Julkalender: Lucka provsmakning


Jag har blivit utvald av Smartson som testpilot för att utvärdera paj från Dafgårds. Det är Mannerströms Ost & skinkpaj som jag har fått till mig för att utvärdera. Min första tanke är att alla tre pajerna i denna serie ser otroligt goda och fräscha ut på kartongen. Det är härliga färger som gör att man verkligen blir sugen på dessa pajer! Att sätta ett känt namn som Leif Mannerström är så klart också ett bra reklamtrick som jag tror att många faller för. Men håller innehållet vad kartongen lovar?

När man ser pajen på kartongen får man för sig att det ska vara massor med purjolök i och jag som inte är så förtjust i purjolök blev lite avskräckt. Den skräcken satt kvar när jag öppnade kartongen och en doft av purjolök nådde min näsa. Dock ser jag inte så mycket purjolök i själva pajen! Däremot ser jag den faktiskt jättefina pajdegen som är vågig och tunn. Pajen ser mycket fin ut när jag lägger den på tallriken för att värma upp den.

Jag väljer att värma upp den i mikrovågsugnen. Det står att det ska ta 3,5 minut men när de minutrarna gått är min paj fortfarande kall i mitten så jag kör 1,5 minut till. Därefter låter jag den stå och vila medan jag fotograferar den!

Väl vid matbordet tar jag min första tugga och det som slår mig först är en skarp ostsmak. Jag har ätit andra märkens varianter av skink- & ostpajer och ingen av de andra har haft en så tydlig och skarp ostsmak. Däremot känner jag ingen purjolökssmak vilket jag ser som positivt! Skinkan är okej men som vanligt är det ganska lite skinka i en sån här paj! Känner absolut ingen senap av något slag!

Konsistensen på pajen var väldigt kladdig, näst intill rinnande. Pajdegen var precis som den såg ut, väldligt god. Bland det bästa pajdegen jag någonsin ätit! Jag brukar alltid hoppa över pajdegen överallt men här behövde jag inte göra det utan kunde njuta av hela pajen! Men som sagt, själva innehållet i pajen var väldigt kladdigt och kändes ofärdigt! Jag vet inte om det beror på att det var ost och att det helt enkelt skulle vara så eller om jag fått en ofärdig paj men det var i alla fall inte jättetrevligt. Smaken på pajen generellt var väldigt salt.

Så för att summera så

  • Pajdegen mycket bra och god
  • Utseendet mycket fint
  • Paketeringen utomordentligt bra och snyggt gjort!
  • Själva pajen kändes ofärdig och kladdig
  • Väldigt salt smak
  • Osten tog över för mycket
  • Ingen senapssmak överhuvud taget

Så betyget blir 3/5

#smartson #mannerströmspaj #dafgårds

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *