Utveckling och varvet sluts!

Det pratas mycket om utveckling på en del bloggar. Man visar bilder från flera år tillbaka och jämför med dagens bilder och vi ser alla en enorm skillnad! Och visst är det intressant med utveckling! Ibland krävs det tid innan man ser någon skillnad alls. Ibland tar man gigantiska steg hur ofta som helst så man känner att man rusar in i kunskapens härliga land! Ibland behöver man någon utomstående som berättar för en hur långt man kommit och att man faktiskt går framåt!

Alla utveckas! Med varje liten bild man tar så utvecklas man. Om man inte tänker alls på vad man gör så går det långsamt men man kommer alltid framåt. Om man utmanar sig, och testar nya saker kommer man snabbare framåt. Om man tittar på sina egna bilder och vågar se sina egna fel och brister och erkänna att det finns rum att göra bilderna bättre, då utvecklas man massor. Både som människa, fotograf och bildtittare (märkligt ord men ni vet jag menar).

Jag frågade min vän för inte alls länge sen, om hon tyckte att jag hade utvecklats något och hennes svar kom väldigt självklart: -Absolut!
Själv kanske jag inte ser den utvecklingen i så stor utsträckning för jag ser mina begränsningar. Jag ser var jag vill ha kommit och att jag inte är där än! Jag ser strävan som målet och känner mig halvmissnöjd!

Min utvecklingskurva de senaste åren har varit att jag fotograferade enormt mycket under 2007/2008. Det sistnämnda var mitt storår! Jag fotograferade flera hundra bilder om dagen (jag kulspruteskjuter inte) och utvecklades i rasande fart! Inom alla genres! Jag är ju en sån där bråkig fotograf som vägrar stoppa in mig i ett fack! Jag älskar verkligen all typ av fotografering! 2009 minskade det lite, 2010 fick jag lite inspiration att göra andra saker som gjorde att jag utvecklades. 2011 var ett riktigt dödår för mig. När jag ser tillbaka på det året så hittar jag absolut fantastiska bilder. Jag träffade underbara människor och skapade härliga bilder till dem. Men min personliga fotografering dog i princip. Jag gjorde nästan ingenting av det som är bara mitt. Macro, natur, landskap osv. Visst, det finns en del pärlor från det året också men kanske en eller två! Och jag hade ingen lust att ge mig ut och fotografera. Allt var bara likgiltigt! 2012 fortsatte. Lusten kom tillbaka men då kände jag att jag hade tappat all kunskap, hade gått tillbaka och kom ingenstans. Jag visste inte ens hur man fotograferar en vanlig blomma rakt upp och ner utan att den blir totalt skittråkig! Det gjorde mig trött och ledsen och funderingar på om jag någonsin skulle hitta tillbaka till den gamla känslan lät sig smyga sig på mig. Porträtt/bröllopsdelen gick fortfarande bra och uppåt även ifall  jag önskade att jag kunde vara lite mera kreativ och glänsa lite mer men jag var och är nöjd!

2013!! Ett år då jag fått tillbaka så mycket! Jag har fått ett nytt jobb där jag fotograferar produkter och det är något jag inte gjort förut så det blev en utmaning. En utmaning som fick mig att börja njuta av att skapa igen! Jag gick från att göra produkter till något annat jag verkligen drömt om att göra. Stilleben! Denna sommar har jag lärt mig det som jag så gärna velat kunna men aldrig fått till! Jag känner att kreativiteten är på topp och jag har sprutat idéer denna sommar som jag faktiskt har genomfört och blivit nöjd med!

Tack vare detta så har jag också fått en helt ny lust till macro och insektsfotografering. Eller ja, det är bara fjärilar och sländor som gällt men jag har njutit varje sekund jag fått spendera med dessa varelser! Jag har tagit ganska få bilder då fjärilarna inte alls varit så många i år men ändå har jag fått bilder som jag är stolt över! Detta år, 2013 har hittills gett mig inspiration, glädje, kunskap och utveckling som gjort mig så glad och lycklig!

