Den är min…

…absoluta favorit bland mina hoyor just nu. Favoriter varierar ofta men denna är så häftig och vacker!! Detta är hoya lobbii och den blommade första gången i år. Blommorna slog ut den 27 mars och höll i cirka två veckor! Dessutom doftade blommorna magiskt gott! De doftade färska hallon! Det var en riktig sniffarhoya! Det som är så otroligt fantastiskt med den är att nu kommer nya knoppar på samma ställe samtidigt som jag har hittat tre pedunklar med knoppar till!!! Helt otroligt! Jag älska min lobbii! Det har inte varit enkelt att få den att blomma.

Jag har två olika lobbii och den ena har växt mer och haft massor med pedunklar under åren men ingen har blommat! Denna lobbii har däremot inte växt alls och varit ganska intetsägande och inte haft en enda pedunkel (knoppanlag). Men sedan kom en pedunkel och jag bestämde mig för att hänga den direkt i sydöstfönstret där det är mest sol av allt och där valde den att slå ut sina blommor och dessutom få flera knoppar! Min andra lobbii hoppas jag ska ta efter så jag får se den i blommor också! Vore så kul att få jämföra blommorna.

Denna på bild är köpt som hoya lobbii ”orange” men jag tycker inte den ser så orange ut. Det kan vara två saker som är fel. Det ena är att den helt enkelt är felmärkt. Det andra kan vara att en växt/blomma kan variera under olika förhållanden så kanske är det såhär hoya lobbii ”orange” ser ut hos mig under mina växtförhållanden? Jag hoppas på det första för de bilder jag sett på orange lobbii är så läckra!!

Kolla in de coola, otroligt läckra knopparna? Visst är det vackert med dessa prickiga knoppar?

40. Den är min…
(bild 124 av 365)

logga_2019

Veckans ord – växt

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Eva - Vackra blommor.april 22, 2019 – 5:36 e m

"LillaSyster" - Så läckra! Njut bara njut =)april 22, 2019 – 5:56 e m

Birgitta Malmstedt - Ljuvlig blomma. Beklagar din sorg över lilla söta katten. Har själv en hund, som jag är mycket fäst vid, så jag förstå hur du har känt.april 22, 2019 – 9:51 e m

Klimakteriehäxan - Fantastiskt fina blommor och fantastiskt fina bilder!april 23, 2019 – 2:13 f m

Anki - Så läckra blommor! Förstår att du gillar dem :)april 23, 2019 – 5:48 f m

Helen - Så otroligt läcker! Jag förstår din glädje att den blommar och att du får känna dess fantastiska doft.april 23, 2019 – 6:27 f m

Claes - Så fina bilder på de läckra blommorna.april 23, 2019 – 12:53 e m

Violen på Brandholmen - Wow, så läckert!april 23, 2019 – 5:17 e m

Paula - WOW, du verkar vara en expert på i alla fall just denna växt, men förmodligen på många flera arter! Fantastiskt vacker är den, och vilken omsorg du visar för att få den att trivas och blomma! Jag är djupt imponerad!april 24, 2019 – 9:10 e m

BP - WOW! Läckert! Vackert! Dessa blommor är ju smycken, broscher för att vara exakt. Nu hade jag i och för sig aldrig hört talas om lobbii, men jag måste säga att blommorna liknar porslinsblommans vackra blommor. Fast de luktar inte gott;-)
Helt underbara bilder!april 24, 2019 – 9:43 e m

Ditte - Så fint att se dessa närbilder- Vad gäller blomman i sig var den nog helt ny för mig. Kan inte minnas att jag sett den eller hört talas om den. Men nu så.
Ett jättefint bidrag till veckans utmaning.april 27, 2019 – 1:06 e m

Stare Ström - Det var en annorlunda porslinsblomma! Väldigt vacker.april 28, 2019 – 5:03 e m

KajsaLisa - Vilken färg, dom ser nästan goda ut. Man får lust att smaka på dom.april 28, 2019 – 10:21 e m

byblixtra - De är helt otroligt vackra både som knopp och blomma. Jag hoppas att din andra porslinsblomma också blommar.maj 5, 2019 – 8:56 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*