Den vita stenen och andra funderingar!

Den vita stenen var en tv-serie som gick när jag var liten.  En fin serie som jag minns med värme. Detta är förstås ingen vit sten utan väldigt randig men den påminner mig ändå om den stenen i den vita stenen. Och när jag tänker på den vita stenen (tv-serien) så flyttas min tanke osökt till den vita vargen. En bok jag läste när jag var liten och den var helt fantastisk! Jag önskar jag läste böcker i dag men jag har ingen ro i kroppen till det. Det är tv och dator som tagit den platsen och det finns inte mycket varken tid eller ork kvar till böcker! Jag kan inte ens tänka mig hur det skulle vara att läsa en bok längre…. När jag var liten läste jag en bok om dagen och bok på bok hela tiden! Nu läser jag ingenting….kanske någon artikel eller berättelse på datorn eller en tidning men det är allt! Och jag märker att jag blivit mycket sämre på att stava. Det flyter inte alls lika fint och bra och helt okrystat längre. Vissa ord får jag till och med tänka till om hur de ska stavas. Inte undra på att barn av i dag inte kan stava när allt de lär sig sker på datorer!

Tänk vad en enda liten sten kan ge uppkomst till många stora och små tankar och funderingar!

tisdagstema_sten

Tisdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Klimakteriehäxan - Du är ett levande bevis för barnbokens betydelse! Gunnel Lindes ”Den vita stenen” tror jag många minns, både som bok och som tv-serie.juli 14, 2015 – 9:08 f m

Gunbritt - Vacker bild….

jo ,den vita stenen kommer man ju ihåg.

och det där med att läsa…jag läser inte heller lika mycket nu för tiden…men jag köper på mig böcker,så snart svämmar det över. Jag tror och hoppas att jag ska hitta min läslust igenjuli 14, 2015 – 9:30 f m

Renée - Kan inget annat än att hålla med dig. Får ett ryck då och då och läser flera böcker på raken men sedan är det stopp. Däremot löser jag korsord varje kväll och har gjort i minst tio år. Men nu ska det bli ändring på det har jag tänkt för jag ska köpa mig en en ny telefon (en sådan, där telefonsamtal är av sekundär betydelse) och då ska jag minsann ladda ner böcker i långa rader.juli 14, 2015 – 10:36 f m

Violen på Brandholmen - Härliga färger på din randiga sten! Synd att du har tappat lusten att läsa men vi människor är så olika. Jag måste läsa en stund varje dag, då trivs jag bäst. Men du gör vackra bilder och det kanske du trivs bäst med!
Ha det bra!juli 14, 2015 – 3:47 e m

Paula i pörtet - Väldigt vackra ringar på den stenen. Ser nästan ut som om vågor i vattnet nött dessa ringar på stenen.
Jag läser mycket, ett tag var det tufft när jag led av utmattningssyndrom, men tack o lov kom läslusten åter. Däremot kan jag inte läsa lika lång stund åt gången som förut, då tappar jag koncentrationen. Det är värre med annat som kräver koncentration, teater och bio och konserter fungerar inte för mig längre.
Det var ett fint minne du delade med oss läsare!juli 14, 2015 – 8:08 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*