A'la Foto – Fotograf i Linköping bio picture
 • Välkommen till A’la Foto!

  Vad roligt att ni hittat hit till mitt lilla tillhåll på nätet. Här kommer ni hitta vackra bilder som främst kännetecknas av ljuvliga, starka färger och stormande känslor men även mjuk romantik!

  Titta runt och njut av allt uppiggande och om ni får lust får ni gärna lämna en liten kommentar så jag vet att ni varit här!

  Och vill ni se ännu mer och fler av mina bilder finns det massor på min hemsida: www.alafoto.se

  Ha en fin dag!

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Höstens färger!

Jag har inte mycket energi i mitt liv nu för tiden tyvärr och det innebär att kameran sällan motioneras! Jag har tänkt i veckor nu att jag måste hinna ut och föreviga hösten och dess ljuvliga färger, då hösten är min absoluta favoritårstid. I helgen samlade jag alla krafter jag kunde få tag i och tog med kameran och åkte på tur ut i naturen! Det är så otroligt roligt och det var så härligt väder. Det var förvisso ingen sol och det blåste så löven ville inte alltid som jag ville men känslan var så ljuvlig! Luften var hög och klar och det kändes nästan som förut! Men något jag märker är att fotograferar man inte ofta så förlorar man det lilla extra som jag vill ha. Porträtt går att få till efter en stunds uppvärmning men macrofotografering är skitsvårt! Det är som att jag tappat nyckeln till hur man ska göra och nu hittar jag inte nyckeln trots att jag letar febrilt! Men, det viktigaste var känslan att få komma ut och fotografera och syssla med det jag älskar. Det gav kraft! Och glädje! Jag är nöjd med resultatet även om jag borde kunna bättre! ;O)

Helgbilden!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Ulla Laiho - oktober 17, 2016 - 6:12 f m

Underbart vackra bilder!

Helen - oktober 17, 2016 - 7:04 f m

Jag tycker att du lyckades fantastiskt bra med dina bilder! Skönt att du orkade pallra dig ut i hösten och fick känna den härliga höstluften. Jag hoppas du får krafterna tillbaka snart så att du kan fotografera mer regelbundet, då kommer ditt ”foto-flow” garanterat tillbaka.

Lotta - oktober 17, 2016 - 10:05 f m

Hej, du kan verkligen vara nöjd med dina bilder för de är fantastiska som alltid. Hoppas du får tillbaka kraften och fotoglädjen snart, jag vet precis hur du känner för kameran för min inspiration försvann helt i våras men nu äntligen är den tillbaks igen. Allt gott till dig och jag såg insta bild från vår strand igår, du kan tror att det är lågvatten även där nu! Kram Lotta

Michelle - oktober 17, 2016 - 10:05 f m

Tråkit att du inte varit på topp :( Jag tycker att bilderna är fina. Sen är du ju super på porträttfotografering, som sagt, man måste inte va 100% på allt 😀 Jag tycker du är bra och ett proffs på foto :) Kramis

Violen på Brandholmen - oktober 17, 2016 - 12:09 e m

Vackra höstbilder! Kameran verkar vara i god form. Var stolt över dina bilder, de är BRA!

Anni - oktober 17, 2016 - 1:44 e m

Men det blev ju magnifika höstbilder! Vilka fantastiska färger! Tråkigt att du är låg, ibland får man kanske tvinga sig till att gå ut och leta efter orken – det låter på dig som att du kom en bit på väg där! Hoppas att du ger dig ut igen snart och sedan återigen när frosten kommer. Kram på dig <3

Susanne - oktober 17, 2016 - 6:39 e m

Vackra ljuva höst som du fångat på ett mycket vackert sätt. Bäst att passa på och njuta innan naturen skiftar färg. Kalasfina bilder :)

Åke - oktober 17, 2016 - 9:06 e m

Jag ser en tråd igenom dina bilder: GLÄDJE :) Du har lagt ned sådan tid på dina bilder :) Vackert så det räcker till och det roligaste att du tog din ut :) Den nästan förmultnade trädet, ser ut som silver :)

