Matplatsen

Idag har jag studerat vackra Domherrar. Det är otroligt vackra fåglar men dessvärre inte särskilt modellvilliga för mig i alla fall! De satt så snällt och vackert när jag inte hade kameran, så jag tänkte att jag försöker åka hem och hämta kameran och så leta upp dem igen men naturligtvis gick det inte alls så som jag önskat! En söt liten domherreflicka fanns där men inte på någon bra plats så jag fick inte heller henne på bild! Men bara för att turen inte skulle bli helt förgäves fotograferade jag deras matplats! Visst är det vackert med de röda bären mot den mörka skogen? Naturen är effektfull!

Jag har ju letat efter nya fotoutmaningar då många av de som funnits har lagt ner och jag känner att jag ändå vill ha en utmaning för att helt enkelt utveckla mitt bildseende och sporra kreativiteten. Nu har jag hittat en utmaning som går ut på att göra 365 inlägg på ett år där varje inlägg står för ett tema. Detta kommer jag försöka följa och jag ser redan framemot flera av dessa teman. Här kommer i alla fall första bilden som jag valt på temat: Matplats.

Ser framemot att hitta nya bloggar och fotografer som också kör denna utmaning (tror jag mig se att det var över hundra stycken som höll på) och självklart att få skapa dessa bilder!

 

210: Matplats
(bild 1 av 365)logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Beppan - januari 9, 2017 - 7:45 f m

Inte lätt att fånga dessa vackra fåglar. De drar snabbt vidare till nästa mathak. Men du lyckades ju utmärkt med matplatsen!

Ulla Laiho - januari 9, 2017 - 7:48 f m

Bilden är vacker utan fåglar – dramatiska kontraster.

Jag har också lite svårt att bestämma mig för, hur jag ska kunna utvecklas vidare i mitt fotograferande. Tycker att jag står och stampar på samma ställe hela tiden.

Violen på Brandholmen - januari 9, 2017 - 9:43 f m

Matplatsen är vacker även utan mumsande domherrar!
Det är tråkigt att så många bloggar med fotoutmaningar försvinner men nu har du hittat en som jag tror du kommer att gilla! 365 foton på ett år, det blir en utmaning!

Anni - januari 9, 2017 - 1:33 e m

Supersnygga färger, precis i min smak! Lite ödesmättad, sådär. Men jag inser såklart också hur en röd domherre skulle göra bilden än bättre!
Tror att du missat att länka tillbaka till Helgbilden, för visst hörde det här fotot dit? Jag såg hos någon en fotoutmaning som jag ville hänga på, men typiskt nog minns jag inte hos vem eller vad det gällde. Varför glömmer man så mycket så lätt?

Stare Ström - januari 9, 2017 - 4:05 e m

Med fåglar är det väl ofta så att man får bara platsen där de var! Men vackert det också! Jag vet inte hur många bilder jag tog för att försöka få någon användbar bild på skäggmesarna!

Helen - januari 9, 2017 - 7:47 e m

Fåglar är inte lätta att fånga på bild, det gäller att man är på rätt plats och dessutom har kameran med.

Det bästa med fotoutmaningar är att man lär sig massor och får inspiration till nya motiv. Sen har jag svårt att hålla ut en hel utmaning men allt jag har lärt mig är positivt. Jag ska kolla in den där utmaningen som du påbörjat så får vi se om jag hänger med.

KajsaLisa - januari 9, 2017 - 10:28 e m

Jättesnyggt, mot den blåa bakgrunden. Det känns som rönnbären klamrat sig fast där över vintern och väntat på att bli fotograferade.

Susanne - januari 13, 2017 - 12:58 e m

Underbar bild med mustiga färger. Jag deltog ett år och lyckades genomföra just denna utmaning som är spännande och utmanande. Kommer nog att försöka vara med nåt år men just nu känns det som att tiden inte räcker till. Jo det är supertrist att utmaningar försvinner. Jag hoppas att bloggande ska öka igen. Det ger mer att läsa bloggar än att titta på bilder på andra forum, tycker åtminstone jag. Önskar dig stort Lycka till med utmaningen!!

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*