Kategoriarkiv: Musik

Julkalender: Lucka 4

Julmusik är härligt i alla former och särskilt till jul! Då jag själv sjungit i många år känns julmusik och julvisorna mer som en nödvändighet för själen. Ikväll har jag varit i Törnevalla kyrka och lyssnat på Chorus Lin. En blandad studentkör som jag varit med i för många år sedan! Det är alltid roligt att komma tillbaka och lyssna och också se hur många som fortfarande är kvar av de jag sjöng med. Det var faktiskt en hel del! Hela sju stycken om jag räknade rätt. Det är också roligt att höra hur många låtar som är kvar från när jag var med och det är en hel del det också men julen är ju till för traditioner och vad är mera härligt än att faktiskt få känna igen julsångerna man hör! Min absoluta favorit var med och det var min högsta önskan att de skulle ta med den! ”Nu tändas tusen juleljus” i ett magiskt arrangemang av Andreas Lönnqvist, som är så sprött och ljuvligt. Kördeltagarna står längs väggarna runt publiken och hela kyrkan fylls av ett hav av toner som bara svävar runt- Mitt i allt detta kommer en fantastisk solist, Caroline Fredén, in och sjunger med sin oerhört rena, ljuvligt klingande stämma.

I övrigt bjöds det på både välkända julvisor och helt galet nya som rörde upp konserten. Allt i proffsig kostym säkert lett av dirigent Anna-Carin Strand (som för övrigt också är kvar från jag var med). I år hade de även med Mats Strand på violin och hans tolkning av Sibelius ”Julvisa” var helt magiskt underbar!

Allt detta får mig att önska att jag fick vara med! Sjunga i kör är verkligen speciellt. Gemenskapen och det man skapar tillsammans ger sån kraft. Det ger kraft till oss som lyssnar också men att delta, att få vara med och skapa dessa virrvarr av toner som bildar vackra mönster sammanvävda av både glada, kloka och fina ord, är en ynnest! Ren magi när det stämmer!

Nedan ser ni lite bilder från kvällen. Chorus Lin gör denna konsert fyra gånger till så har ni möjlighet så tar er dit och lyssna och njut av en konsert som ger både julkänsla och värme och som dessutom har fri entré!

Kommande konserttillfällen:

Västra Husby kyrka 1 december kl. 19,00
Heda kyrka 3 december kl. 18,00
S:t Lars kyrka 4 december kl. 15,00 och 18,00

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Åke - Det är något vist med akustik i kyrkor. Jag förstår att det lät vackert december 2, 2016 – 8:10 f m

Josefin - Solisten på Nu tändas heter Carolinedecember 2, 2016 – 1:17 e m

Zara - Vilka fina bilder!
/Choruslinare….december 2, 2016 – 4:15 e m

Madde - Åh så underbart. Saknar också att sjunga i kör. En gemenskap som är svår att hitta någon annanstans.december 11, 2016 – 9:24 f m

Shirley Clamp

Onsdagskvällen spenderades i Mjölby tillsammans med många andra och de allra flesta invirade i plast med lite paraplyer här och där! Shirley Clamp var där tillsammans med Mjölby stadsmusikkår och hade konsert! Det började rätt okej med mulenhet men det dröjde inte länge förrän regnet hällade ner. Jag var nog den enda som satt helt lugnt utan varken paraply eller regnplastjacka på mig och fortfarande njöt! Jag älskar regn och det regnar aldrig när jag har möjlighet att vara ute men denna kväll fick jag verkligen njuta! Tyvärr var upplägget på konserten rätt trist då bandet spelade mycket själva och Shirley kom två låtar och sedan gick till bilen och satte sig och sedan körde en låt och fick lämna scenen! Där lämnade många konserten, förmodligen i stor besvikelse över att få sett och höra Shirley så lite trots att nästan halva konserten gått! Tre låtar och alla dessa tre var mycket bra! Jag gav som så många andra upp när Shirley lämnade scenen efter tredje låten. Det var inte för att Mjölby stadsmusikkår var dåliga. Det var de verkligen inte. De var superduktiga och det lät riktigt bra. Bra solister osv. Men regnet vräkte verkligen ner och de flesta var där för Shirleys skull så de kunde gott ha fokuserat och låtit henne få ha scenen lite mer! Eller ja, mycket mer faktiskt! Riktigt trist! Men de tre låtar hon gjorde var superbra!

När vädret är väldigt mulet och regnet vräker ner, då finns det inte mycket ljus för en stackars kamera att jobba med så det blev inte många bilder och kanske inte de mest fantastiska men här kommer i alla fall några från kvällen! I mitten finns en bild på vad jag tror är Shirleys största fan! :O)

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Paula - Ja tänk så regnet kan ställa till det! Jag är inte så känslig egentligen, men är man på ett utomhusevenemang så vill man nog minst ha uppehållsväder. det gör ju mycket för stämningen. Jag tycker du fick till fina foton i alla fall!augusti 11, 2016 – 7:23 e m

Do you hear…?

