the Finest Sarah


Lördagen den 17 december har jag längtat efter ända sedan jag köpte biljetterna i juni. Detta var dagen då Sarah Dawn Finer kom till Linköping och jag skulle få se henne live med hennes fina julskiva som bas för konserten. Jag kan säga att jag blev verkligen inte besviken trots att förväntningarna var väldigt höga! Sarah är en väldigt enkel person som så totalt avsaknar divafasoner trots att hela hon utstrålar divavibbar. Hennes mellansnack är varmt och personligt och får mig att känna mig väldigt hemma. Hon sjunger helt fantastiskt även ifall jag tror att hon var lite dålig i rösten i dag. Vet inte om det beror på hennes läckiga röst eller om det beror på att hon var sjuk men hon var inte i topptrim. Och ändå tar hon världen (eller i alla fall oss i salongen) med storm och lite till! Det är inga traditionella julsånger utan konserten är utsmyckad med vemod. Sarah och vemod går otroligt bra ihop! Och jag älskar vemod så för mig passar det som handen i handsken. Det var i hennes egenskrivna sång ”I’ll be your wish tonight som hon verkligen strålade och gav allt! Så mycket hon hade och ännu mer och det var så härligt att få vara med om det!

Jag måste också säga att jag har blivit otroligt förvånad över hennes röstresurser ikväll. Hon brukar alltid visa sin läckiga röst och även en röst med lite mera tryck i fast alltid i en bekväm tonart! Mellanregistret. Men denna kväll tog hon toner som får Pernilla Wahlgrens fyrstruckna ciss att låta i moll! Var kommer detta ifrån? Och varför visar hon inte sin hela talang lite oftare! Jag är minst sagt imponerad och hon är en sångerska för sig.

Men det är inte hennes röst som gör henne speciell. Det är inte heller hennes ton…det är hennes otroligt sköna fraseringar! Hon är åt det lite mera jazziga hållet och när låtarna har mera den stilen då blommar hon ut! Och det var många såna ikväll! Dessvärre har hon bara en konsert kvar av denna turné och den är i morgon i Stockholm om jag inte helt har fel! GÅ och SE den! Och framför allt….lyssna och NJUT om ni är där!

Sarah Dawn Finer är värd stor publik och jag hoppas hon kommer ut på turné många flera gånger, även med hennes popplattor. Jag skulle absolut gå även på det! :O))

Och om ni inte hört hennes julskiva så gör det! En vacker och finstämd skiva som ger lugn i denna juletid!

,

5 svar till “the Finest Sarah”

  1. Den första bilden är smått magisk!
    SV: Bara retades lite! 🙂 Har precis själv kommit ur kassa-dator-träsket som varade i en si sådär två månader och vet PRECIS hur det är.
    Välkommen tillbaka!

  2. Tackar ödmjukast för allt beröm för min kalender, det värmer! 🙂 Och det har varit rasande kul kan jag säga. Och lärorikt så jag ångrar inte ett ögonblick att jag hoppade på din uppmaning. Det fick mig att ta tag i fotograferandet på den mest urtråkiga tiden på året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *