Kategoriarkiv: Katter i allmänhet

Fläckiga Sune

Japp, detta är fläckiga Sune! Jag har svårt för människonamn på djur men detta är inte min katt så därav namnet Sune! Och fläckig…ja, det tror jag syns tydligt i bild att lilla Sune är! Dessutom är Sune en väldigt charmig, men lite blyg kisse som gärna spinner! Stark är han också! Och envis. Det är svårt att hålla honom när han verkligen inte vill men ibland måste man. T ex när klorna ska klippas. Eller medicin ska tas!

Visst ser han lite ugglelik ut på denna bild? Det är ögonen som gör det! Eller blicken kanske!:)

flackig

88: Fläckig
(bild 28 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Ana ugglor i mossen!

Sixten, min brors katt, brukar jag i princip bara träffa när det är dags att klippa klorna och det är inte hans favoritsyssla. När jag höll på att klippa brorsans klor anade Sixten ugglor i mossen och gick och gömde sig i trappen så ingen skulle hitta honom och han skulle få ha sina klor i fred! Självklart misslyckades detta och klorna är så fint klippta och han är ganska nöjd! :O)

sixten

5: Ana ugglor i mossen
(bild 24 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Respekt mellan djur och barn

Jag tycker det är så oerhört viktigt för barn att få växa upp med djur. Dels för att barn ska utsättas för saker så de blir mera motståndskraftiga när det gäller allergier men också för att det är ett av de bästa sätt att lära barn att visa respekt och ta hänsyn. Det är viktigt att vuxna är med och hjälper barnet att förstå var gränserna går när det gäller att klappa ett djur. Jag har sett en film som finns på facebook där en liten tjej står och slår en katt i ansiktet om och om igen och till slut tröttnar katten och hoppar upp i tjejens ansikte och säger ifrån. Förmodligen med klor ute för att markera. Och detta står en annan, förmodligen vuxen, och spelar in. Det är så fel och idiotiskt på så många nivåer. Det är synd om flickan som inte fått lära sig var gränsen går. Hon kommer växa upp gränslös och kanske förlorar all empati och det är absolut synd om katten som blir misshandlad.

Barn behöver lära sig ödmjukhet och respekt för både natur och djur och att ha en katt eller en hund hemma gör att barnet får mycket av detta gratis! Det är också viktigt när barnet träffar djur att vuxna är med och visar hur man ska beté sig för att djuren ska trivas! Inget barn kan detta helt automatiskt från början utan lär sig det genom att bli visad hur man ska göra!

Här träffar Saga sin kompis Sixten. Sixten gillar uppmärksamhet och Saga, som bara är ett år har inte riktigt den där gränsen inpräntad i sig än, men här får hon lära sig av morfar hur man ska göra och se sedan hur fint de har det tillsammans!

Onsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Fallemokatterna!

I veckan har jag varit och hälsat på katterna i Fallemo. Det innebär kloklippning och kel och självklart fotografering. De är inte lika samarbetsvilliga som mina katter men de var ändå jätteduktiga! Här kommer lite bilder på sötnosarna! Först ut är Lillebror! Han är en äldre farbror, säkert närmare 20 år, som inte hör alls. Men han är så snäll och söt! Och så snäll mot de små vilddjuren som inte alls vill lämna honom i fred!

Sedan har vi Sixten. Han är supermysig och vill kela hela tiden. Han var också jätteduktig när klosaxen kom fram och det gick riktigt bra att trimma hans klor! Och när han kelar skulle han bara ligga upp och ner och han låg på ett trappsteg och varje gång han lade sig till rätta upp och ner ramlade han så klart av trappsteget. Då såg han jätteförvånad ut men hoppade strax upp igen och samma sak skedde efter några sekunder! Han var också den som var lättast att fotografera och det syns på antalet bilder! :O)

Sist ut är brorsan till Sixten som här får heta herr Namnlös! Jag kommer inte ihåg hans namn men gissar att det är Svante, Sune eller något liknande! Denna herre är lite larvig i början men supermysig! Ett matvrak helt klart! Han gillade inte att få sina klor trimmade och därmed gillade han inte mig jättemycket men vi kelade en stund i alla fall! Han verkar vara den som är bråkigast också. I alla fall var han det när jag var där! Då smög han på brorsan och hoppade på och bråkade! Jag älskar tungbilder och det bjöd i alla fall herr Namnlös på och det är jag glad för! :O)

Snacka om att han är svankryggig!! :O)

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!