Kategoriarkiv: Bloggen

Ser du min blogg?

Jag har en fundering angående min blogg. Detta är något jag funderat på länge! Jag har haft min blogg från 2008 och de flesta år har jag bloggat varje dag och jag har haft en trogen skara följare och faktiskt haft turen att få många kommentarer. Nu har jag inte mått bra på väldigt länge och det har inskränkt på bloggen och bildskapande vilket gjort att jag faktiskt inte bloggar lika ofta. Jag bloggar aboslut inte varje dag men försöker åtminstone några dagar i veckan.  Jag har så klart märkt att besöken i bloggen minskat och kommentarerna har nästan helt slutat. Detta gör så klart att jag inte får upp lusten att posta så mycket då gensvar är trevligt och peppande och gör att man vill ge mer!

Så nu undrar jag. Är det någon mening med att fortsätta med bloggen? Finns det någon därute som tittar in här? Finns det någon som ser framemot att få se nya bilder?

Min önskan är att om du är härinne och ser detta, snälla lägg en kommentar så att jag vet att du sett. Du får självklar också dela med dig av dina tankar angående min blogg! Det skulle glädja mig!

 

kossor

Jag har inte bestämt mig för att lägga ner bloggen utan detta är mera en utvärdering om intresse finns att jag fortsätter! Så snälla, GE RESPONS! Om så bara säga hej så jag vet att ni varit här!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Finalist i fototrissens tävling!

fototriss_final

Tack vare mina tulpanbilder gick jag till final! Stort TACK till er som valde mig till finalist! Det gör mig glad och stolt! Nu hoppas jag på en vinst då mina katter har blivit lovade en fin present om jag skulle vinna så vi håller både tummar och tassar här!

Om ni tycker att jag och mina bilder är värda en vinst får ni jättegärna gå in och rösta på oss!

Det görs här:

http://fototriss.blogspot.se/2015/05/omrostning-i-jubileumstavlingen.html

fototriss_final_

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Tidens begynnelse

Jag har snart bloggat i 6 år med samma blogg! Det är helt otroligt när man tänker efter! När jag började blogga hade jag en helt annat krets bloggare att ”umgås” med och jag hade också lite annorlunda typer av bild.  Jag fotograferade väldigt mycket mera naturbilder och macro. Mina bloggvänner höll samma genre ungefär så det var lätt att följa och tycka om. Sedan har vi på något sätt tappat bort den vardagliga kontakten men till jul varje år minns vi varandra och så även i år! Just detta besök av en av dessa bloggvänner fick mig att titta tillbaka på bloggens första inlägg och tänka tillbaka hur det var då! Det känns som det är jag som brutit mig ur då jag blivit mera av en porträtt/bröllop/människofotograf och de har hållit sin stil genomgående. Bara utvecklats och blivit mycket bättre! När jag tittade tillbaka på dessa två som var med från början och ser deras fantastiska natur- och växtbilder blir jag lite avundsjuk! Det är så vackert med såna bilder och jag känner att jag förlorat den biten litegrann! Jag gör det alldeles för sällan! Deras genuina intresse för just naturen och växter/odling är också något jag saknar då jag förlorat mycket av mina egna växtodlarintressen! Men jag försöker hitta tillbaka och under 2013 har jag kommit en bit. Kanske kan jag under 2014 komma en bit till och samtidigt hitta tillbaka till naturen och den typen av fotografering!

Jag vill passa på att tipsa om dessa två personers bloggar. Den första är Anita. Hon skriver om sitt växt- och trädgårdsintresse och hur hon odlar. Man får följa trädgården genom året och ser vad som händer där! Hon tar magiskt vackra bilder och så skriver hon väldigt trevligt och underhållande så titta gärna in till henne och njut en stund!

Den andra är Ulla! Hon tar fantastiska naturbilder. Det finns en enkelhet i dem. Raka och ärliga och ljuvliga! Titta gärna in hos Ulla också. Ni kommer njuta även där!

Jag passar också på att visa en bild från sommaren som jag tror att många längtar efter! Sommaren alltså, inte min bild! 😉 Det är Rallarrosor i motljus tagna en vacker sommarkväll! Denna bild är just till er som längtar! Personligen längtar jag inte dit än…vill ha en vacker vår först!:)

Copyright Anneli Larsson www.alafoto.se

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Årsresumé

Här kommer en liten årsresumé och lite senare kommer även årets bästa bilder men först nu, på nyårsafton, kommer en sammanfattning av mitt 2013. När jag tänker tillbaka på året lite snabbt känner jag bara positivitet och glädje! För första gången på hur många år som helst (säkert minst 20) så har jag njutit av sommaren! Jag har kunnat vara ute och njuta i solskenet och inte dö av värmeslag! Jag har faktiskt till och med frusit mestadelen av sommaren och det har varit njutbart!:)Det har förvisso visat sig senare att jag varit ganska sjuk och det har varit därför jag har frusit men det är ju en annan sak! Så man kan säga att det faktiskt har varit riktigt positivt att ha varit sjuk ur den synvinkeln! 😉

