Längtan

OJ, vad jag har längtat efter att få se en Elefanttunga blomma i verkligheten och den 4 december upptäckte jag något som liknade en knopp i min prickiga Elefanttunga. Denna Elefanttunga har jag haft i ett par år nu och den har knappt växt alls! Men så i höstas bestämde den sig för att skaffa bebisar och det kom tre nya lökar, två mitt i den gamla så det trodde jag först var knoppar! Om ni tittar noga på bilden med hela plantan så ser ni kanske att krukan har böjt sig för att det är så galet trångt efter att bebisarna kommit! Jag funderade på att plantera om men struntade i det och tur är väl det för sedan kom det en knopp och den bara växte och växte och till slut slog den ut och jag är så otroligt glad och stolt över denna blomma! Jag tycker den är superhäftig och väldigt annorlunda! Jag hoppas att mina vanliga Elefanttungor också ska blomma någon gång men vi får se! Denna är jag i alla fall väldigt glad i! Får se om jag planterar om den i vår! Visst är den häftig?

elefanttunga_elefanttunga_1elefanttunga_2elefanttunga_3elefanttunga_4elefanttunga_5

173. Längtan
(bild 273 av 365)

logga_2019

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Elisabeth Tallberg - Hej
Jag har sett din underbara blomma på din elefanttunga. Jag ser också att elefanttungans blad har full med vita prickar. Vet du varför den har det??? Jag är så nyfiken på varför eftersom jag har en elefanttunga som är nog ca 4 år och den har aldrig blommat men nu har jag upptäckt att det kommit små vita prickar på bladen, inte många, bara tre fyra stycken. Är så orolig om det kan vara någon form av skadedjur. Skulle bli glad om du kan svara på det, jag har googlat så många gånger på problemet men hittar inga svar alls någonstans. Ha en bra helg och en God Jul.december 18, 2020 – 11:57 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*