KajsaLisa - oktober 17, 2016 - 10:46 e m

Bilden på den faluröda längan med träden i bakgrunden blev fantastisk, känns som huset anpassat sig till hösten.

skogstrollet - oktober 17, 2016 - 11:12 e m

Men du har ju fått till underbara bilder. Suveräna höstfärger och färger över huvudtaget. Ut och fota ännu mera, du har blick för det vackra,

bettyl - NZ - oktober 18, 2016 - 3:19 f m

These are fantastic shots of autumn! I miss seeing them as New Zealand is loaded with pine trees. It makes for a green winter but I do miss the fall colors.

Anemonen - oktober 18, 2016 - 4:55 e m

Ja men det här var ju toppenbilder så jag tror nog bara det är en känsla hos dig, men jag vet det är svårt med macro. Vilka färger och ett så fint öga för just det där lilla extra det hade du ju med dig det ser jag tydligt. Tack för allt det fina du visade.

Mias Mix - oktober 18, 2016 - 8:28 e m

Härliga höstbilder! Hoppas lusten kommer åter nu!!

Höstpyssel

Helgen har spenderats med höstpyssel av mina växter! Det innebär att fotografera varenda växt jag har. Detta för att dokumentera så jag kan se hur mycket de växt över sommaren. Det är jätteroligt att titta tillbaka till vårens bilder och så hur mycket som faktiskt hänt fast man tyckt att inget hänt alls! Detta är en av mina favoritväxter just nu för att den är så vacker! Bara kolla färgerna. Vilken rödlila och vilken härlig grön! Det är en trädkaktus/Pereskia för den som är intresserad. SJÄLVKLART hade jag hjälp av min fina hjälpreda Bellebus! Ja, de andra var med också men de låg mest och tittade på. Bellebus var delaktig som syns i sista bilden! :O)

Helgbilden

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Beppan - september 26, 2016 - 8:54 f m

Tack för tips på vacker blomma! Ny för mig..
Tjusig medhjälpare du har!
Här dokumenteras trädgårdens blommor på samma sätt.
Intressant att se hur planteringarna ser ut efter en säsong.

Eva Trillian - september 26, 2016 - 12:37 e m

Vilket pyssel :) att fota alla blommor!
Fina bilder – som alltid!

Helen - september 26, 2016 - 4:37 e m

Vilka fantastiskt blanka och fina blad på växten! Färgerna är också fantastiskta! Tur att du får hjälp när du håller på :)

KajsaLisa - september 26, 2016 - 11:14 e m

Dina katter blir underbara på bild, bladen är snyggt blankgröna.

Anni - september 27, 2016 - 9:42 f m

Otroligt vackra färger och så blanka blad den har!

Anemonen - september 28, 2016 - 6:15 e m

Fniss ja den hjälparedan ser verkligen lite konfunderad ut. Bellebus undrar nog om det kanske är dags att plantera om i krukan lite lagom…..
Den växten var tjusig och den har jag inte sett förut.

Mias Mix - oktober 1, 2016 - 8:51 f m

Härliga bilder! Vad heter första växten?
Sv: Tack! Kommer bild framifrån så småningom. Måste bara vänja mig själv vid det korta :)

Åke - oktober 2, 2016 - 6:49 f m

Färgerna, katten så snyggt :) Men vad jag också vill berömma är detaljerna du lufter fram!!! Snyggt :)

Fröken Fluff

Tisdagens tema är fluffig och det är verkligen superlätt för mig. Min fina Bellebus är just nu såå fluffig! Jag bara vill krama henne hela tiden och borra ner ansiktet i hennes fluffiga, oerhört mjuka päls! Finaste Bellebus!! :O)

frokenfluff

Tisdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Violen på Brandholmen - september 20, 2016 - 8:44 f m

Så härligt mjuk och fluffig!

Paula - september 20, 2016 - 4:14 e m

Ja den fluffigheten är minsann svårslagen! Fina fina kisse…

Åke - oktober 2, 2016 - 6:52 f m

Passande!!! Ljuvlig bild :)