A'la Foto – Fotograf i Linköping bio picture
 • Välkommen till A’la Foto!

  Vad roligt att ni hittat hit till mitt lilla tillhåll på nätet. Här kommer ni hitta vackra bilder som främst kännetecknas av ljuvliga, starka färger och stormande känslor men även mjuk romantik!

  Titta runt och njut av allt uppiggande och om ni får lust får ni gärna lämna en liten kommentar så jag vet att ni varit här!

  Och vill ni se ännu mer och fler av mina bilder finns det massor på min hemsida: www.alafoto.se

  Ha en fin dag!

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Surt, sa räven!

Jag gillar citroner! Dels för att de är så vackra! Den fantastiska gula färgen gör mig så glad! Dels för att de är så goda. Jag älskar att äta dem precis som de är! Och att använda citron som krydda i mat är fantastiskt gott! Och självklart fulla med vitaminer av c-ällsamt slag som är bra i förkylningstider! Och det är inte att förglömma att dess kärnor är lättodlade och blir en vacker krukväxt som ger glädje under många år (vid rätt skötsel förstås! :O) )

citronen

312: Surt, sa räven…
(bild 3 av 365)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
jeanette - januari 18, 2017 - 9:29 e m

Surt vackert och gott.

Åke - januari 19, 2017 - 3:07 f m

Du lyfter verkligen fram den vackra gula färgen :) Dessutom är du inte bara duktig på fotograferingen… du kan ju tampas med blommor också :)

Helen - januari 20, 2017 - 10:59 e m

Citroner är verkligeh vackra och goda, fast att äta dem som de är klarar jag nog inte av men i mat och bakverk är de fantastiska!!

Oops!

I helgen har granen kastats ut (ja inte min utan mammas) trots att det är förbjudet före den första februari. Men dessvärre hade inte granen något endaste litet barr kvar på sig så det hade varit en ganska ful gran de sista veckorna. Och när man satt i rummet kunde helt plötsligt en kula ramla ner för att barren som höll fast kulan ramlade bort! Så ut med granen och i farten följde dessvärre en av mina favoritkulor med så den fick vara lite modell innan den hamnade i en burk för förvaring inför framtiden! :O)

237: Oops!
(bild 2 av 365)

Helgbilden

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Åke - januari 16, 2017 - 4:43 f m

Så himla tråkigt med kulan… Men det vart ett härligt motiv, jag tycker det är så tråkigt att plocka undan julen….

Eva Trillian - januari 16, 2017 - 6:28 f m

Så snygga skärvor :) någon mening var det alltså med den eländiga granen 😉
Trevligt att titta in här igen!
God fortsättning :)

Helen - januari 16, 2017 - 7:07 f m

Asch vilken otur att kulan gick i krasch men jag förstår att granen åkte ut. Här fick granen åka ut efter att lilla Nova och katten lekt lustiga lekar runt granen och fått den att tippa!?!

Jag hade tur att inga dekorationer gick sönder i kraschlandningen men barren rök all väders väg och lamporna slocknade så då kändes det lika bra att slänga ut den.

Violen på Brandholmen - januari 16, 2017 - 8:55 f m

Tråkigt att kulan gick sönder men du fick fina bilder! Snyggt med den gyllene färgtonen mot den svarta bakgrunden!
Ha en bra vecka!

Anni - januari 16, 2017 - 11:28 f m

Visst är det något speciellt med de äkta kulorna, de som är gjorda i glas? Så tunna, så tunna. Jag tycker att du lyckades alldeles utmärkt med att visa hur spröd och tunn kulan är. Dramatiska bilder!

Stare Ström - januari 16, 2017 - 4:59 e m

Allting kan användas för foton! Det blev snyggt!

skogstrollet - januari 17, 2017 - 1:39 f m

Vår gran barrade också rejält, så den åkte ut förra veckan. Annars var det den vackraste gran jag tror vi haft någon gång.
Synd på den vackra bollen.

Matplatsen

Idag har jag studerat vackra Domherrar. Det är otroligt vackra fåglar men dessvärre inte särskilt modellvilliga för mig i alla fall! De satt så snällt och vackert när jag inte hade kameran, så jag tänkte att jag försöker åka hem och hämta kameran och så leta upp dem igen men naturligtvis gick det inte alls så som jag önskat! En söt liten domherreflicka fanns där men inte på någon bra plats så jag fick inte heller henne på bild! Men bara för att turen inte skulle bli helt förgäves fotograferade jag deras matplats! Visst är det vackert med de röda bären mot den mörka skogen? Naturen är effektfull!

