Kategoriarkiv: natur

Genomlyst

Vilket vackert vårljus vi har haft idag! Och så hittade jag denna vackra plats där ljus och plats har en samklang som skapar magi! Jag hoppas och önskar att vi får en lång, sval vår så så blommor och natur får ta tid på sig att komma fram och glänsa!

Nu har jag kommit drygt en månad i fotoutmaningen och det är redan månad tre. Tycker ändå jag ligger rätt bra till i tid och känner mig lugn och nöjd med mina bidrag hittills! Har till och med haft med ett eget tema! Inte illa! :O)  Jag har också varit runt hos alla och hälsat på och sett många fina bloggar med fina bilder! Det är roligt att följa er och hoppas att ni tycker om att följa mig!

genomlyst

108: Genomlyst
(bild 32 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Gamla och skruttiga

Blir vi allihop någon gång. En del tidigare än andra och en del knappt märkbart! En del blir skrynkliga som en mogen passionsfrukt medan andra ser ut som en len persika i hela sitt liv! En del är på ålderns höst lika pigga som när de var 20 och en del yngre är som om de vore 80 år! Livet är inte rättvist och en del drabbas av allt medan andra knappt får några sorger i sitt liv! En del glider som på en räkmacka hela livet och en del snubblar på hala bananskal mest hela tiden! Livet är inte rättvist!

Min önskan är att alla ska få uppleva lite lidande så man kan ha förståelse för andra som har lidande mest hela tiden! Självklart skulle jag ju önska att ingen hade lidande någon gång men så fungerar ju inte världen och då tänker jag att ordstävet ”gå en mil i någons skor” är rätt så lämpligt! Inte bara för  en ökad förståelse för andra utan för att uppskatta och vara tacksam för det man faktiskt har! Och många har faktiskt väldigt mycket att vara tacksamma för! Många saker som man tar för givet kan försvinna och det är först då som man inser hur bra man haft det så ta en minut eller två att tänka över hur mycket som du faktiskt har att vara tacksam för! Bara enkla saker som att du kan gå, dricka vatten direkt ur kranen, äta vad du vill….

alderdom

359: Ålderstecken
(bild 31 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Ihålig

Naturen bryts ner och visst kan man tycka det är sorgligt! Men det lämnar samtidigt plats för det nya och vackra, det som sprider liv! Och samtidigt som det gamla bryts ner så ger det energi och kraft åt det nya att komma fram och stråla igen! Just denna lilla blomma ser väldigt spröd och medtagen ut men samtidigt har den behållit formen på ett spännande och tilltalande sätt, framför allt för en som gillar att fotografera!:)

ihalig

158: Ihålig
(bild 21 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Tisdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Fjunig!

Kanske hade detta temat passat bättre till påsk! Kanske hade till och med denna bild passat till påsk för visst ger det lite hänga-i-riset-vibbar? Eller kanske liknar det tomteskägg! Men det är naturens otroligt smarta sätt att sprida just denna buske vidare genom dessa fjäderklädda frön! Häftigt eller hur?

skagget85: Fjunig
(bild 16 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

På återseende!

Denna helg har jag varit ute och spanat på hur långt våren kommit! Hade önskat att fotografera vinterbilder men snön och smält bort som vanligt. Den ligger max en halv vecka här och sedan är det slask och tråk som gäller! Men de senaste dagarna har det varit vackert vårväder med solsken från knallblå himmel! Såna där dagar när man inte kan förstå att det bara är februari utan man går och letar tussilago i dikena och vill sitta ute och bara njuta! Det finns så klart inga tussilago i dikena än så länge men massor med snödroppar såg jag! Och sprickfärdiga knoppar på Hortensian!

361: Återseende
(bild 13 av 365)

Helgbilden

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!