Fågeldrömmar

Jag är ingen fågelfotograf men jag gillar verkligen fåglar! Jag studerar dem mer och mer och nu har jag fått låna en skiva med fågelljud så jag lär mig hur de olika fåglarna låter! Det är riktigt coolt att gå ut och verkligen lyssna på de olika fåglarna och hur vilken magitud av olika läten det finns! En del har vackra melodier medan andra bara i princip kvackar! Jag har en drömfågel som jag önskar få på bild! Eller jag har ju haft två! Den ena var Domherren, som jag lyckades fånga i vintras och har sett flera gånger nu på sommaren! Jag gillar verkligen den runda lilla röda fågeln! Den andra fågeln är Gröngöling! Den har jag sett en gång för flera år sedan och jag tyckte den var jättevacker så den har varit en dröm ända sedan dess!

Häromdagen skjutsade jag hem min mamma och hon kastade sig som vanligt ur bilen och gick in. Själv satt jag kvar en stund och filosoferade och i ögonvrån ser jag en ganska stor, lite gråaktig fågel! Jag tänker att det är den vanliga Björktrasten som jämt finns, både hos mamma och hemma hos mig! Men det var något som inte stämde! Denna hade inte de prickar och mönster som en Björktrast ska ha….och såg jag inte en liten rödaktig hatt??? Jo men visst! Det var minsann en Gröngöling som spatserade på mammas gräsmatta och hoppade in i det långa gräset för att äta något! Jag fick studera den en ganska lång stund men tyvärr hade jag inte kameran med mig! Men det känns ändå hoppfullt! Kanske kommer den tillbaka när jag är där och då! DÅ ska jag vara beredd!

Tills dess får ni njuta av Sädesärlan Oskar! Här sitter han på en sten en bit ifrån bänken jag sitter på! Han är fin han också!:)

temafredag_sadesarla

Tema Fredag

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Mias Mix - Vad roligt att veta vilka fåglar som låter hur. Jag är helt värdelös på det. Men gröngöling har vi faktiskt en på tomten hemma :)juli 4, 2014 – 1:17 f m

Malgorzata Ingstad - Jeg liker den lille fuglen (Linerlen), men omgivelsene er paradisiskejuli 4, 2014 – 6:55 f m

Mary - Such a wonderful shot! This little bird is beautiful but the place too!juli 4, 2014 – 8:36 f m

Freja - Åhh, hoppas den visar sig igen, när kameran är med! Annars är ju sädesärlor söta med!juli 4, 2014 – 9:22 e m

Anemonen - Den så efterlängtade sädesärlan. Varje år på våren spanar jag efter detta vårtecken.juli 4, 2014 – 9:49 e m

Erik Semlan - Snyggt foto på sädesärlan bland allt det gröna.
En fågel med fin stjärtrörelse. :-)
Jag imponeras av alla snygga fågelbilder.
Många verkar vara ornitologer eller har i alla fall goda fågelkunskaper. Snart är säkert du också duktig på att känna igen olika fågelläten. :-)juli 4, 2014 – 10:42 e m

Morgan - Mycket fin! :)juli 7, 2014 – 9:50 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*