Katter behöver mat, vård och ömhet!!!

Katter är inte så självständiga som många människor tycks tro! Katter klarar sig inte själv!! De behöver mat, ett hem att bo i och kärlek och omvårdnad! Men av någon anledning är det acceptabelt att låta en katt vara utomhus alltid och ge dem mat lite då och då! Det är många som tror att det bara är att lämna katten ute när de tröttnat på kissen och då klarar den sig! Det gör den inte! Inte själv! 

Och framför allt klarar sig inte katter själva, instängda i ett hus utan varken mat eller vatten på flera månader!! Det är kanske en självklarhet för de flesta men inte för alla! Tyvärr är det just detta som hänt! En kvinna i Mjölbytrakten har lämnat 12 katter åt sitt öde i ett hus på landet medan hon själv bott mysigt hos sin mamma och blivit servad med mat och pengar! Djurskyddet hittade dessa 12 katter alldeles apatiska i huset och 10 av dem fick avlivas och två gick att rädda så de bor numera på ett katthem!

Dessvärre hade denna kvinna (eller psykopat om man så vill) ett 40-50tal katter för inte så länge sedan men nu vet ingen var de övriga tagit vägen! Förmodligen har de redan svultit ihjäl men kanske är de gömda på andra ställen! Det är ingen som vet och allt vi kan göra är att hålla tummarna för att det sistnämnda inte är fallet! Nu är det upp till en åklagare att se till att detta får rättsliga följder! Jag förstår att denna kvinna är djupt psykiskt störd men tyvärr är det inget som gör att jag känner sympati i det minsta för  henne! Jag avskyr henne och det hon gjort med dessa oskyldiga varelser, katterna! De valde inte att komma till henne. De valde inte att bli samlade på som om de vore frimärken, de valde inte att få bo i den svinstian som de trots allt gjort de senaste åren!

Det är inte lätt att hjälpa katter i nöd, hos människor som misshandlar dem, men vi måste alla hjälpas åt och göra vårt bästa för att såna här människor inte ska få vara i närheten av djur ens en gång! Ring djurskyddet och det räcker inte med en gång! Tjata tills något händer! Djurskyddet har i detta fall inte gjort något på över ett år och de reagerade först när katterna var så misshandlade och svaga att de inte gick att rädda!

Vi har ett mycket svagt djurskydd i dagens samhälle och vi människor, som anser oss vara klokare än djuren, måste säga ifrån och ta hand om de fina djur som vi har äran att få omge oss med!

Jag uppmanar er alla att krama er katt en extra gång efter att ni läst detta! Ta hand om dem! Katter är de mest faschinerande varelser som finns och det är en ynnest att få ha dem i våra liv!

Länk till tidningsartikeln här

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

LILLIS - Fin blogg du har=))

Håller med fullt att katter inte klara sig själva… Älskar de små liven… Har en liten buse hemma som inte ens e 1 år ännu så söta de e=))

Kika gärna in i min blogg och kommentera nåt snällt såklart=))

Ha de gott!!!

LOVE/// Lillismars 10, 2009 – 12:15 f m

Kerstin - Jag håller med dig helt och fullt. Jag blir fullkomligt vansinnig när jag läser såna här historier i tidningarna. I förra veckan stod det i vår lokaltidning om två katter som blivit lämnade på en parkering. De hamnade i fyllecellen hos polisen tack vare att en man hittade dom och att han hade ett gott hjärta. Det uppskattades att de var ca 1 år. Hur kan man bara dumpa två katter på en parkering när man har haft dem i ett år?
Vi har själv katter som är köpta hos Djurskyddet. Två av dom bodde i ett missbrukarhem och hade inte fått varken mat eller vatten på lång tid. De var uttorkade och den ena av dom var inte långt ifrån döden. Det krävdes mycket arbete och mycket specialkost för att få dem att bli pigga igen. Så jag är numera medlem i Djurskyddet och önskar verkligen att det kunde bli starkare här i Sverige. Tänk om de kunde få bidrag för de gör ett kanonjobb.
Det här blev en lång kommentar men jag brinner för katterna. Vi har nog de mest bortskämda katterna som finns. En av dom har t o m en egen stol vid köksbordet när vi äter middag. 😉 Hur fånigt är inte det? :)
Ha det gott.mars 10, 2009 – 12:57 f m

petter - ja man ska ju verkligen inte ha fler katter än man klarar av. såg en artikel om en snubbe som dödat HUNDRATALS. blev så jävla ledsen när jag såg den artikeln.

http://nyheter24.se/nyheter/udda-nyheter/152964-dodade-katter-som-traningmars 10, 2009 – 7:34 f m

Jessica Lindgren - Kan inte annat än att hålla med, kloka rader och ord!

Min lill-gris ligger just nu och trynar i min famn tillsammans med datorn, lite trångt är det allt men så härligt med närheten och det varma kurrandet!

Krammars 10, 2009 – 11:11 f m

sofia - Sånt är det värsta jag vet !! har själv två naken katter jag räddat från misshandel mm. och nu trivs dom och har det underbart med mig. hade helst velat ta hand om alla stackars hjälplösa drur.. man vill ju så gärna men kan inte..tyvärrmars 10, 2009 – 5:53 e m

Jörgen Håkansson - Man upphör aldrig att förvånas över hur en del människor kan uppföra sig mot andra varelser. Blir så less på sånt.

Jag är själv mer av en kattperson än hund så det svider när man läser om sådan misshandel av ett fantastiskt djur.

Skulle själv gärna ha katt i mitt hem, men valt bort det då jag är ute på haven så mycket eller ute med min kamera. Och då skulle den ju få vara själv för mycket.mars 10, 2009 – 7:49 e m

ulrica - Jag håller fullkomligt med dig!! Någon sympati får dessa människor inte av mig heller.. de skulle få känna av sitt beteende själva!!

Jag lovar härmed att krama mina gosingar en extra gång efter jobbet idag.. trots att jag hade en av dem stampandes på mig halva natten med en svans som fäktades i ansiktet :)))mars 13, 2009 – 9:39 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*