Snälla, låt mina bilder vara!

Härom veckan hittade jag en av mina bilder på en annans blogg och det var tråkigt! Det som var riktigt tråkigt var att hon tagit bort min copyrightmärkning och skrivit dit sig själv som fotograf. Varför gör man något sånt????????
Jag får ofta förfrågan av tjejer att få låna mina bilder på katterna till ett stället som heter stallet.se. Jag svarar alltid att jag är jätteglad att de tycker om mina bilder och mina katter men vill inte att de tar bilderna. Ända har jag hittat flera stycken därinne. Och på andra sajter. Det är uppenbarligen främst djurbilder som är attraktiva. Jag har hittat en sajt på ryska eller liknande språk som helt innehåller mina bilder på mina katter! Förvisso med klar hänvisning till mig men ändå! Och inte förstår jag vad sidan säger men jag ser ju att det är BARA mina bilder så jag kanske har en fansida där borta! ;O)

Men fakta kvarstår. Jag vill inte att någon tar mina bilder och publicerar dem vidare utan att fråga mig först! Och självklart ska det sedan hänvisas tillbaka till mig och min blogg och/eller hemsida! Om det är någon särskild bild ni är intresserad av så hör av er och FRÅGA!!!! Jag är inte helt omöjlig…det lovar jag!

Jag vet om jag ska börja copyrightmärka mina kattbilder som denna! Det verkar vara det enda rätta för just mina kattbilder är jag extra rädd om! Det låter kanske konstigt men de är mina familjemedlemmar och jag vill inte se dem på andra sajter med andra namn och en annan historia!

Så ser ni mina bilder någonstans får ni gärna säga till!! Det blir jag jätteglad för!

Och till er som stjäl: SLUTA GENAST MED DET!!!!!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Annelie - Så jäkla trist!februari 11, 2012 – 5:53 f m

Petra - Visst är det märkligt detta att folk stjäl bilder och utger sig för att vara fotografen?! Jag hittar också mina bilder i andras bloggar hela tiden. Det värsta jag varit med om var när jag hittade en bild på min gravida mage i en tjejs blogg där hon påstod att det var en bild av hennes egen mage?!? Varför gör man sånt då??? Hon hade också tagit bort min copyrightmärkning. Men den fick jag henne att ta bort.februari 11, 2012 – 8:34 f m

becca - Usch vad tråkigt när folk tar bilder. Att de inte kan förstå copyright lagen :/februari 11, 2012 – 9:38 f m

LissenTo - Vad trist att dom tar dina bilder. Du har nog en stor hemlig fanclub därute.Men rätt ska vara rätt.

Ha en mysig lördag. // Kram Lissenfebruari 11, 2012 – 9:47 f m

Mia - Fy vad tråkigt att det skall ske =( Och om man frågar att man inte lyssnar då när du säger nej.. Märkligt beteende..
Och att sätta dit sig själv som fotograf verkar ju än mer korkat.. Har du konfronterat denna tjej som gjort det??

Hoppas du slipper det i framtiden..

Kram Miafebruari 11, 2012 – 11:07 f m

Anna - Samma sak har hänt mig. Hittade en av mina bilder inne på en tjejs blogg, så jag skrev såklart en kommentar om att hon skulle ta bort bilden. Och kort efter hade hon raderat just det inlägget. Men det är ju så fräckt! Att låtsas att man tagit en bild som man har tagit utan lov.februari 11, 2012 – 12:04 e m

Lova - Folk verkar inte förstå skillnaden på mitt och ditt på internet… Har hittat Selma på stallet.se, som du skriver är det inte roligt.februari 11, 2012 – 12:05 e m

jacglenphoto - Håller med dig – det är ett sattyg när folk tar bilder trots att det står så uttryckligen att de är skyddade och inte får användas.
Denna veckan hittade jag en av mina bider på en kanadensisk sida – nu har de tagit bort den efter påstötning men det var likadant där ingen länk tillbaka till mig och det stör mig mer än att de använder den som en väldigt liten bild.
Du vet säkert om det men google har ju en tjänst som kan söka efter dina bilder – jag har hittat massor med hjälp av den tjänsten.
Vad det kommer till denna som har tagit dina kattbilder så tycker jag du skall fakturera ordentligt och vill hon inte betala så gör en polisanmälan eftersom hon har gått in och tagit bort din copyright.
Hade varit trevligt att få reda på hur det går för dig.
Ha en kanonskön helg.

Länge sen men jag har skrivit om liknande:
http://wordet.jacglenphoto.se/?p=2000februari 11, 2012 – 12:11 e m

jacglenphoto - Här kommer länken till Googles tjänst där du laddar upp din egen bild så Google kan leta efter den.

Klicka på den lilla kameran och ange i din dator vilken bild som de skall leta efter – väldigt enkrlt så jag tror du fattar när du gör det annars får du höra av dig igen.
Fotosidan har samma tjänst fast de har skapat en liten knapp man klickar på i sitt album , hur smidigt som helst.
Lycka till.februari 12, 2012 – 9:31 f m

jacglenphoto - Just det … det är ju bra om jag lägger in länken också …
http://www.google.se/imghp?hl=sv&tab=wifebruari 12, 2012 – 9:33 f m

Annie - Vattenstämplar tar ju bara minutrar att ta bort :-/ Men anmäl, för det är olagligt att stjäla bilder.februari 12, 2012 – 9:35 f m

Anni - Min dotter jobbade ett tag på just stallet.se och hade som uppgift att kolla upp bilder. Gissa om hon tröttnade när hon insåg hur mycket som stals och hur lite ledningen brydde sig om det?

Urtrist är det!februari 12, 2012 – 6:28 e m

FOTO I NORR - Jag blir galen när jag hör att folk snor bilder hur som helst och jag undrar hur dom vågar helt enkelt?? Dom inser inte att det dom gör är olagligt och det finns regler kring andras bilder faktiskt. Hhhm ännu vad jag vet har jag inte sett mina bilder på någon annan sidaoch hoppas att det förblir så…februari 13, 2012 – 9:00 f m

Peters bildmagi - Tråkigt,tråkigt, jag vet hur det känns. Har själv varit utsatt för att mina bilder använts på andra bloggar och där de skrivit att de själva är fotografer…..ibland blir man bara så trött…..februari 13, 2012 – 1:11 e m

Miranda - Dina bilder är jätte fina. Hade också vilja ha tillgång till att fota. Tänkte fråga om stallet.se men när jag såg din text tycktte jag att det är så hemskt vad medlemmar på stallet.se och andra hemsidor gör mot dig! Du kanske måste skriva jätte stor text på dom. :capril 11, 2012 – 10:32 f m

Ulrica - Fräck av dem som tar dina bilder, som inte ens är deras. Pröva med högerklicksskydd eller vad som helst.

Krama om…augusti 16, 2013 – 9:21 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*