Sländan i Syrenen

Det absolut bästa med sommaren är att det är dags för sländor och fjärilar att komma fram så man får en chans att studera dem och förhoppningsvis få dem på bild. Jag har vissa drömmotiv och det är bland annat den blå Jungfrusländan. Jag hoppas få se och fånga den på bild i år! Detta är inte en Jungfruslända men den är ändå väldigt vacker! Titta på det vackra mönstret i vingarna! De är som glas!

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Beppan - Vackra skapelser verkligen! Snyggt fotat!
Favoritsysselsättning hos mig också att
gå runt i trädgården med kameran i högsta hugg
för att försöka fånga dessa på bild.juni 11, 2015 – 5:05 f m

Violen på Brandholmen - Håller med, sländan är riktigt vacker med de mönstrade vingarna!
Ha det bra!juni 11, 2015 – 7:32 f m

Hanna - Vilken skarphet och fokus, helt underbart. Personligen har jag lite av en fobi för sländor, men när jag ser den på din bild tycker jag bara att den är vacker. Fascineras av att du lyckats få till vingarna så bra, mönstret syns hur klart som helst. Kanon!

Angående min bild. Jag använder inga objektiv än standard 18-55 som medföljer kameran, har inte haft råd att köpa något mer. När jag fotar på gatan ställer jag in kameran på sportläge, kanske något som många fotografer anser som amatörmässigt och inte alls seriöst. Jag ser det dock som ett bra sätt att kunna skjuta från höften på, man kan röra sig och motivet kan röra sig och man kan lyckas få en skarp bild ändå, det är inte självklart dock att det blir så. Jag brukar hålla kameran med en hand i brösthöjd, eller där det krävs, tittar sällan i sökaren eftersom det måste gå fort. Jag tycker att det är ett spännande sätt att fota folk på gatan på, man får en riktig ögonblicksbild, ett dokumentärt foto. Dessutom är det alltid en överraskning när man kommer hem och sätter sig vid datorn, man upptäcker ofta detaljer som man inte sett vid fototillfället.juni 11, 2015 – 8:44 f m

Anne-Mari - FOR eit fantastisk blinkskudd !!juni 11, 2015 – 9:10 f m

Jutta K.Deutschland - Großartige Macro-Aufnahmen, ich bin sehr begeistert.
Das ist mein Beitrag:
http://fotoswortlos.blogspot.de/2015/06/lupines-starring-old-wooden-fence.html
Herzliche Grüße aus Deutschlandjuni 11, 2015 – 9:52 f m

Adine - Du och dina sländor 😉 Superfina bilder!juni 11, 2015 – 10:24 f m

Phootprints - Snyggt. Det gäller att ha uthållighet när man fotar djur och insekter.juni 11, 2015 – 2:39 e m

Anemonen - Den bilden skulle jag ge vad som helst för att ha i mitt arkiv. Än har jag inte lyckats fota en levande slända.juni 11, 2015 – 7:15 e m

Anita Malta - Otroligt vacker slända och som vanligt så skickligt förevigad av dig :-)juni 11, 2015 – 7:27 e m

kiki freese - Håller med om sländans skönhet. Otrolgt att du fått de att fastna på linsen.
Vackert såklart.
/Kikijuni 11, 2015 – 8:56 e m

Madde - Så vackra bilder :-)juni 14, 2015 – 9:38 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*