Kategoriarkiv: Ät- & Drickbart

Den första

Idag har jag gjort min första pannacotta någonsin. Det blev en mangopannacotta med hallonspegel! Sedan bjöd jag mamma, min bror med fru och mig själv på denna efterrätt! Jag fick faktiskt väl godkänt i betyg! Mange som inte gillar pannacotta och aldrig någonsin ätit upp en hel åt upp hela och gillade det! Det är ett väldigt gott betyg! Pernilla som älskar pannacotta tyckte den var jättegod så det måste ju också vara ett mycket bra betyg så jag är nöjd! Själv skulle jag nog vilja ha lite mer av lite mer så jag har mina funderingar på hur nästa pannacotta kommer bli, för det kommer bli flera…det är ju väldigt enkelt när man väl försöker! :O)

denforsta

39. Den första
(bild 25 av 365)

logga_2019

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Småkakor

Saffransdrömmar! Väldigt lyckade måste jag säga. Första gången jag gjort drömmar och dessa blev så spröda och goda! Lagom mycket saffranssmak! Däremot smular de som en tok men det får man ta när de är så goda! Eller hur?

smakakor

268. Småkakor
(bild 14 av 365)

logga_2019

 

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Kaffestunden

Kaffe är inget jag dricker. Jag förstår verkligen inte tjusningen med det! Ibland, väldigt sällan, kan jag tycka att det luktar gott! Det påminner mig om luciafester på slottet när jag var liten. Men kaffedoft hemma eller i andra hem är ofta inte så trevligt! Ofta luktar det lite åt det brända hållet också och det gör det inte bättre! Men jag vet att det är en eftertraktad dryck och att den är väldigt beroendeframkallande! Och ibland önskar jag att jag drack kaffe för det blir så mycket enklare när man ska fika hos andra människor! Kaffe finns i princip alltid, vanligtvis te också men sällan någon kall dryck! Då är det kranvatten som gäller!

kaffestunden

136. Kaffestunden
(bild 43 av 365)

logga18

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Äppelskrutt

Ett av de märkligare temana i år är ”äppelskrutt”! Hur i sjutton gör man en fin bild av ett äppelskrutt kan man fråga sig? Det var i alla fall vad jag frågade mig och det tog ett tag innan jag kom på en lösning men jag känner mig nöjd med hur bilden blev! Trots att äppelskrutt inte är så vackra känner jag ändå att bilden är fin! Hoppas ni andra gillar den också! :O)

appelskrutt

356. Äppelskrutt
(bild 26 av 365)

logga18

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!