Intresse


Fredagens tema är ”intresse” och jag vet inte riktigt vad det betyder! Eller ja, ordet rent konkret vet jag ju vad det betyder men vad är ett intresse? Vad är skillnaden mot en hobby? Jag har ingen aning men någonstans i bakhuvudet hör jag någon som idiotförklarar alla som inte förstår den skillnaden! Jag tänker att fotografering är ett intresse men jag kan egentligen inte säga det…Det är så mycket mer…en livstil och ett andningsmöjlighet. Sången kanske? Samma sak där…utan musiken skulle jag inte överleva som den jag är och ska vara så njae…det är en gåva, en medfödd talang som låter mig bearbeta allt och inget! Katterna då… Det är ett intresse! Eller? Njae…kanske inte det för de är ju min familj och familjen är ju knappast ett intresse!

Efter mycket om och men kom jag till slut på det! Jag är intresserad av att prata med och tolka andra människor. Jag älskar att studera andra människor och lära känna dem för att kunna se deras nästa drag. Det låter nog ganska konstigt men jag tror att om ni frågar vilken vän, kollega, person i min närhet som helst så vet jag mer om dem än de om mig. Jag tror också att deras svar är att det är lätt att anförtro sig åt mig. Berätta hela sin livshistoria redan innan man känt varandra en vecka! En egenskap som är väldigt bra att ha vid porträttfotografering. Att kunna se vad någon tänker och känner utan ord…underlättar för att få de där intima, personliga bilderna som speglar människan bakom och inuti och inte bara ytan!

Bilden som får representera detta är en bild på Madeleine, tagen en vacker sommardag!

Tema Fredag

,

14 svar till “Intresse”

  1. Det är en gåva att ha ett sådant intresse – eller förmåga – särskilt vid porträttfoto som du skriver. Men också i många andra sammanhang.
    Vackert foto på Madeleine!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *