I helgen som var, var mamma och jag bjudna till min brorsdotter Frida och Christian. Christian fyllde nämligen år så vi firade honom. Med var även A-G, Fridas mamma och vi hade jättetrevligt allihop, hela kvällen! Frida och Christian bor så fint, både innanför och utanför. Denna dag hade de bestämt sig för att bjuda på trerätters middag där allt skulle vara hemmagjort och det kan man verkligen säga att de gjorde! OJ, vilken lyckad kväll!

Först ut bjöd de på räksoppa á la ”han-som-är-så-jobbig-i-tv-ni-vet”. Han som alltid framställer sig själv med ett jaktgevär i handen på alla bilder! Tuffaste mannen i hela Sverige! 😉 Oavsett vem det är nu är så var soppan väldigt vacker och passade otroligt fint till dukningen. Till soppan fick vi hemgjorda baguetter. Mycket gott men alldeles för mättande och hade jag vetat vad som skulle komma hade jag inte mer än smakat på detta! FÖR……

…huvudrätten var potatisgratäng med pulled pork i en variant tillsammans med en vacker sallad och en brunsås. Även här gjorde jag det fatala misstaget att just ta sallad. Jag tog sallad för att den var vacker och jag tänkte att sallad är ju alltid gott! Men….OJ OJ vilket misstag!! Jag har nämligen aldrig ätit en godare potatisgratäng i hela mitt liv…och köttet!!! JÄGARNS I BULLERBYN vad gott det var!!! Jag tänkte hoppa över såsen för det är ju ändå gratäng och den var väldigt krämig så jag tänkte det skulle bli kaka på kaka men Christian påpekade att detta var den godaste sås som finns så han tyckte jag skulle ta lite. Det är ju oförskämt att inte smaka och när han lovsjunger sin egen sås på det sättet kan man ju inte låta bli så jag tog lite sås, fortfarande ganska skeptisk då brunsås inte är någon större favorit. TACK SNÄLLA C för att du övertalade mig för jag har ALDRIG NÅGONSIN ätit godare sås! Jag skulle kunnat hälla i mig den!! MAGI i såsväg!! Det var bara att ta om, hur mätt jag än var! Denna huvudrätt kommer nog aldrig kunna slås i smaksensationer och ljuvlighet så länge jag lever!!!!

Vi var alla lika nöjda skulle jag tro, även ifall ingen var lyrisk och euforisk som jag, och alla var grymt mätta så vi tog en stunds vila i soffan men det var ju födelsedagskalas och Frida hade bakat en så fin tårta! Otroligt hög och fin och med Fridas standardingrediens, kola!:)Trots att jag vet att det tagit en hel del försök för att få till denna tårta måste jag ändå säga att den var väldigt lyckad! Sockerkakan var supergod och höjden var galen! Och detta är jag tvungen att poängtera lite extra för det är inte lätt att göra Sockerkaka/tårtbottnar men dessa var exemplariska!:)(Fast ärligt talat ville jag hellre ha den magiska maten igen…och igen….och igen. Förbannade mig lite dagen efter att jag inte bett om att få mat istället för tårtan.  Inte för att jag var hungrig utan för att jag visste att den magiskt goda maten fanns där, inom räckhåll, men ändå så långt borta, helt oåtkomlig. Och jag gjorde inte ens ett försök…..jag kom inte ens på tanken förrän dagen efter… )

En supertrevlig kväll tillsammans med underbart sällskap där maten hade stått över alla förväntningar. Tack snälla Frida och Christian för denna supertrevliga kväll! Och grattis i efterskott C!

Helgbilden

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Scaniatjejen - Härligt att se och läsa! Exakt så där lyrisk kan jag också bli av riktigt god mat, förstår precis känslan att allt det där goda fanns inom räckhåll fast du redan var proppmätt.=D Snygga bilder som alltid, önskar man hade kunnat få smaka också!;-)september 11, 2014 – 5:59 e m

Freja - Hahaha, nu gjorde du så att jag blev JÄTTEHUNGRIG!september 11, 2014 – 7:13 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*