…the music floating around….like tiny raindrops touching the leaves with love!

cissi_musik_1

Tisdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Marja - Underbar bild! Förförisk… en variant på Näcken. :) Jag kan faktiskt höra den vackra musiken.augusti 19, 2014 – 1:45 f m

Violen på Brandholmen - Vacker och dramatisk bild! Visst hör jag musiken som hon spelar med stor inlevelse!
Ha en bra dag!augusti 19, 2014 – 7:12 f m

Mormor - Vakkert bilde. Rett og slett :)
ha en fin dag.

http://www.starbear.no/mormor/2014/08/19/kan-du-hore-dette/augusti 19, 2014 – 7:22 f m

Scaniatjejen - Otroligt vacker bild med mycket känsla!augusti 19, 2014 – 9:09 f m

Mias Mix - Sådär härligt romantiskt som alltid hos dig!augusti 19, 2014 – 2:36 e m

Freja - Wow, vilket vackert och explosivt foto! Så vackert med rörelsen och naturen, jag riktigt hör den vackra musiken!augusti 19, 2014 – 7:19 e m

Marit Johansson - Den där bilden är ju så läcker att det inte är klokt!augusti 20, 2014 – 2:33 e m

Magnus Bäcklund

En konsert med Magnus Bäcklund är uppskattat! Han kan verkligen sjunga och verkar så supertrevlig rakt i genom!

temafredag_musik_backlund

Tema Fredag

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Freja - Aha, du hade redan ett annat bidrag med i Tema fredag! Jag lyssnade ju på låten du citerar i bidraget till Fredagstema, och det var en annan låt som satte igång i mitt huvud, så nu har jag lyssnat på den. Och i mina ögon är inledningen på ”Jag är en jävel på kärlek” med GES bara en uppspeedad variant av låten du citerar! Vilken fräck stöld!juli 11, 2014 – 7:30 e m

Fantastiska Lisa

I lördags var jag på konsert. Fantastiska Lisa Nilsson stod på scenen. Eller ja, hon låg faktiskt. I en vacker gammal soffa med fötterna i luften. En skön start på en konsert som kom att bli väldigt intim, avslappnad och riktigt, riktigt bra! Konceptet var att bjuda in oss i publiken till deras replokal. Där i deras replokal fanns det tydliga regler. Man hälsade när man kom, lämnade tråkigt humör och dåliga känslor utanför dörren. En och annan ledsenhet fick komma med men annars var detta stället dit de kom för att få energi och skapa energi. Denna lekfulla energi med glädje bjöd de på denna kväll och jag tror att alla i lokalen kände den! Nu är Lisa mest känd för sina lugna ballader men ändå fanns ingen tyngd eller svårighet över kvällen! Trots att tunga ämnen kom upp, som skilsmässa och kärlekssorg.

Jag hade räknat med att det i princip bara skulle vara de nya låtarna. Har hört någonstans, om det var förra konserten eller i någon intervju, att hon inte gillar att göra sina gamla låtar utan vill koncentrera sig på de nya och nytt! Men denna konsert, till skillnad mot den förra, var väldigt mycket gammalt. Allt från ”Himlen runt hörnet”, till ”Handens fem fingrar” och  ”Mysteriet Deg”. Låtar från allra första början till det nyaste nytt! Eller ja, nästan!

Det var en härlig blandning av minnen, roliga anektdoter, charmiga dispyter på scenen och njutningsbar musik! Det som slog mig allra mest är Lisas sätt att sjunga! Varenda liten bokstav är ömt omhändertaget och inget slarvas bort. Varje ord är som det viktigaste av allt viktigt och ingen textrad går bara förbi… Varenda liten ton är exakt där den ska vara och varenda rytm är noga avvägd och träffar precis rätt! Och varje låt är som ny, trots att det är en gammal som ”Varje gång jag ser dig” så är känslan och uttrycket helt nytt! Det känns att det är med glädje hon sjunger dessa låtar!

Det som också slår mig är att hon improviserar galet fritt. Det är verkligen som om de är i sin replokal och leker sig fram tillsammans. Det är jazzigt i allt trots att det inte slår över i jazzton. Bara friheten och hennes sätt att improvisera utan ord… Jag är imponerad och önskar att jag kunde se konserten minst en gång till…den är njutningsbar från början till slut! Och rolig! Hon är rolig, den där Lisa Nilsson. Och så avslappnad. Och vacker!

Det finns bara en sak som var lite tråkig och det var ljussättningen. Eftersom jag nu är fotograf och ljuset är en av mina största medarbetare så faller det sig naturligt att jag kollar noga på det och jag har faktiskt aldrig sett sämre ljussatt artist! Det var något färgat ljus som lyste upp Lisa underifrån och gav väldigt märkliga färg- och skuggfenomen. Men, som helhet är detta en liten petitess och tar inget från helheten av konserten!

Har ni möjlighet och kommer den i närheten av där just du bor, passa på och SE denna konsert. Lyssna, och njut! Ni kommer inte ångra er!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Scaniatjejen - Låter underbart och jag måste säga igen hur imponerad jag är att du kan ta såna fina bilder under så taskiga ljusförhållanden, verkligen läckert! Vill du dela med dig av något tips? (Vet att det kan kännas drygt för proffsfotografer att ständigt få såna frågor så hoppa över den om det inte känns bra. Hoppas du inte tar illa upp!) Kul att få njuta av dina bilder!mars 20, 2014 – 5:57 e m

Chris - Åhhh underbara Lisa. Henne hade jag gärna sett och lyssnat påmars 21, 2014 – 7:55 f m