Årsresumé


Här kommer en liten årsresumé och lite senare kommer även årets bästa bilder men först nu, på nyårsafton, kommer en sammanfattning av mitt 2013. När jag tänker tillbaka på året lite snabbt känner jag bara positivitet och glädje! För första gången på hur många år som helst (säkert minst 20) så har jag njutit av sommaren! Jag har kunnat vara ute och njuta i solskenet och inte dö av värmeslag! Jag har faktiskt till och med frusit mestadelen av sommaren och det har varit njutbart! 🙂 Det har förvisso visat sig senare att jag varit ganska sjuk och det har varit därför jag har frusit men det är ju en annan sak! Så man kan säga att det faktiskt har varit riktigt positivt att ha varit sjuk ur den synvinkeln! 😉

Dock har det satt käppar i hjulet på många andra sätt och när jag tittar noggrannare tillbaka på året har det varit ett riktigt tufft år! Jag har aldrig varit så dålig och haft så ont som detta år och många gånger har jag funderat på hur jag skulle klara mig. Men det är först nu i slutet av hösten när  jag fått medicin och mått bättre, som jag på riktigt känt och förstått hur dålig jag varit i sommar! Att jag orkat så mycket som jag faktiskt gjort är ett under! Men nu, med hjälp av medicinen känns det som jag svävar på små rosa moln, 80 % av värken har försvunnit och jag är glad och har ork av bara farten! En mirakelmedicin med andra ord! Nu hoppas jag det håller i sig över 2014 och blir bättre och bättre! Det vore trevligt!

I övrigt har året bestått av lite inköp och en resa! Resan gick till Gotland där jag fotograferade ett bröllop. Det var roligt att få se raukarna! Sedan har både en bil och en kamera inhandlats så jag har känt mig riktigt lyxig! Min nya kamera har dubbelexponering som funktion och det är det som visas på första bilden. Och bilen…så snygg! Limegrön och superläcker! 🙂 Så med andra ord var 2013 året jag fattigade ut mig totalt! 😉

Jag jobbar kvar på företaget där jag spenderar mina dagar. Det är ett underbart jobb med fantastiska arbetskamrater och mina sysslor är varierande och roliga. Där har jag fått lära mig så mycket under året och jag är så tacksam för det! Min ambition inför 2013 var att bli bättre på produktfoto och det kan jag säga att jag verkligen har blivit! Jag har kommit att älska det och det är verkligen en utmaning. Dessa små söta nallar är en produktbild som jag gillar!

Jag har också träffat de mest underbara människor att få ha framför min kamera! Fina familjer som velat ha minnen från barnens ettårsdag, eller bara en rolig fotografering med mig! Och så klart även mina underbara brudpar som jag gillar så mycket! Ett särskilt tack vill jag skänka er underbara brudpar som ger mig så mycket positivt och är så glada och sprider sån värme!  🙂 Jag vill också rikta ett särskilt tack till Adine, min vän och den som assisterat mig på alla bröllopen och även andra fotograferingar! Utan dig hade jag aldrig klarat mig, särskilt i år när det varit så som jobbigast!

Macrandet har gått på sparlåga detta år men jag har längtat efter mina fjärilar! Dessvärre har sommaren varit väldigt fjärilstom. Det var väldigt sent innan de kom och det var väldigt få fjärilar. Jag har drömmotiv och en av mina drömfjärilar i år har varit Amiralen som jag anser vara en av de vackraste vi har i Sverige. Märkligt nog har de vanligaste sorterna varit få i antalet men Amiralen har jag fått fotografera flera gånger och på olika platser! Helt fantastiskt!

Produktfotograferingen har jag blivit bättre på och då har jag även lusten till stillebenfotografering ökat! Det har varit en dröm att kunna göra det men jag har aldrig fått till det! Men detta år har även det varit något som jag jobbat med och utvecklat! Jag älskar att utvecklas och lära mig nytt! Denna jordgubbsbild är en av mina favoriter från året!

Tyvärr har även något tragiskt hänt! I juni orkade mammas vackraste Meche inte längre att kämpa mot sin sjukdom! Han var njursjuk i ett år och till sist gick det inte längre. Han fick somna in i somras och det har varit väldigt jobbigt och hårt! Särskilt för mamma! Meche var hennes bästa vän så det blev väldigt tomt efter honom! Han blev bara 8 år! 🙁

Men jag får trösta mig med att mina älskade katter mår bra och det är jag så glad och tacksam för! De är bråkiga, busiga och helt underbart älskvärda!

Till sist vill jag i positiv anda berätta om alla porträttsessioner jag haft med underbara människor! Det är så roligt att planera, och sedan utföra dessa sessioner. Jag älskar porträttfotografering!! Det bara är så! 🙂

Inför 2014 önskar jag få göra flera välplanerade porträttsessioner med rekvisita och härliga modeller. Jag vill också fotografera mera djurporträtt! Och självklart få träffa flera människor att få ha framför kameran, såsom familjer, brudpar, barn osv! Det är en lycka att få fotografera en annan människa! Och jag hoppas att jag kommer må bättre! Att livet blir liite lättare att leva och att något positivt och överraskande kommer hända!

Och jag önskar er alla besökare här massor med njutbara stunder och näringhämtande av mina bilder! Nu gör vi 2014 till ett fantastiskt år! Kram till er alla!


11 svar till “Årsresumé”

 1. Vilken underbar årsresumé du gjort! Med både glädje och sorg, fast mest glädje 🙂 Det ska bli otroligt roligt att fortsätta följa dig 2014! Du är en stor förebild! Kramar <3

 2. Jag är glad för din skull att medicinen gör nytta och värken är bättre. Hoppas verkligen det fortsätter så! Du bjuder alltid oss läsare på fantastiska bilder så även nu! Kram

 3. Fantastiskt fin årsresumé. Tänk vad mycket som händer under ett år, både positivt och negativt. Tursamt nog överväger det positiva och ger oss ännu mer skaparkraft och vilja att förnya oss. Ser fram emot det nya året som ligger framför oss och att följa dig i ditt bildskapande.
  God fortsättning!

 4. Så fint du summerat året som passerat, både med positiva och mindre positiva händelser. Vackra bilder har du tagit, det vet jag ju eftersom jag ser dem nästan dagligen, du är verkligen en duktig fotograf. Önskar dig ett 2014 fullt med hälsa, lycka, fotande och massor med kärlek!

 5. Vad glad jag blir att ni gillar min årsresumé! Själv var jag tveksam att publicera den då jag upplevde den som väldigt rörig så skönt att den gick hem! 😉

  Adine: Åh vad glad jag blir av dina ord! Varmt tack söta du! Kramar!!

  God fortsättning till er alla! :O)))

 6. Vilka härliga bilder! man blir jätteglad av färgerna! 🙂 tack för kommentarerna på min blogg! Väldigt snällt ! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *