Kategoriarkiv: Julkalender 2016

Julaftonen 2016

En kort julafton med familjen blev det men desto godare, trevligare och mysigare! Som vanligt var det lunch uppe hos min bror, och i år var även Ag, Sagas mormor med, vilket var väldigt trevligt! Jullunchen var supergod. Har nog aldrig ätit godare revbensspjäll!! Sedan packade vi ner oss allihop och for till farmor där julklappsutdelningen skedde under Kalle Anka! Många klappar blev det. Så många att de absolut inte fick plats under granen! Jag fick så många fina julklappar att det nästan inte är klokt! TACK snälla!! Jag är så glad! Jag är ännu mera glad över hur julklapparna mottogs! Speciellt boken från Sagas första år som jag jobbat så länge med och som de äntligen fick nu i julklapp! Det var så roligt att se hur mycket den berörde! Jag måste passa på att säga till alla därute att ta mycket bilder! Det spelar ingen roll om det är bra bilder eller ej, bara fotografera allt och alla! För bilder betyder så otroligt mycket! Jag vet av erfarenhet att människor tycker det är jobbigt när jag kommer med kameran, men jag vet också att när de får se bilderna blir de både glada och tacksamma för bilder ger liv åt minnen! Det är lätt att tro att man ska komma ihåg allt eller att vardagliga saker inte behöver kommas ihåg men det är både vardag och speciella tillfällen som är trevliga att se tillbaka på när det gått några år!

Som vanligt är det flest bilder på Saga men hon är liksom centrum i familjen nu. Dessutom är hon så otroligt söt så vem vill inte se massor bilder på henne! :O) Här kommer en kavalkad av bilder från vår julafton. Med tomte och allt!

sagasjulafton_17

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Michelle - Va mysigt :) Kul att ha massa foton som minne. :)december 25, 2016 – 9:16 f m

Åke - Fint :) Så härligt ni hade på jul :)december 27, 2016 – 4:01 f m

Anni - Vilken otroligt mysig kavalkad av julbilder! Gissar att det var du som gav bort ett fotoalbum :-)januari 2, 2017 – 1:56 e m

Julkalender: Årets julgodis!

Jag kommer från en familj som inte har någon tradition med julgodis. Det har liksom aldrig funnits hos oss. Jag kan minnas ischoklad från jag var yngre men den var alltid köpt och inte alls god! Det sötaste jag förknippar julen med sedan är Ris á la Malta som vi serverade på jobbet jag hade när jag var yngre. Inte heller någon höjdare!

Men för något år sedan testade jag att göra saffranskola och det var jätteroligt! Det var inget jag blev förtjust i men den blev väldigt populär bland mina familjemedlemmar. Särskilt min ena bror älskade den och det var riktigt roligt! Så, lite som en tradition har jag bestämt mig för att göra något litet själv varje år. I år har jag dock slagit på stort och gjort två saker! Ikväll var det meningen att jag skulle göra Rocky Road. Ni vet, massor grejs i ren choklad. Den rena chokladen lockade mig inte så jag gjorde en egen variant som blev Rocky Road muffins! Jag är faktiskt toknöjd med dem. De är både fina och urgoda!

Tidigare i veckan försökte jag mig på att göra mintkyssar! Det är ett verkligt superlätt godis som man inte kan misslyckas med….tänkte jag…. Men det kan man. För jag glömde mintessensen så mina mintkyssar är bara kyssar! Men ACK så goda! Dessutom gick spritsen sönder så de får inte något skönhetspris men vad gör väl det när de är så underbart goda! Jag får göra om och göra bättre nästa gång!

Gör ni något julgodis och i så fall, vad då? Vad är er favorit?

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm - Vi brukar inte heller ha så mycket julgodis. Bara knäck (som jag inte tycker om) och hemmagjord ischoklad med russin, mandlar eller nötter i vilket är gott :) Sen brukar det finnas någon chokladask och nötter. Men det vore roligt att göra mer julgodis 😛december 27, 2016 – 5:08 e m

Julkalender: Tomten och bocken!

Saga och Pinocchio tar hand om julprydnaderna på bästa sätt tillsammans! <3

Saga tycker om den fina julbocken och ger den en puss! Generös och supergullig som hon är vill hon gärna ge den till Pinocchio så även han kan pussa bocken!

-AHA, tänker Pinocchio, så smaskigt med en bock! Smakar ju riktigt gott! Jag gnager lite här och lite där!

-Men hörrö kissen, man ska ju inte äta på bocken!! Vad gör du??

-Då tar jag bocken i från dig!!

-Äsch förresten, om du tuggar på bocken kan ju jag gnaga på tomten! Okej?

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Julkalender: Lucka 20

Idag har jag varit och hälsat på syskonen B hos deras föräldrar och gjort en fotosession. De har den mest fantastiska granen jag någonsin sett. Den är så otroligt vackert smyckad och det är glitter och ljuvlighet i överflöd, precis som hela övriga hemmet är! Det är så vackert! Jag har inte känt någon julstämning tidigare men där gick det inte att låta bli! Det var sån värme och så vackert att jag bara njöt! Dessutom är nog detta den absolut trevligaste familj jag någonsin träffat! Precis som systrarna alltid har varit var även föräldrarna så man ser verkligen vem de har att brås på! Tack snälla för att jag fick komma och njuta av allt detta! Här kommer de första bilderna på de vackra systrarna Michelle och Nicole!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Michelle - Åhh va fina Anneli 😀 Det va kul att du ville komma förbi :)december 21, 2016 – 9:00 f m

Cecilia Beitmirza - Tack snälla Anneli för de fina orden. Man blir rörd ! Men egentligen är det vi som skall tacka för det är ju du som skapar magi med ditt underbara sätt att vara, man behöver ju ej göra sej till eller nåt för du är en så varm och god människa. Och det du gör med kameran är få förunnat.Tack!God Jul Cicci med Familj.december 22, 2016 – 10:37 f m

Nicole - Du är så duktig. Magiska bilder! Tack igen för att du ville komma och att vi fick vara modellerna hihi :) <3
God Jul å gott nytt år!december 26, 2016 – 5:30 e m

Julkalender: Lucka 19

Tänk att det inte ens är en vecka kvar till julafton! Jag har absolut ingen julkänsla alls och i år känns det som man lika gärna kan hoppa över den! Inte ens alla vackra ljus i fönstren och inte heller granen får mig att känna julkänsla! Naturen utanför fönstret är väldigt vårlik med idag en temperatur på nästan 10 plusgrader. Självklart gröna mattor och grådis. Men oavsett känsla så kommer den, julen! Den närmar sig med stormsteg och kommer i och för sig vara över lika snabbt! Men en sak är jag extra glad över och det är att jag faktiskt blivit riktigt peppad och inspirerad av att posta minst en bild om dagen i min julkalender så den har verkligen gett resultat! Jag är stolt över att jag inte missat en dag hittills! Och nu är det så få dagar kvar så det ska väl inte bli någon miss där heller! :O)

julkalender_tomtelycka

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!