Gott Nytt År!

Tänka sig att det är 2015 idag! Januari! Det är galet! Och tänk att det har gått 15 år på 2000-talet redan! Också riktigt galet! Igår var det nyårsafton och då är det som traditionen bjuder dags att skjuta fyrverkerier. Något som inte alls är speciellt bra…på något sätt egentligen! Jag hade själv en liten Bellebus som var vansinnigt stressad och livrädd för vardagsrumsfönstret. Jag bor så till att många människor samlas precis utanför mitt hus och tänder sina raketer. I år tror jag att allmänheten var extra galen för de började redan vid halvsex och sedan höll de på konstant till halvett på natten! Det gjorde att Bellebus var helt slut senare på natten och har i princip sovit sedan dess…och hon undviker vardagsrummet så gott det går. Och inte var det bara Bellebus som led….mina andra katter var helt okej tills tolvslaget då massor av människor skulle tända sina raketer samtidigt och det var värsta krigsljudet utanför! Då blev de också lite stressade men det gick ändå bra! Nej, jag tänker på alla andra djur…ute i naturen! Harar, hjortar, grävlingar, fåglar osv….de som inte har en aning om vad som är på gång och helt plötsligt exploderar hela deras värld! Och alla andra stackars hundar, katter och hästar som runt om i landet lider svårt! Och för vad? Människans fåfänga!! För ärligt talat…hur lång tid njuter man av en raket egentligen? Någon sekund per pjäs och det är egentligen rena pengar som brinner upp! För inte tär det billigt med alla dessa fyrverkerier! Och så, eftersmaken. Där naturen är full med giftiga rester från fyrverkerierna som djuren får i sig….rislyktorna som ramlar ner någonstans och förstör bondens skörd och skär upp djuren genom fodret! Rislyktor är tystare men inte särskilt mycket mera vänliga!

Nej, egentligen borde vi förbjuda skiten! Och så borde vi människor sluta vara så egoistiska! Här i Linköping har vi inget allmänt fyrverkeri. Där bjuds i stället på ett ljusspel på Borggården som är mycket uppskattat. Såna företeelser borde det finnas mera av! Det gillar jag!

fyrverkerier_2015_1

Som sagt så skjuter de fyrverkerierna precis utanför mitt fönster så jag tog mitt stativ och ställde mig på balkongen även i år och fångade några stycken på bild! DET är det det enda roliga med fyrverkerierna. Chansen att fånga dem på bild snyggt! Vilket är ganska svårt. Här kommer i alla fall min årets-fyrverkeri-bild!

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Freja - januari 1, 2015 - 11:14 e m

Ingen av mina katter påverkas av fyrverkerierna, men jag håller med allt du säger. Det borde vara förbjudet. Barnarbetare i Kina som med undermålig arbetsmiljö blandar ihop tungmetaller som vi sprider ut i naturen för några sekunders färgspel. Helt galet, faktiskt!

Karin Ringh - januari 1, 2015 - 11:54 e m

Din bild var också superfin! =) Och ja, det är sjukt synd om de djur som blir så rädda så det gör på sig, som inte förstår vad som händer. Och de djur som kommer till skada för vår fåfängas skull. Jag är glad att mina djur inte reagerar nämnvärt. Min hund reagerar, men hon tittar på mig som att få en bekräftelse på om det var något farligt eller inte. När hon märker att jag inte gör någon stor sak av det hela håller hon sig lugn. Men det är klart, det kan ju vända i en handvändning. Det räcker ju med att någon smäller i närheten av oss när vi är ute för att det ska bli kört. =/

Tovvsan - januari 2, 2015 - 12:57 f m

älskar bilden!

B i r g i t t a - januari 2, 2015 - 2:00 f m

Första parkett med andra ord och helt suveräna fyrverkeribilder. bara att gratulera. Bland de bästa jag sett!

Marit Johansson - januari 2, 2015 - 3:47 f m

Fantastiskt vilken sprakande bild :) underbart!

Kari - januari 2, 2015 - 5:50 f m

Godt nytt år.
Helt enig; det eneste som er moro med fyrverkeri, er å fange dem i et fotografi. Og så fint ditt bilde ble!
Kari

AKP Photography - januari 2, 2015 - 5:35 e m

Åååh stakkars liten :( Min katt kom ikke inn før rakettene så hun lå ute ett sted helt alene :(

Men hun kom tilbake dagen etter heldigvis ♥ Det er litt forskjellig fra år til år, noen ganger er hun ute for hun ikke tør å komme fram å andre ganger kommer hun inn tidsnok :)

michelle - januari 3, 2015 - 10:38 e m

Oj vad mycket fyrverkerier! Inte lika mycket här hemma. Ha en bra start på året och hoppas det bjuder på massa fina bilder från dig :) Kram.

Madde - januari 19, 2015 - 1:57 e m

Håller helt med dig! Önskar raketer blir förbjudna! Hört att en stad i sverige förbjudit det totalt! 1 av mina 4 kissar är så livrädda för smällare så tycker så synd om djuren!

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*