Plötsligt händer det…

Jag har olika drömmotiv. Något jag älskar är fjärilar och där har jag några arter jag gärna skulle vilja fånga fint på bild. De två som står högst upp på listan är Sorgmantel och Makaonfjäril. Den sistnämnda har jag inte ens sett i verkligheten så det är en dröm!

Idag har jag varit på landet med Jezzibel och när jag sitter på gräsmattan och pratar i telefonen så kommer helt plötsligt en jättestor fjäril flygandes förbi…jag upp i ett nafs med kameran i ena handen och en oförstående person i telefonen i andra handen och dessutom Jezzibel runt fötterna på mig försöker mig på att följa efter fjärilen men den är för fjäderlätt och snabb!

Jag hinner se att den är stor, svart och vit men det är allt! Efter en stund kommer mammas granne och berättar att hon också sett denna mystiska fjäril (hon är lika fascinerad som jag av sånt här) och vi funderar på vad det kan vara. Då kommer den helt plötsligt igen….denna gång sätter den sig på ett träd en bit bort. Jag tar kameran och tar mig så snabbt som möjligt med minsta möjliga ljud dit och börjar redan 1,5 meter i från och fotografera. Men denna gång satt den kvar…och vilade sig. Jag kunde till och med lyfta bort en gren som var i vägen för att få bättre sikt och fortsätta fotografera. Till slut var jag nog endast någon decimeter ifrån. En stor, vacker fjäril som jag aldrig sett förr! Dess vingar var trasiga och hela fjärilen såg sliten ut! Efter en stund bestämde den sig ändå för att ge sig av och flög upp på ett tak bredvid och satte sig! Då gick jag till fjärilboken som mammas snälla granne tagit fram och kollade vad det var för vacker fjäril! Inget jättevackert namn men Aspfjäril har den fått heta på svenska!

Nu kan jag pricka av Aspfjärilen från min lista! Aspfjärilen som jag inte visste om fanns på min lista! I och för sig är min dröm att få så många olika fjärilsarter som möjligt fint på bild!!  Ett steg närmre! :O)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Becca - Fina bilder & fin fjäril !juni 30, 2012 – 9:56 e m

Irene - Utrolig vakker sommerfugl … og flott foto-serie av den!juni 30, 2012 – 10:11 e m

Maria - WOW vilka bilder!!
Kom hem från Grekland förra veckan, å där sprang jag runt och jagade fjärilar, och till slut så fick jag en av dem på bild :)juni 30, 2012 – 10:21 e m

Kattis - Så vacker!juni 30, 2012 – 10:56 e m

♥ Linda Sjölund (foto) - fina foton :) !!juni 30, 2012 – 11:00 e m

Maria - Otroligt fina bilder på en vacker fjäril.
Visste inte att det fanns en fjäril med detta namn förrän nu :)juli 1, 2012 – 9:38 f m

4U2 - Ett vackert exemplar!juli 1, 2012 – 11:11 f m

Theréz || Several passions - one blog - Du fotar så grymt fina bilder! :)juli 1, 2012 – 11:20 f m

smultris - guuuuuuuud vad vackert, fan vad bra du är…juli 1, 2012 – 1:46 e m

Jen Fotografi - Fotograf i Västervik - Fina!! Men oj så trasig den var stackarn! =(juli 1, 2012 – 3:53 e m

Neha - Såå fina bilder:Djuli 1, 2012 – 7:22 e m

Linda - åå så roligt!!! jättefin men undra vad han varit med om..juli 1, 2012 – 9:05 e m

Annika - Jätte fina bilder :)juli 2, 2012 – 7:55 e m

Madde - wow, vilka vackra bilder:Djuli 6, 2012 – 8:59 f m

marita - Hittade hit av en slump.Väldigt vackra bilder på en aspfjäril.Jag jagar också fjärilar,för att se hur många arter jag lyckas fånga på bild:).juli 7, 2012 – 1:19 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*