Julkalender: Första Advent

Jaha, då har vi börjat nedräkningen till jul då. Idag är det första advent och det första ljuset i adventsljusstaken tänds. Det har diskuterats lite på nätet hur man ska pynta inför första advent kontra lucia och sedan jul. Enligt en del ska inte tomtar upp förrän till jul men stakar, stjärnor och änglar passar bra till advent. Absolut ingen julgran inne! Jag har vuxit upp med att man tar in granen dagen innan julafton och klär den på kvällen innan. En mysig tradition när det fanns någon att dela den med. Nu känner jag att ska jag ha en gran vill jag njuta av den länge för annars är det inte värt besväret så jag tar faktiskt fram julgranen och pyntar den denna helg. Jag gjorde det i går och nu står den här i mitt vardagsrum och lyser så fint tillsammans med stakarn och stjärnor! Jag är väldigt glad att jag ändrat och gjort min egen tradition i det. Nu kommer den stå där till i slutet av januari och jag kommer njuta varenda dag av ljuset! Jag kommer också bli fullständigt galen många gånger när kissarna hänger i granen men man får ta det onda med det goda!:) Hur gör ni?

julkalender_1

FÖRRESTEN…..om någon har missat så kör jag julkalender/adventskalender i år igen och ni får gärna hänga på! En bild om dagen i 24 dagar helst med anknytning till månaden, eller om ni har något annat roligt tema som passar! Vill ni vara med så hör av er så kommer jag länka till er och så kan vi alla hitta till varandra och njuta av varandras bilder!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Malin - Vilken mysig bild :) Så härligt med julpynt. Jag älskar allt med det och börjar redan i mitten av november.november 30, 2014 – 4:19 e m

Life of Johanna - Jag tror skylten är till hundägarna så de inte låter sina hundar kissa och bajsa i andras rabatter :)

Vacker bild :)november 30, 2014 – 9:41 e m

Gärdsmygen - Vilken skön bild! Skulle behöva få fart på mitt bloggande, men har inte den riktiga lusten faktiskt. Idag var det kattens dag. Tänkte på dig och dina vackra katter :)november 30, 2014 – 10:02 e m

Eva Trillian - Inga tomtar ännu :) och det blir inte över sig många innan jul heller. Gran har vi ingen – vi tar in ris och pyntar lite dagen innan, mest för doften :)
Din bild är fantastiskt vacker!november 30, 2014 – 10:05 e m

Mias Mix - Helt rätt av dig att skapa dina egna traditioner som passar dig bäst! Vi pyntar väldigt mycket till advent, byter gardiner, dukar, ljuslyktor, soffkuddar, tar fram adventsljusstakar, kransar, tomtar mm. Har även en speciell julservis som kommer fram till advent och används under december. Julgranen klär vi runt lucia. Och då kommer ännu ,er tomtar fram :) Det är vi själva som skapat dessa traditioner med våra barn. Hemma med mina föräldrar klädde vi granen och pyntade huset kvällen innan julafton.december 1, 2014 – 10:19 f m

Anemonen - En vacker och stämningsfull bild och jag försöker delta i år med. Hur länkar jag?december 1, 2014 – 4:58 e m

Violen på Brandholmen - En vacker bild, den passar så fint som inledning till advent!
Hos oss har vi ingen gran längre men tidigare klädde vi den dagen innan julafton då vi också tog fram det mesta av tomtar och annat julpynt. Nu är vi mer återhållsamma men får ett fint julfirande ändå:
Ha en skön kväll!december 1, 2014 – 6:03 e m

Anni - Jag hade skrivit en lång kommentar här i måndags och när jag tryckte för att skicka den hade vårt internet stängts av! Suck. Först nu sent i eftermiddags kom det tillbaka, men jag minns inte vad jag hade skrivit …

Du vet väl att granen från början var en adventsgran, så det är helt rätt av dig att njuta av den redan nu!december 3, 2014 – 11:51 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*