Jag har ju letat efter nya fotoutmaningar då många av de som funnits har lagt ner och jag känner att jag ändå vill ha en utmaning för att helt enkelt utveckla mitt bildseende och sporra kreativiteten. Nu har jag hittat en utmaning som går ut på att göra 365 inlägg på ett år där varje inlägg står för ett tema. Detta kommer jag försöka följa och jag ser redan framemot flera av dessa teman. Här kommer i alla fall första bilden som jag valt på temat: Matplats.

Ser framemot att hitta nya bloggar och fotografer som också kör denna utmaning (tror jag mig se att det var över hundra stycken som höll på) och självklart att få skapa dessa bilder!

 

210: Matplats
(bild 1 av 365)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Beppan - januari 9, 2017 - 7:45 f m

Inte lätt att fånga dessa vackra fåglar. De drar snabbt vidare till nästa mathak. Men du lyckades ju utmärkt med matplatsen!

Ulla Laiho - januari 9, 2017 - 7:48 f m

Bilden är vacker utan fåglar – dramatiska kontraster.

Jag har också lite svårt att bestämma mig för, hur jag ska kunna utvecklas vidare i mitt fotograferande. Tycker att jag står och stampar på samma ställe hela tiden.

Violen på Brandholmen - januari 9, 2017 - 9:43 f m

Matplatsen är vacker även utan mumsande domherrar!
Det är tråkigt att så många bloggar med fotoutmaningar försvinner men nu har du hittat en som jag tror du kommer att gilla! 365 foton på ett år, det blir en utmaning!

Anni - januari 9, 2017 - 1:33 e m

Supersnygga färger, precis i min smak! Lite ödesmättad, sådär. Men jag inser såklart också hur en röd domherre skulle göra bilden än bättre!
Tror att du missat att länka tillbaka till Helgbilden, för visst hörde det här fotot dit? Jag såg hos någon en fotoutmaning som jag ville hänga på, men typiskt nog minns jag inte hos vem eller vad det gällde. Varför glömmer man så mycket så lätt?

Stare Ström - januari 9, 2017 - 4:05 e m

Med fåglar är det väl ofta så att man får bara platsen där de var! Men vackert det också! Jag vet inte hur många bilder jag tog för att försöka få någon användbar bild på skäggmesarna!

Helen - januari 9, 2017 - 7:47 e m

Fåglar är inte lätta att fånga på bild, det gäller att man är på rätt plats och dessutom har kameran med.

Det bästa med fotoutmaningar är att man lär sig massor och får inspiration till nya motiv. Sen har jag svårt att hålla ut en hel utmaning men allt jag har lärt mig är positivt. Jag ska kolla in den där utmaningen som du påbörjat så får vi se om jag hänger med.

KajsaLisa - januari 9, 2017 - 10:28 e m

Jättesnyggt, mot den blåa bakgrunden. Det känns som rönnbären klamrat sig fast där över vintern och väntat på att bli fotograferade.

Susanne - januari 13, 2017 - 12:58 e m

Underbar bild med mustiga färger. Jag deltog ett år och lyckades genomföra just denna utmaning som är spännande och utmanande. Kommer nog att försöka vara med nåt år men just nu känns det som att tiden inte räcker till. Jo det är supertrist att utmaningar försvinner. Jag hoppas att bloggande ska öka igen. Det ger mer att läsa bloggar än att titta på bilder på andra forum, tycker åtminstone jag. Önskar dig stort Lycka till med utmaningen!!

Sötaste tomtanissarna ever!

Jo, jag vet att julen är över och att ett nytt år har börjat och att man ska se framåt och inte bakåt! Men, jag tog dessa bilder ett par dagar innan jul och jag hann helt enkelt inte visa dem före jul och mellandagarna gick så snabbt så helt plötsligt var året slut! Då hade jag två alternativ. 1. Strunta i att det bytt år och att julen var över och köra ändå. ELLER 2. Vänta till nästa jul och visa dem då. Det är nästan ett helt år till dess så det alternativet var jag inte så sugen på då jag faktiskt är väldigt nöjd med just dessa bilder så här kommer de! Så får ni tycka vad ni vill om julstämningen men jag hoppas ni ändå gillar bilderna! :O) Modeller är de vackra systrarna Michelle och Nicole!

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Nicole - januari 7, 2017 - 11:45 e m

Så så så fina Anneli!!!

