Kategoriarkiv: Ät- & Drickbart

Julkalender: Skam den som ger sig!

Jag har alltid velat göra muffins med creme i men aldrig vågat försöka för jag har tänkt att det är jättesvårt. Men häromdagen tog jag mod till mig och gjorde dessa saffranscitronmuffins med lemoncurd i. Supergoda men framför allt fin färg och det var så enkelt att få dit cremen! Superenkelt!

skamdensomgersig

267. Skam den som ger sig
(bild 88 av 183)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Julkalender: Good enough

Igår gjorde jag ischoklad för första gången i hela mitt liv. Mamma gjorde det när jag var liten och det var inget jag gillade men har ätit köpta och det har ju funkat. Så består det ju bara av god choklad, möjligtvis någon smaksättning som är god och till slut kokosfett så det borde ju bara kunna bli gott! För det första luktade smeten äckligt men det kan ju lukta illa och ändå vara gott! När de till slut stelnat och jag smakade så var de riktigt goda….ända till den sista biten smälte och eftersmaken kom. UÄCK så gott!! Jag var tvungen att ta något annat och skölja ner smaken med. Konstaterade att det måste vara kokosfettet (som ska vara smaklöst!) Är det någon annan som upplevt detta? Nu gillar ju inte jag kokos i vanliga fall så om du gillar kokos kommer du kanske älska dessa, vem vet!

Jaja, de är jättefina i alla fall och gör sig så fint på bild så good enough! Hoppas någon kommer gilla dem och att det bara är jag som känner den där mindre goda eftersmaken! Det ska vara pepparkaksischoklad och ischoklad med apelsin och saffran. Visst låter det gott?

ischoklad

95. Good enough
(bild 76 av 183)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Julkalender: Socker

Jag bakade de absolut godaste lussekatter förra året. Det spelade ingen roll om de låg framme ett tag, det var fortfarande galet goda och saftiga. I år tänkte jag att jag ska göra lika goda eller ännu godare än förra året. HUR svårt kan det vara. Hade hört att det är tokbra att göra fördeg så det tänkte jag att det skulle jag göra denna gång. Jag gjorde det men dessvärre glömde jag både smör, salt och ägg i degen så den blev gummiaktig och helt oätlig men oj så fina! Humöret dalade lite av det men ok, jag gör om och gör rätt så det gjorde jag. Och här är resultatet. Alla ingredienser är i och de är gjorda efter konstens alla regler men torrare och tristare lussekatter får man leta efter! Även dessa ganska oätliga så jag är så ledsen. Jag vill ge det en chans till men vem ska äta alla? Men oavsett så har jag socker på dem istället för russin. Jag ogillar russin och jag tycker det blir så fint med pärlsocker på! Vad har ni?

socker

284. Socker
(bild 69 av 183)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Claes Petterson - december 7, 2020 - 10:55 f m

Som ett fint julkort och en bra bild till temat :)