A'la Foto – Fotograf i Linköping bio picture
 • Välkommen till A’la Foto!

  Vad roligt att ni hittat hit till mitt lilla tillhåll på nätet. Här kommer ni hitta vackra bilder som främst kännetecknas av ljuvliga, starka färger och stormande känslor men även mjuk romantik!

  Titta runt och njut av allt uppiggande och om ni får lust får ni gärna lämna en liten kommentar så jag vet att ni varit här!

  Och vill ni se ännu mer och fler av mina bilder finns det massor på min hemsida: www.alafoto.se

  Ha en fin dag!

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Barnasinne

Ett barn borde ha barnasinnet kvar och det har absolut finaste lilla Saga. Hon var och hälsade på farmor idag och då passade jag på att också komma och träffa henne och mamma Frida. Det är så mysigt! Saga har blivit stora tjejen nu och är så duktig och envis och mycket bestämd! Men världens gulligaste, raraste tjej! Visst är hon söt?

sagas

20: Barnasinne
(bild 15 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Anita - februari 23, 2017 - 3:44 e m

Saga är jättesöt och du har tagit en jättefin bild på henne.

Tittar in hos dig för du hade en fråga om mina tomatplantor på min blogg. Du undrade över mjölkpaketen som jag använder så jag tänkte beskriva lite hur jag gör när jag odlar tomater. Så här gjorde jag förra året:

Jag sådde dom den 25 mars (jag brukar så 9 frön i svarta fyrkantiga krukor som är 8 x 8 cm) . Dom började gro den 30 mars och den 14 april skolade jag om dom i små krukor (sådana där svarta runda som man får när man köper typ basilika eller andra färska kryddor).

Den 10 maj var det dags för nästa omskolning och då i mjölkkartongerna (1 liters). Omfångsmässigt är dom inte större än de svarta krukorna, snarare tvätom, man får nästan tränga ner dom, men dom är väldigt mycket djupare vilket är bra för rötterna. Dessutom sätter jag stammen en bit ner i jorden för då bildas rötter på stammen och plantan blir stadig och bra. Att jag inte sätter dom i större krukor då är för att dom inte får växa sig för stora för tidigt. Ett par veckor efter omplanteringen börjar jag ge dom gödning.

Den 6 juni planterade jag så om dom i slutkrukorna och dom är jättestora vet inte hur mycket dom rymmer men jag tror att det är ca 25 liter. Jag sätter då två plantor i varje kruka. Jag har också krukor som rymmer 14 liter och där sätter jag ensamma plantor. Så stora krukor är viktigt.

Då jag har så mycket tomater så kan jag inte avhärda dom innan jag planterar ut dom så jag täcker dom första två-tre veckorna med dubbel fiberväv. Mot slutet så lyfter jag fiberväven och låter dom få ljus några timmar per dag. Därefter tar jag bort fiberväven och då klarar dom sig bra.

Så gör jag och jag brukar få enorma skördar varje år så det fungerar för mig. Men så har jag ett bra uterum också där dom kan stå i mjölkkartongerna tills det är dags att sätta ut dom i slutkrukorna. Ute har jag dom mot ett plank där solen ligger på så dom får mycket ljus samtidigt som det skyddar mot vinden.

Hoppas du fick svar på dina frågor. Hör gärna av dig om du vill veta något mer.

Kram Anita

Anita Malta - februari 23, 2017 - 4:39 e m

En underbar bild på den söta lilltjejen. Här har du verkligen fångat den där glimten i ögat på fina Sara. Åhh.. vad önskar att jag vore bara ett uns då duktig som du men jag vet, måste lägga mer tid på att lära både min kamera och redigering. Får jag fråga om du fotograferar som många andra yrkesfotografer i Raw format ?

Blåögd

Temat ”blåögd” är som gjort för oss här! Självklart blir det en bild på min ässkade Tufsen. Mitt hjärta och bästa vän! Nog har hon blå ögon alltid! De vackraste ögon som finns! Och det vänligaste ansiktet som finns! Hon är underbar min ljuva lilla flicka som just i skrivande stund sitter här på skrivbordet bredvid mig och spinner! :O)

30: Blåögd
(bild 14 av 365)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
KajsaLisa - februari 21, 2017 - 9:25 e m

Oj, vilka ögon.

Anita - februari 22, 2017 - 11:27 f m

Hej Anneli!

