Kategoriarkiv: Djur

Märkligt!

Jag satt ute och fikade med min mamma då jag helt plötsligt ser att något rör sig vid stenen cirka en meter bort! En yttepytteliten mus försöker kravla sig över det torra, döda gräset! Det gick inte fort och det såg jobbigt ut! Jag bestämde mig för att försöka få en bild på den söta lilla musen. Jag lägger mig ner bredvid den och då ser jag lite längre bort på gräsmattan att där är en mus till, denna med mera fart! Den skuttade över den torra gräsmattan som den aldrig gjort något annat! Den lilla musen jag hade framför mig låg bara helt stilla och väntade! Jag fotograferade den där den låg gömd i gräset sedan gick jag därifrån för att den skulle få chans att springa iväg! Men det gjorde den inte! Den låg kvar så efter en kvart gick jag dit igen och petade lite på den och då sprang den försiktigt iväg under en buske! Där tog jag lite mer bilder! Där kändes den också lite tryggare så där lämnade jag den och när jag tittade efter en stund igen var den borta! Och den på gräsmattan hade skuttat iväg för längesen! Jag har aldrig varit med om att två möss är framme så  mitt på dagen och inte springer iväg och gömmer sig direkt! Jo, när mamma hade utekatt kom katten med levande möss men dessa hade ingen katt släpat dit! Mycket märkligt men samtidigt är jag tacksam för jag fick en fin bild på den söta musen! :O)

NC8B6449

187. Märkligt
(bild 95 av 365)

logga18

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Komma nära!

Denna vackra hjort höll mig vaken väckte mig och katterna nästan varje natt när jag bodde på landet! Då gick han nämligen fram till huset och åt fågelfrön på som ramlat ner från fågelhusmataren som hängde på fönstret! Fröna kom väldigt nära väggen och varje gång han skulle få tag i fröna slog han sina horn mot huset vilket lät väldigt mycket! Första natten vi hörde det blev katterna så rädda men sedan blev det en vana! Han kom även på dagen när det började skymma och då passade jag och mina katter på att sitta i fönstret och studera honom! När han lyfte sitt huvud och tittade rakt in i mina ögon var han inte mer än 2 dm i från mig!! Helt otroligt vilken känsla! Närmare än så kommer jag nog aldrig! :O)

kommanara

141. Komma nära
(bild 50 av 365)

logga18

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

En sån dag…

Ibland finns såna dagar där man inte orkar någonting. Ingenting går rätt, ingenting känns rätt och alla runtomkring märker ingenting…. De bara går vidare i sina spår och gör det de ska göra! Ibland är det så tungt att det är jobbigt att till och med stå! Och så måste man ändå äta för äta bör man annars dör man!

uteservering

66: En sån dag…
(bild 222 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!