grad en skapad bild med ett resultat jag är superstolt över! :O))

Vad är era tankar om motljusreflexer?

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Torprosen - Jag tycker som du att motljusreflexer är jättefina..men har också förstått att det råder olika tankar om det. Men tycker som du att gillar man det så är det det som gäller…allt ligger i betaktarens ögon. Tack för fin kommentar hos mig, blir jätteglad..oktober 21, 2010 – 8:12 e m

Johanna (en liten paus) - Vilken underbar bild – du gör så fina kompositioner. Jag älskar reflexer – fick oxå kommentaren att det var synd med reflexen som förstörde en annars fin bild – jag tyckte då reflexen var pricken över i – som man så fint säger.

Jag skulle önska att du tog upp hur du bildbehandlar dina bilder – om du vill dela med dig av det.

Ha en fin kväll!
Kramoktober 21, 2010 – 8:29 e m

LissenTo - Tycker att solljus reflexerna är det som gör magi i din vackra bild.

Men smaken för vad som är ”fint eller snyggt”, är ju olika.

Ha det gott. //Lissenoktober 21, 2010 – 9:23 e m

Janne Arleklint - Ofta är det så, tycker jag, att man bygger sin bild med reflexerna på ett sådant sätt att reflexerna kompletterar bilden.oktober 21, 2010 – 9:29 e m

ulrica - Jag, precis som du, ÄLSKAR motljusreflexer och söker dem ofta när jag fotar.. sen att jag sällan lyckas är en annan sak :).

KUL med den här nya kategorin, den kommer jag att gilla MASSOR!!

KRAMARoktober 21, 2010 – 9:40 e m

SAn - Skitsnygg bild om jag får säga mitt! Trevlig helg! :)oktober 21, 2010 – 9:42 e m

Claus Petersen - I just love it when so simple things, makes so beautiful pictures. :-)oktober 21, 2010 – 10:41 e m

Anette - Jeg elsker bildene dine, og skulle ønske jeg hadde vært en like flink fotograf som du! Fortsett som du gjør, for meg er et besøk på bloggen din et av dagens høydepunkter! Klem fra Anette :)oktober 22, 2010 – 7:19 f m

Fotograf Matilda Bäcker - Jag tycker att motljusreflexer är fina ibland och hemska ibland beroende på var i bilden de hamnar och hur de ser ut. Jag tycker det är fint om det är som en liten detalj i bilden, då lyfter bilden. Men det blir ganska fult om reflexerna tar över bilden, om det blir för mycket.oktober 22, 2010 – 8:00 f m

Frida - Regler är till för att brytas, bara du känner till dem först :) Så får man till reflexerna så de tillför bilden något, som du har gjort här, så tycker jag att det är fint.oktober 22, 2010 – 8:55 f m

Fotograf & Makeup artist Linda-Pauline - sv; Tack så mycket för den fina kommentaren. Ja, hon får ju sådan slät hy med största bländare. Hennes ansikte är ju så gott som ur fokus, så ja. Jag kanske blev lite för arg när jag fick kommentaren, men jag kände att jag måsta svara ändå :)oktober 22, 2010 – 9:47 f m

Jennifer Nilsson-Studerande fotograf - Tack så mycket! :) Jag följer din blogg och har gjort ett bra tag och dina bilder är… WOW! De är så underbara med alla sina färger och ja… WOW helt enkelt! 😀oktober 22, 2010 – 10:02 f m

Karinsfotoblogg - Mycket kul att du vill dela med dig! Jag gillar motljus och motljusreflexer. Bara dom hamnar rätt i bild. Men jag gillar inte reflexer som läggs till i photoshop. Dom ska vara äkta :)

Jag tycker jag sällan får fina reflexer när jag försöker, undrar om det har med objektivet att göra? Motljus har jag fått hysad kläm på men det går ju alltid att bli bättre!

ha en skön helg!
kram!oktober 22, 2010 – 11:52 f m

ida - Tackar! 😀
Denna bild var kanon 😀oktober 22, 2010 – 1:13 e m

Karin - JAg gillar!! :-)oktober 22, 2010 – 6:49 e m

Helena Kulle - Jag tycker det är ljust reflexerna som gör en motljusbild, det är det som är det fina i kråksången..
Underbar bild du visar, fantastisk.
KRAM på er, du och dina lurvisar :)oktober 22, 2010 – 10:03 e m

Vinterhagen - Jag gillar reflexerna när de hamnar bra i bilden! De ger en sagolik stämning till bilden. Sen finns det tillfällen då jag tycker att de kan förstöra men som sagt oftast är de riktigt fina!! Jag gillar verkligen dina bilder och där finns det ofta detta underbara ”glitter” i bilderna!
Kram!oktober 23, 2010 – 7:12 f m

george - You’re quite correct Anneli, lens flare can be a force for good creativity on occasion. It works well here and adds a subtle atmosphere to the shot.oktober 23, 2010 – 2:43 e m

emelie - Hej, jättefina bilder, grym fotograf måste jag säga! undrar vart du redigerer dina foton , är det en speciell photoshop? :)oktober 23, 2010 – 6:35 e m

M i c k e s - Jag håller helt med dig, reflexerna gör ju motljubilden och som Janne säger så försöker jag också göra den till en del av helheten. Mera reflexer :)oktober 24, 2010 – 12:23 f m

Ellen - åh vilken fin blogg :)oktober 24, 2010 – 7:35 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*