Så roligt det var att du tittade in hos mig och kommenterade. Jag är inne hos dig då och då men är dålig på att kommentera. Bilden på din fina kisse är underbar. Och vilka vackra blå ögon. Tittar också på din knopp på bilden nedan och läste att du saknade snö. Har inte du också fått snö nu? Här är det massor och det vräker fortfarande ner. Men det är som du säger, den ligger kvar ett tag och sedan blir det mest slaska kvar.

Ha det så bra!

/Anita

Anita Malta - februari 22, 2017 - 1:49 e m

Ja, vem kunde bättre passa till temat än din så fina Tufsen. En underbart vacker katt och ett väldigt fint fotografi Anneli.

Lealetar - februari 22, 2017 - 9:38 e m

Så otroligt vackra blå ögon! Kan inte tänka mig bättre på detta tema, verkligen jättefin katt du har! Fint att bilden är så nära, man får liksom kontakt med blicken.

Claes - februari 22, 2017 - 10:10 e m

Så fin :) Snyggt komponerat, fantastisk skärpa och verkligen blåögd.

På återseende!

Denna helg har jag varit ute och spanat på hur långt våren kommit! Hade önskat att fotografera vinterbilder men snön och smält bort som vanligt. Den ligger max en halv vecka här och sedan är det slask och tråk som gäller! Men de senaste dagarna har det varit vackert vårväder med solsken från knallblå himmel! Såna där dagar när man inte kan förstå att det bara är februari utan man går och letar tussilago i dikena och vill sitta ute och bara njuta! Det finns så klart inga tussilago i dikena än så länge men massor med snödroppar såg jag! Och sprickfärdiga knoppar på Hortensian!

361: Återseende
(bild 13 av 365)

Helgbilden

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Helen - februari 20, 2017 - 7:45 f m

Det var inte dåligt med snödroppar och knoppande Hortensia fast vi bor i ett avlångt land med väldigt växlande klimat. Vintern är rätt konstig numer så nu längtar jag också till våren.

Beppan - februari 20, 2017 - 9:37 f m

Ljuvligt återseende! Får njuta hos dig ett tag tills det är dags för sådant hos mig.

Den där fotoutmaningen hos Sanna – det är bara att haka på! Lägg in dina foton och registrera dig i formuläret. Inga problem. Add your link…. Sanna lägger in dig i listan på deltagare till vänster sedan.

Lena - februari 20, 2017 - 9:44 f m

en riktig vårknopp :)

Stare Ström - februari 20, 2017 - 12:07 e m

Visst är det härligt att se hur allt vaknar till liv!

Violen på Brandholmen - februari 20, 2017 - 1:16 e m

Härlig vårkänsla i din bild! Vilket vackert foto!

Anita Malta - februari 20, 2017 - 3:46 e m

Så vackert och väldigt harmoniska färger. Din bild förmedlar verkligen en känsla av vår.

Anemonen - februari 20, 2017 - 6:07 e m

Jovisst ger knoppen en vårkänsla och det gör solen med så fort den visar sig. Ett mycket vackert foto på hortensian.

Kerstin - februari 21, 2017 - 3:17 e m

Å så härligt när man ser att våren närmar sig. Fint med det korta skärpedjupet.

Anni - februari 22, 2017 - 5:11 e m

Här blev det verkligen ”på återseende” när snön började falla igår efter att vi haft en tid med barmark och vårkänslor. Nu är nog mina vintergäck dolda av snön.
Tack för din upplyftande och vackra bild!

Claes - februari 22, 2017 - 10:14 e m

Smart och fin tolkning med härliga färger. Snygg oskärpa i för- och bakgrund.

Åke - februari 23, 2017 - 8:31 e m

Här är det vinter igen, har nog kommit 1 dm senaste dygnet…Jag längtar inte till våren riktigt än… Men din bild påminner så fint om vad som väntar oss :)

Glimmar

Allt är inte guld som glimmar! Ibland är det bara solen genom några vattendroppar! :O)

109: Glimmar
(bild 12 av 365)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Kerstin - februari 19, 2017 - 11:09 f m

Å så vackert. Det ser verkligen ut som guld.

Claes - februari 19, 2017 - 12:37 e m

Så läckert, som glimmande guld ändå!

Ulrika - februari 19, 2017 - 7:39 e m

Wow, vilken fin bild…så skimrande!!
Jag svarar dig här ang den fråga du ställde i ett av mina blogginlägg: Nä, jag har inte gjort 236 bilder på 2017 års fotoutmaning, där har jag gjort 100 st :)
Det inlägg som du kommenterade i är min egen ”utmaning” på 365 dagar…..att skriva ett inlägg varje dag istället för att bara dela mina bilder som jag allt som oftast gjort :)