Gott Nytt År

Nyårsaftonen firades med min mamma och mina katter som vanligt! Men älskade Bellebus är jätterädd för smällare och fyrverkerier och precis utanför våra fönster samlas stadens invånare för att smälla av dem så jag vill vara hemma och ta hand om henne! Dock får jag möjlighet att gå ut på min balkong och fotografera lite fyrverkerier och så även i år! Detta är årets fyrverkerishow! Det var ovanligt mycket och ovanligt fint i år. Det finns en god sak med fyrverkerier och det är att fotografera dem! Det är utmanande och roligt! I övrigt har jag inget för dem! De kostar hejdlöst massa pengar som i princip bara eldas upp. Själva behaget är ju bara någon sekund (om ens det) per fyrverkeri! Och så blir massor av djur rädda och får dödsångest! Tänk alla vilda djur som verkligen inte alls förstår vad som händer!! Och när allt detta nöje är klar så ligger vår fina natur full med gifter som natur och djur skadas av! Nej, jag skulle inte ha något emot om det slutade säljas helt och hållet! Jag kan fotografera mina katter istället! :O)

MEN….nu köper människor detta och då passar jag på! Och idag, på nyårsdagen, är det faktiskt lugnt här och har varit hela dagen (kors i taket) så Bellebus mår bra nu och är lugn och mysig igen!

gottnyttar

Ett nytt år har tagit sin början och ligger där alldeles orört, fullt med möjligheter! Jag har stora förhoppningar inför detta år! Jag vet att jag kommer få det svårare i mitt liv under detta år, men jag hoppas också att mitt liv ska ta en godare vändning och jag ska kunna se lite ljusare på livet!

Jag hoppas få fortsätta med fotograferingen och min förhoppning är att jag ska komma att orka mera detta år och ta tillbaka macrofotograferingen som känns som jag lagt helt på hyllan! Jag längtar ut och macra och jag hoppas detta år ska fyllas just med det! Jag vill också träffa massor med nya människor att få föreviga på bild och självklart utveckla mig som porträttfotograf.

Jag önskar att jag kommer igång och sjunga lite mer detta år! Att sjunga i kör skulle vara så roligt men vi får se. Om inte det går så önskar jag träffa någon som vill musicera med mig ändå där man kan göra lite konserter i liten skala. Jag saknar verkligen att sjunga!

Jag ser framemot att få följa Saga, min brorsdottersdotter, i hennes äventyr mot två år! Att få se henne bli en liten människa är häftigt! Jag ska njuta av mina katter och hoppas att alla ska få vara friska, så friska de kan, och jag hoppas vi kan vara ute på landet lite mer tillsammans i år!

Jag hoppas verkligen att 2017 kommer vara mitt år! Det är faktiskt min tur nu! Jag tänker inte ge upp, jag tänker kämpa, jag vill leva. Jag ska inte låta en njursvikt få stoppa mig! Aldrig!

GOTT NYTT ÅR kära bloggläsare! Nu toppar vi detta år!

Helgbilden

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Helen - januari 2, 2017 - 7:49 f m

Det är roligt och utmanande att fota fyrverkerier och du har verkligen lyckats med denna bild! Jag håller helt med dig att fyrverkerier gott kan förbjudas helt. Våra hundar bryr sig dock inte vilket är skönt men många djur lider denna helg vilket är oförsvarbart.

Jag hoppas verkligen 2017 blir ditt år och att allt det du längtar efter ska hända! Du är så stark som kämpar trots motgångar och kraftlöshet. Jag önskar jag kunde skänka dig mer kraft och glädje när orken tryter.

God fortsättning på det nya året!

KajsaLisa - januari 2, 2017 - 11:12 f m

Positivt och kämpaglöd och den fantastiska bilden är ju en bra början. Fantastiskt fyrverkerifoto.

Anni - januari 2, 2017 - 1:57 e m

Håller helt med dig, 2017 ska bli ett toppenår, det ska bli ditt år!
Fyrverkerier är egentligen helt galna, snacka om att elda upp pengar! Och samtidigt älskar jag att se på dem …

Stare Ström - januari 2, 2017 - 4:44 e m

Så bra du har lyckats med fyrverkeribilden! Inte det enklaste!
Lycka till med 2017, hoppas året blir som du önskar!

Michelle - januari 2, 2017 - 9:16 e m

God fortsättning! :) ska bli spännande och se alla dina bilder iår!! Hoppas du blir frisk också. Kramis

frida - januari 4, 2017 - 12:54 e m

Bästa faster, 2017 ska bli ditt år. En nystart som sagt med lite jobbig start men som du kommer att klara galant! Vi finns för dig när du vill. Va roligt om du började sjunga mer, ja skulle bli så glad du är ju så jädra bra! FUCK NJURSVIKT Du är stark och bäst! Vi älskar dig ❤