Och så igår….fick jag äntligen tillbaka det jag saknat från 2008! En speciell typ av bilder som jag saknat men inte klarat av att ta under dessa år! Men i går satt den! Här är den! Denna typ av bild betyder massor för mig och jag hoppas att ni gillar den! Den betyder att min utveckling gått ett varv och och varvet nu slutit sig! Jag är så glad!:)

Detta får också bli mitt torsdagstemabidrag då jag verkligen gillar denna bild! :O))

Torsdagstema – I like!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Kerstins foto - september 5, 2013 - 12:11 f m

Så himla kul att läsa om din resa och var du är idag. Jag tycker mycket om din bild, den är mjuk och behaglig och så olik de färgsprakande bilder du levererar i vanliga fall. Jag njuter av bilden och jag kommer fortsätta följa din resa i bilder.

Fröken Christina - september 5, 2013 - 4:52 f m

Det var kul att läsa om hur du utvecklats i din fotografering. Jag förstår att du gillar din bild. Det gör jag med.

Tony - fotobrus.se - september 5, 2013 - 5:47 f m

Jag känner igen mig mycket i det du skriver. Det går upp och ned i kreativitet och inspiration. Många gånger är vi själva vår största kritiker. Jag blir ibland låst i att alltid (i mitt tycket) försöka överträffa bilden före i ett inlägg.
När inspirationen falnar tycker jag att det hjälper att föröka hitta och ge sig an ett nytt motivområde, ett nytt sätt att fota eller försöka se gamla motiven på ett nytt sätt. Rensa ögat och hjärnans sätt att alltid ge sig an ett motiv, vilket inte alltid är så lätt. Kanske under en period bara köra ett objektiv med fast brännvidd och röra sig själv fram, bak och runt motivet i stället.
Hur som helst, bilden är mycket fin och stämningsfull!!

Eva Trillian - september 5, 2013 - 7:23 f m

Förvånad av att se en massa text hos dig började jag genast läsa :)
Fascinerande med alla våra berättelser – inte minst din fotoresa!
Och din bild? Ja. I like!

Madde - september 5, 2013 - 7:53 f m

Förstår dig verkligen i det du skriver. Har själv tappat väldigt mycke intresse och inspiration och jag hoppas det kommer åter snart.

Väldigt vacker bild. Magisk och den tar nästan andan ur mig:-)

Marit Johansson - september 5, 2013 - 8:19 f m

Så intressant att läsa om din utveckling. Så härligt att du kommit dit du ville, cirkeln är sluten och du är en fantastisk fotograf!

anemonen - september 5, 2013 - 5:57 e m

Så spännande att du delar med dig av detta. Bilden är bedårande. Den ser enkel ut och det är det enkla som är det vackra. Jag vet att det inte var lätt att ta fram den här bilden. Bra jobbat och lycka till

Freja - september 5, 2013 - 6:49 e m

Vilken intressant text! Och giltig inom många områden, inte bara fotografering. Tack för att du skrev så jag fick läsa! Och härligt att du ”hittat hem” igen!

fröken K | svensk amatörfotograf i Norge - september 5, 2013 - 7:06 e m

Härligt! Så fint att du känner att du kommit vidare och får jobba med något du verkligen trivs med. Jag känner mig som att jag står helt still när det gäller allt av fotografering, men när du skriver som du gör så kanske det finns ljus i slutet av tunneln för mig också. :)

Mormor - september 5, 2013 - 8:11 e m

Vakkert bilde og visst utvikler man segog sine evner. Det foregår ofte i rykk og napp og interessen går i bølger. Men utvikling er det alltid (om ikke alltid til det bedre) 😆
Ha en fin kveld :)

http://www.starbear.no/mormor/2013/09/05/ikke-vond-a-like/

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*