Kinda Kanal

Ikväll har jag varit ute och gått längs Kinda kanal! Det regnade lite småmysigt och grönskan var ljuvlig. Jag kan ju kanske inte direkt säga att vattnet är knallblått men jag gillar det ändå!Copyright Anneli Larsson www.alafoto.seCopyright Anneli Larsson www.alafoto.se

Av någon anledning har jag förra hösten när jag vandrade här, fått för mig att det var Göta Kanal fast jag mycket väl visste att det var Kinda Kanal. Så nu, googlade jag det och fick upp detta

”Kinda Kanal är en grävd och stensatt kanal som börjar i sjön Roxen, fortsätter genom Linköping, Stångån, Kinda och slutar vid Hycklinge/Horn i sjön Åsunden.

Planer på att bygga en kanal tog form redan på 1750-talet. En transportled behövdes för att frakta byggnadsmaterial, beck, tjära och ved till Linköping. Men det dröjde till 1871 innan kanalen i sin helhet kunde invigas. Kring sekel-skiftet var trafiken som livligast och ända fram till 1951 flottades timmer i farleden.”

Tänk vilken historielektion jag fick och vidarebefordrade nu! ;O)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Peter - Du tar fantastiskt fina bilder.
En inspirationskälla…….juli 10, 2009 – 4:39 f m

Helena Kulle - Mysiga och ”lummiga” bilder.juli 10, 2009 – 9:04 f m

Anneli - Peter: Oj, vad jag glad jag blir! Jag, en inspirationskälla? Nu blir jag allt lite generad!! :O)))

Helena: Tack!! Lummig var vad jag ville få fram! :O)juli 11, 2009 – 12:16 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*