Recension: fotobok

Jag fick för ganska längesen en möjlighet att prova att göra en fotobok hos postfoto.se. Här kommer en liten recension av det.

Programmet är lätt att ladda ner från nätet och ganska lätt att jobba i. Det finns några saker som faktiskt gör det ganska otympligt och det är främst att få in två bilder på samma sida och så vill man ha dem i samma höjd. Det finns ingen hjälplinje som gör att man ser att de kommit exakt rakt som det finns i många andra liknande program och det är en miss tycker jag. Annars fungerar programmet hyfsat att jobba i och när man väl lärt sig det går det relativt snabbt att göra en bok vilket är bra!
Kvaliteten på boken är bra. Snygga sidor med fina färger. Snygg insida med lite finare papper. Trycket blev riktigt bra. Jag är glatt överraskad över hur pass bra tryckeriet tog hand om mina bilder. Det blev faktiskt det jag skickade in vilket inte alltid är självklart!

Dock finns det ett stort minus och det är detta företags logga som är tryckt på sista sidan i boken. Den är inte bara en logga utan två…plus streckkod. Loggorna är väldigt fula och tar upp mycket uppmärksamhet! Det måste jag säga att jag hellre väljer ett annat företag som inte har sina loggor tryckta på boken än detta företag som verkligen skriker ut vem som tryckt och producerat boken. Jag förstår att alla företag vill göra reklam för sina produkter men just en fotobok är en sak som man sitter i kanske timmar och lägger ner sitt allra yttersta på att göra till sin egen….kanske ofta som present eller kanske till sig själv. Då vill man kunna vara lite stolt över att det är jag som gjort den. Inte ett företag. Det finns många fotobokföretag som förstått detta och som faktiskt inte alls har någon logga med utan bara streckkoden så jag hoppas och önskar att postfoto och cewe som ligger bakom anammar det!

Hade det inte varit för loggorna hadet jag definitivt rekommenderat boken för som sagt, det är jättefina sidor, trycket är bra och relativt lätt program!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Hea foto - Återigen fint, skarpa färger i en harmoni :)

Min bild med den extrema hikey effekten har en bakgrund, det ska inte synas nåt. Förlorade mina vackra lilla helt underbara mamma för en vecka sen, har legat apatisk sen dess. Men nu är jag tillbaka, å fasen vad tillbaka jag är :) Den bilden betyder mer än massor för mej, för så här ljust om inte ljusare var det när jag kände att det går att leva igen :)

KRAM!februari 26, 2011 – 12:27 f m

Fotograf MissJeni - Åh det är så trist med loggan från företaget där. Visst står dom för materialet. Men det är jag kunden som lägger ner omsorg och tid på att göra boken så fin som möjligt. Vi betalat för den, då borde vi få slippa loggan också. De album jag använder mig av numera har förstått det där och har inte med sin logga i boken.

Thank god for that!februari 26, 2011 – 4:26 e m

george - Well done on getting your photobook printed Anneli. But don’t worry about the name – I’m sure that it’s your pictures that are getting ALL the attention.

Thanks too for your comment – not ”just around the corner” I’m afraid – but about 160k’s away!februari 27, 2011 – 6:07 e m

Melissa - Åh, tack för påminnelsen, jag bara MÅSTE göra en fotobok, eller flera! Loggorna på sista sidan var ganska fula, men det är väl för att de måste också försöka överleva bland alla andra företag som gör sådana här böcker…
Har du förslag på andra (bättre) företag som gör fotoböcker?januari 12, 2012 – 7:59 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*