Dock har det satt käppar i hjulet på många andra sätt och när jag tittar noggrannare tillbaka på året har det varit ett riktigt tufft år! Jag har aldrig varit så dålig och haft så ont som detta år och många gånger har jag funderat på hur jag skulle klara mig. Men det är först nu i slutet av hösten när  jag fått medicin och mått bättre, som jag på riktigt känt och förstått hur dålig jag varit i sommar! Att jag orkat så mycket som jag faktiskt gjort är ett under! Men nu, med hjälp av medicinen känns det som jag svävar på små rosa moln, 80 % av värken har försvunnit och jag är glad och har ork av bara farten! En mirakelmedicin med andra ord! Nu hoppas jag det håller i sig över 2014 och blir bättre och bättre! Det vore trevligt!

I övrigt har året bestått av lite inköp och en resa! Resan gick till Gotland där jag fotograferade ett bröllop. Det var roligt att få se raukarna! Sedan har både en bil och en kamera inhandlats så jag har känt mig riktigt lyxig! Min nya kamera har dubbelexponering som funktion och det är det som visas på första bilden. Och bilen…så snygg! Limegrön och superläcker!:)Så med andra ord var 2013 året jag fattigade ut mig totalt! 😉

Jag jobbar kvar på företaget där jag spenderar mina dagar. Det är ett underbart jobb med fantastiska arbetskamrater och mina sysslor är varierande och roliga. Där har jag fått lära mig så mycket under året och jag är så tacksam för det! Min ambition inför 2013 var att bli bättre på produktfoto och det kan jag säga att jag verkligen har blivit! Jag har kommit att älska det och det är verkligen en utmaning. Dessa små söta nallar är en produktbild som jag gillar!

Jag har också träffat de mest underbara människor att få ha framför min kamera! Fina familjer som velat ha minnen från barnens ettårsdag, eller bara en rolig fotografering med mig! Och så klart även mina underbara brudpar som jag gillar så mycket! Ett särskilt tack vill jag skänka er underbara brudpar som ger mig så mycket positivt och är så glada och sprider sån värme!  :)Jag vill också rikta ett särskilt tack till Adine, min vän och den som assisterat mig på alla bröllopen och även andra fotograferingar! Utan dig hade jag aldrig klarat mig, särskilt i år när det varit så som jobbigast!

Macrandet har gått på sparlåga detta år men jag har längtat efter mina fjärilar! Dessvärre har sommaren varit väldigt fjärilstom. Det var väldigt sent innan de kom och det var väldigt få fjärilar. Jag har drömmotiv och en av mina drömfjärilar i år har varit Amiralen som jag anser vara en av de vackraste vi har i Sverige. Märkligt nog har de vanligaste sorterna varit få i antalet men Amiralen har jag fått fotografera flera gånger och på olika platser! Helt fantastiskt!

Produktfotograferingen har jag blivit bättre på och då har jag även lusten till stillebenfotografering ökat! Det har varit en dröm att kunna göra det men jag har aldrig fått till det! Men detta år har även det varit något som jag jobbat med och utvecklat! Jag älskar att utvecklas och lära mig nytt! Denna jordgubbsbild är en av mina favoriter från året!

Tyvärr har även något tragiskt hänt! I juni orkade mammas vackraste Meche inte längre att kämpa mot sin sjukdom! Han var njursjuk i ett år och till sist gick det inte längre. Han fick somna in i somras och det har varit väldigt jobbigt och hårt! Särskilt för mamma! Meche var hennes bästa vän så det blev väldigt tomt efter honom! Han blev bara 8 år!:(

Men jag får trösta mig med att mina älskade katter mår bra och det är jag så glad och tacksam för! De är bråkiga, busiga och helt underbart älskvärda!

Till sist vill jag i positiv anda berätta om alla porträttsessioner jag haft med underbara människor! Det är så roligt att planera, och sedan utföra dessa sessioner. Jag älskar porträttfotografering!! Det bara är så!:)

Inför 2014 önskar jag få göra flera välplanerade porträttsessioner med rekvisita och härliga modeller. Jag vill också fotografera mera djurporträtt! Och självklart få träffa flera människor att få ha framför kameran, såsom familjer, brudpar, barn osv! Det är en lycka att få fotografera en annan människa! Och jag hoppas att jag kommer må bättre! Att livet blir liite lättare att leva och att något positivt och överraskande kommer hända!

Och jag önskar er alla besökare här massor med njutbara stunder och näringhämtande av mina bilder! Nu gör vi 2014 till ett fantastiskt år! Kram till er alla!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Gott Nytt År

Jag vill önska alla mina underbara läsare ett riktigt gott nytt 2014 fyllt med nya möjligheter, kreativa utmaningar och massor av njutning! Och tack snälla för ert stöd här i bloggen, för era snälla kommentarer och så klart ert besök! Som jag har sagt tidigare, utan er, ingen blogg! Varmt TACK!

Jag hoppas ni fortsätter följa mig in i 2014!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!