Kategoriarkiv: Krukväxterna

Den är min…

…absoluta favorit bland mina hoyor just nu. Favoriter varierar ofta men denna är så häftig och vacker!! Detta är hoya lobbii och den blommade första gången i år. Blommorna slog ut den 27 mars och höll i cirka två veckor! Dessutom doftade blommorna magiskt gott! De doftade färska hallon! Det var en riktig sniffarhoya! Det som är så otroligt fantastiskt med den är att nu kommer nya knoppar på samma ställe samtidigt som jag har hittat tre pedunklar med knoppar till!!! Helt otroligt! Jag älska min lobbii! Det har inte varit enkelt att få den att blomma.

Jag har två olika lobbii och den ena har växt mer och haft massor med pedunklar under åren men ingen har blommat! Denna lobbii har däremot inte växt alls och varit ganska intetsägande och inte haft en enda pedunkel (knoppanlag). Men sedan kom en pedunkel och jag bestämde mig för att hänga den direkt i sydöstfönstret där det är mest sol av allt och där valde den att slå ut sina blommor och dessutom få flera knoppar! Min andra lobbii hoppas jag ska ta efter så jag får se den i blommor också! Vore så kul att få jämföra blommorna.

Denna på bild är köpt som hoya lobbii ”orange” men jag tycker inte den ser så orange ut. Det kan vara två saker som är fel. Det ena är att den helt enkelt är felmärkt. Det andra kan vara att en växt/blomma kan variera under olika förhållanden så kanske är det såhär hoya lobbii ”orange” ser ut hos mig under mina växtförhållanden? Jag hoppas på det första för de bilder jag sett på orange lobbii är så läckra!!

Kolla in de coola, otroligt läckra knopparna? Visst är det vackert med dessa prickiga knoppar?

40. Den är min…
(bild 124 av 365)

logga_2019

Veckans ord – växt

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

I fronten

…på denna gren sitter de söta små knopparna! Jag är så lycklig för de blir större och större för varje dag och som jag längtat efter att denna ska blomma! Eller ja, egentligen den andra som är nästan likadan. Min stora lobbii som har haft knoppar varje år i tre år men aldrig blommat och denna som är min lilla lobbii som knappt växt över huvud taget men helt plötsligt både börjat växa och fått en pedunkel som faktiskt visar knoppar och som växer till sig! Jag hoppas verkligen att denna ska hålla hela vägen! OJ, vad jag längtar!

Detta är en Hoya lobbii och färgen på blommorna vet jag inte vad det ska bli vilket gör det ännu mera spännande! Jag gissar orangea men vi får se! Söta är i alla fall knopparna precis som de är nu! :O)

ifronten_lobbii

123. I fronten
(bild 76 av 365)

logga_2019

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!