Klöver

Ibland har man en bild i huvudet! Man vet exakt hur man vill att bilden ska se ut och så helt plötsligt så finns motivet framför dig! Då ska man försöka få ut bilden i huvudet in genom kameran och sedan ut på dataskärmen! Det är inte alltid allt fungerar som det ska! Hur fint det än ser ut i verkligheten och hur mycket du än vet hur du vill att din bild ska se ut så fungerar det inte! Det beror inte på att tekniken är undermålig, inte ens att du använder den fel! Men ändå blir det inte som i huvudet! Som drömbilden! Den illusiva drömbilden är svår att få till i verkligheten och med det kommer frustration och uppgivenhet! Jag har under många år velat ta en speciell typ av bilder men jag har aldrig lyckats och till slut har jag gett upp! Tänkt att jag får njuta av andras bilder! Så har målen ändrats och jag har gjort annat som helt enkelt gjort att jag inte försökt att ta den bilden! Men tack vare denna fotoutmaning och ett så enkelt tema som ”klöver” så dök drömbilden upp i mitt huvud. Jag såg andras klövertolkning och jag visste precis hur jag ville att min bild skulle bli! Så idag, när jag var på tur åkte jag förbi den finaste klöverfältet. Tyvärr fanns det ingenstans att stanna så jag tog ett par snabba bilder från bilen och åkte vidare! Men det dröjde sig kvar i min hjärna och omedvetet letade jag efter ett nytt klöverfält så jag kunde göra en bättre bild! Hela dagen gick och jag var på väg hem. Då helt plötsligt från ingenstans kom ett fantastiskt klöverfält och här var det enkelt att stanna! Dock hade det regnat och jag hade inte mig någonting att sitta på och det ärligt talat, det var en leråker! Men vad göra man inte för bilden! Jag satte mig i leran och fotograferade! Efter en stund vad jag dyngvåt och lerig och insåg att jag kunde inte göra bättre bilder just då så jag fortsatte hem! Väl vid datorn, några timmar senare ser jag att jag fått drömbilden! Självklart finns det mera att jobba med och allt är inte helt perfekt men jag är så himla nöjd med denna bild! Den är lite som min drömbild i hjärnan!

klover

184: Klöver
(bild 90 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Eva - Den blev jättefin, kul att du fick ta din drömbild.juli 9, 2017 – 6:06 e m

M - Så jag känner igen den frustrationen. Man ser bilderna i huvudet hur man vill förmedla det man ser. Men det är lögn i H att få fram dem.

Så ofta som jag ser en pangbild. Den är bara inte fångad ännu. Och hur jag än försöker så får jag inte till det.

Men din klöverbild blev så bra. Och vad är väl lite blött och lerigt när man ska fånga BILDEN?juli 9, 2017 – 9:31 e m

Claes - Riktigt snyggt med det låga perspektivet och klöverfältet som sträcker sig bort i ”oändlighet”. Härlig kontrast mellan blommornas färg och de gröna bladen med droppar. Bra jobbat :)juli 10, 2017 – 5:16 e m

Helen - Det blev verkligen en jättefin bild och jag förstår så väl att du känner dig nöjd med den. Så kul att äntligen få till en riktig drömbild!juli 10, 2017 – 8:22 e m

Kerstin - Å så fint. Förstår verkligen att du känner dig nöjd med den bilden. Det är så härligt när man bjuds på temalösningar när man är ute och kör för hjärnan är ofta påkopplad till vad man vill fota. Extra snyggt i din bild med regndropparna på bladen.
Vad använder du för objektiv?juli 12, 2017 – 6:59 e m

Maria - Gillar perspektivet du valt och det blev en riktigt fin bild. Känner igen det du beskriver – jag har också bilder i huvudet som ännu inte fångats i verkligheten.juli 14, 2017 – 12:55 e m

Anki Ai - Vilken fantastisk klöveräng! Och bilden är lika fantastiskt fin som själva klöverängen.juli 15, 2017 – 9:49 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*