Bjärka Säby

Jag tänkte bjuda på en liten tur till Bjärka Säby där jag är uppväxt! Det finns många fina gamla byggnader där! Första bilden jag bjuder på är Nya Slottet! I detta slott har jag lekt i varenda hörn och i rotundan som är ett runt rum mitt i slottet, har jag suttit med min vän och spelat på flygeln och sjungit så hela slottet hört!

Andra bilden är gamla Slottet där jag när jag växte upp var på många luciafester… även där sjungandes för jag var den som skulle ta hand om och fixa luciatåget så klart. Och jag sjöng alltid överstämman på ”Gläns över sjö och strand” och eftersom jag i princip var den enda som kunde sjunga kan ni ju tänka er hur det lät!! *hahaha*

Förr i tiden fanns det halmbalar att klättra på men nu…nu är de inplastade och ihoppackade snabbt…inget att klättra på! Inte heller lika vackert! Fast å andra sidan är det mycket svårare och framför allt tråkigare att ha sönder dem…som jag ”råkade” ha när jag var liten! :O)

Denna lilla grusväg förbi ladugården cyklade jag varje dag till skolbussen under högstadiet! Ser ni vad moderna vi är och har gatlysen!


Här framför Gamla Slottet stod vi och väntade på bussen!

 

Visst är Bjärka Säby vackert!! :O))

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Pippi - juni 18, 2008 - 5:32 e m

Jätte vackert!! Jag gillar sådana byggnader

Kram

Anneli - juni 18, 2008 - 5:34 e m

Tack Pippi..ja visst är det fint med såna byggnader!! :O))

KRAM!

pudelflicka - juni 18, 2008 - 7:04 e m

Det måste ha varit fantastisk att växa upp på ett sådant ställe. Jag drömde alltid om att jag skulle bo på ett slott när jag var liten men man vet aldrig vad som kommer att hända.
Milly kommer vi nog att behålla. Hon är så underbar och vi har kämpat så för att hon skulle överleva så det hade blivit svårt att lämna bort henne. Det blir en stor flock.
Kram Hedvig

Anneli - juni 18, 2008 - 7:23 e m

Pudelflicka: Jo, jag skulle inte viljat växa upp på annan plats! Underbart ställe och jag hade ju förmånen att få ha slottet som min lekkoja!Kul! :O))

Jag förstår att ni vill behålla Milly…det är svårt att låta bli när det varit som det varit! Det blir speciella band! Men det blir roligt för då får vi följa henne i bloggen! ;O)

KRAM!!

Kattis - juni 19, 2008 - 11:18 f m

Ofattbart vackert…!! Tänk vilken LYX att få växa upp så…

Anita - juni 19, 2008 - 3:23 e m

Så härligt det var att se och läsa om var du växte upp. Och vilka vackra bilder. Tänk att få växa upp så nära ett slott. Kan tänka mig att du kände dig som en prinsessa.

Hoppas du får en riktigt skön midsommar!

Kram Anita

Anneli - juni 21, 2008 - 11:03 e m

Kattis: Ja det är en riktig lyx och inget jag önskar mig förutan!

Anita: Vad roligt att du gillar mina bilder och berättelsen! Ja…nog var vi små prinsessor där vi styrde i Bj…tyckte vi i alla fall! ;O))

KRAM på er!

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*