Tålamodsprövande

Veckans blommiga fredags-tema är tålamod och bara det kräver tålamod för att få till något! 😉 Tålamod är inte min största styrka kan jag väl tillstå. Men, direkt när jag såg temat ikväll så visste jag vilka bilder jag skulle visa. Problemet var bara att jag hittade dem inte så det blev två andra fast med samma tolkning! Så här kommer min fina tolkning! Det krävs stort tålamod för att fånga en fjäril fint på bild! Mitt mål är alltid att få ögat skarpt och sedan beror det på vad jag är ute efter hur stort skärpedjupet är men ögat…det är själen i allas liv så även en fjärils så det är viktigt! Men de är fladdriga, blyga, och finns inte sådär jättemånga månader på året att öva på. Så tålamod, mycket vilja och hitta ett bra ställe där man vet att en fjäril kommer komma, det är det bästa sättet! Jag brukar fotografera max 1,5 dm ifrån fjärilen och då krävs det ännu mer tålamod! 😉

blommigfredag_talamod

Något annat som är tålamodsprövande är att fotografera blommor med macrostil när det blåser. Särskilt om de, som på bilden nedan, har lång stjälk och inte alls står i lä! Även här är kriteriet att få huvudmotivet skarpt och i blåst är det skitsvårt! Krävs riktigt korta slutartider och mycket och mången tålamod!

blommigfredag_talamod_

Men…precis som med fjärilen…när det sitter, sjunger stämgaffeln inuti och göken gal tvedubbelt!

Blommig Fredag

Floral Friday Fotos

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Ninni - Underbara bilder….=)

Trevlig helg !

Kram Ninniapril 11, 2014 – 5:13 f m

Nett - Så vackert, du lyckades att få fina bilder :)april 11, 2014 – 9:22 f m

Susanne - Oj så vackert. Inspireras av dina fantastiska bilder med dess ljushet och underbara färger. Redigerar du på något särskilt sätt eller har du dessa färdiga i kameran. Njuter och inspireras!!! Trevlig helg =)april 11, 2014 – 10:36 f m

Ellinor - Tack för jättevackra bilder! Bilden på fjärilen är helt underbar.
Ha en fin helgapril 11, 2014 – 11:13 f m

Anita - Oj, där känner jag igen mig. Tänk så många suddiga macrobilder man tagit genom åren :) Men som vanligt bjuder du på helt fantastiska bilder. Inget gör mig så glad som fjärilar. Förra sommaren var dom så få här men jag har sett flera stycken redan så jag hoppas att vintern varit gynnsam och att trädgården återigen kommer att översvämmas av fjärilar. Bolltisteln är en riktig fjärilsmagnet och dessutom vacker.

Ha en skön helg!
Kram Anitaapril 11, 2014 – 1:26 e m

Madde - Vilka otroligt vackra bilder, som vanligt;)april 11, 2014 – 2:50 e m

Lottisen - Underbara bilder bägge tvà!april 11, 2014 – 2:57 e m

Meta - Den fångade du bra. tålamodsprövande att fota flygfän
Ha en fin dag
kram Metaapril 11, 2014 – 5:18 e m

Lottal - Överst bilden är såååå vacker!
Trevlig helg.
Kram Lottaapril 11, 2014 – 7:59 e m

Mary - So beautiful! Absolutely amazing photos!april 11, 2014 – 11:39 e m

Livet på solsidan - Du tar fantastiska bilder (fast det vet du väl redan)!
Önskar att jag hade din kunskap och ditt tålamod när det kommer till fotografering.

Igår såg jag två fjärilar i trädgården. Känns väldigt tidigt, men oj så glad jag blev. Hade dock ingen kamera i närheten 😉

Kram Tamaraapril 13, 2014 – 10:47 f m

Villroses hage - Macro + vind = håpløst!
Man trenger virkelig tålmodighet til å fange sommerfugler med kamera. Jeg trenger litt mer av den tålmodigheten!april 13, 2014 – 11:26 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*