Ljuvliga sommar


Det är så intressant detta med väder och årstider och hur de flesta resonerar kring detta. Få människor är nöjda. Inte någon gång faktiskt! Trots att det är det vädret de önskat under en längre period men när det kommer duger inte det heller. Det var aldrig så bra som de tänkte sig i sitt sinne. Och minnet! Det är ALLTID dåligt! Jag menar, det finns inte något bra väder eller bra säsong för någon när man minns tillbaka. Jag älskar våren, hösten och vintern. Jag har lite problem på  vintern då jag inte helt tål kylan men det vackra med snön och snöfall tar bort allt detta så får mig är vintern ändå en ljuvlig årstid. Jag har och har alltid haft jättesvårt för sommaren, då jag aldrig tålt värmen. Sommaren är faktiskt den enda årstid jag faktiskt klagar över. Mest för att de allra flesta tjatar om längtan om sommaren året runt! Och det är just dessa människor som inte har något minne och som inte heller är nöjd när sommaren kommer. Som tex  förra sommaren som var så sjukt varm så människor dog som flugor och många mådde väldigt dåligt! Men de som älskar sol och värme kommer inte ihåg det…nej då….det är ju ALLTID så förskräcklig sommar här!

Jag älskar denna sommar vi har nu. Den är fantastiskt vacker och den har gett en överdånande natur och härlig blomning. Jag tycker det är en sommar som borde passa alla. De som vill ha sol och värme för det har vi haft, de som gillar regn, för det har vi också haft. De som gillar blåst för det har vi också haft! Vi har haft allt lika mycket av allt, precis som en svensk sommar ska vara. Tänk om alla bara kunde fokusera på det positiva med väder och årstiderna? Då skulle ett minst sagt tråkigt ämne försvinna och vi kan ägna oss åt varandra och annat viktigt i stället! 🙂

Här kommer mina dagsfärska bilder. Det är grönskande, det är ljuvligt och ljuvt! Det är juni!

fototriss_gronska

Självklart hade jag sällskap när jag vari magiska trädgården där dessa är fotograferade och sällskapet var så klart min ässkade Tufsen (jag vet, det är en extrabild som jag bjuder på idag)! Vi har haft en härlig dag tillsammans! 🙂 Hoppas ni också haft det och så även får i morgon!

tufsipufs

FOTOTRISS

, , ,

11 svar till “Ljuvliga sommar”

 1. Härlig extrabild 🙂 Man ser ett njut i blicken. Hela trissen andas varma junibilder. Jag satt åter nere vid bryggan med kvällssol igårkväll och som alltid känner jag att var årstid har sin egen tjusning 🙂 Det var första gången med endast en t-shirt på överkroppen, det blåste bara lite och det luktade hav.

 2. Som alltid fanger katten oppmerksomheten, det blir nesten ikke plass til annet. Jeg likte speilingen best (etter katten)
  Ha en deilig dag 🙂

 3. Vackra bilder som absolut är sommar. Härlig grönska har vi dessutom i år pga allt regn. Jag klagar inte på vädret som varit för tänk hur de har det i söder uppåt 40 grader och det vet jag inte om jag skulle klara. Hoppas bara inte den värmeböljan kommer hit. Lagom är bäst och du din katt verkar gilla att bli fotograferad.

 4. Du har så himla rätt, själv klagar jag ganska mycket på vädret och det är onödigt, men jag tror att vädret är ett sånt enkelt samtalsämne som man lätt tar till för att ”kallprata” om, eller skriva….
  En fantastiskt fin triss!

 5. Så bra du skriver och det är ju helt sant ALLT, så är det och aldrig är vi nöjda! Det är det där svenska ordet lagom som är bäst, men det är så sällan som det blir ”bara” lagom.
  Jag klagar sällen och ser faktiskt ganska positivt på dagen vilket väder det än är, finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!
  Eftersom det regnar idag så är det mysigt att sitta inne och blogga och titta på andras bloggar, speciellt din som bara är så underbar som vanligt.
  Var ett tag sedan jag tittade in, men din var den första jag tittade på i Fototriss.
  Underbara bilder du bjuder på och ännu en gång, fantastiskt bra text!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *