En negativ skruv

Njae…jag vet inte om skruven är så negativ men jag vet att man får inte vara tillstymmelse till negativ på facebook. Eller någon annanstans i samhället för finns det något mera hemskt än att vara negativ? Om jag skriver en åsikt som kan tolkas negativ, men som enligt mig är just en åsikt, så får jag höra att jag är så negativ och måste allt vara så negativt! Det är som om folk är fullständigt livrädda för att något som kan tolkas negativt kan komma in i deras liv. Inte vill de bli kallade negativa eller ännu värre: VARA negativa!!!

Jag förstår inte riktigt det där! Jag tycker att man lika gärna som man säger positiva åsikter kan säga negativa åsikter. Då menar jag inte elaka saker om andra personer eller ting. Däremot ska man inte grotta ner sig i att allt är negativt men jag tror heller inte på att man ska spinna på att allt är genompositivt! Livet är faktiskt både och! Och bäst mår man om man vågar erkänna att båda finns! Att säga att man inte gillar någonting betyder INTE att man är en negativ person!!! Jag får säga (och skriva) att jag inte gillar blått, sötsliskigt godis och Carola! Jag får skriva att jag avskyr vissa ord och inte vill ha dem i min närhet! Det är min rätt! Och bara för att jag tycker det är jag inte en sämre människa! Men det kan inte accepteras av vissa! Då måste de till motangrepp och försöka tysta ner!

Jag erkänner: jag använder inte  facebook som många (de flesta) gör! Jag förstår inte hur någon kan tycka det är intressant att läsa om vad man äter, hur ofta man tränar, vad man har handlat på diverse affärer och vem man ska träffa var, när och hur! Vem bryr sig egentligen om det? När jag är ute i det riktiga livet så lever jag! Då har jag inte tid att uppdatera min fb-status och jag har inte heller lust!

Jag använder facebook just för att skriva åsikter som jag har funderat på och som jag vill ha ut och kanske få trevliga synpunkter på eller ännu bättre, medhåll! Men det är livsfarligt! Ja, så länge du skriver vad du tycker och inte bara smör om fina vädret, blommorna och hur gräset är så grönt på alla sidor och rabatten är rensad och du lever livets glada dagar med ett glas vin (vin och alkohol överhuvudtaget är väldigt viktigt för att vara rätt på fb)!

Men skriver du känslor, åsikter som ger känslor, åsikter som utgår på att något inte är roligt, positivt eller perfekt….ja då är det skam på torra land om inte någon ger sig på dig och tycker att du ska rycka upp dig och skärpa till dig! VAR INTE SÅ NEGATIV!!!!!!! TÄNK POSITIVT!!!!

Detta gör mig vansinnigt irriterad och jag vet att andra skrivit att facebook är ett så falskt ställe och många mår dåligt för att de flesta målar upp färgglada, härliga bilder av sitt perfekta liv och det får vissa att må dåligt för de kan inte leva upp till det! Jag tänker inte så för jag vet att livet är hårt för många, kanske alla på ett eller annat sätt! Men jag tycker att alla har rätt att ha sina åsikter, oavsett om de är positiva eller negativa eller känslofyllda, ledsamma, eller glada! Eller arga!

Låt oss vara mera öppensinnade och stör du dig på att du upplever mig som negativ, hoppa över det jag skriver, eller säger som får dig att känna så! Du behöver inte försöka ”fixa” för oftast finns det faktiskt inget att fixa alls! Och tänk på en annan sak….facebook, eller var det än må vara, kanske är en ventil för någon som behöver få släppa ut sin sorg, eller ilska. Låt då personen göra det utan att döma och försöka tysta ner! Passar det inte så gå vidare!

Ja, jag blir sårad varje gång jag får höra att jag är negativ för det är jag verkligen inte! Men jag vågar säga ifrån och jag vågar säga vad jag tycker om det jag inte gillar! Jag passar helt enkelt inte in på de sociala medierna och jag förstår att det är jag som måste ändra mig! Eller sluta vara där! Det blir nog det sistnämnda för mina åsikter vill jag ha och vara en stark åsiktsmänniska är jag i min personlighet! Tar jag bort det blir jag ett skal och det är inte facebook eller något annat socialt media värt!

OJ, vad detta blev konstigt för allt jag skulle göra var att visa bilder på negativt utrymme men ordet negativ fick mig att gå i gång på människors attiyd på sociala medier! Ni fototrissare som är här…titta på bilderna och njut av min positiva skruv som finns i det negativa utrymmet…det andra får ni läsa och tycka till om, om ni vill…men det är inget tvång!:)

FOTOTRISS

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

KajsaLisa - På facebook skall du givetvis skriva om att du väntar på bussen och andra spännande saker, för facebook är intresseklubben antecknar. Naturligtvis är det okej att krydda med lite materiellt skryt också :).
Andra regeln är att du skall vara så offentlig att du inte vågar ha en åsikt om någonting. Sen skall andra absolut inte ha åsikter om att du inte har några åsikter utan bara trycka på gillaknappen.
Nej, jag har inte facebook. Jag misstänker att sidan är startad av några inom den amerikanska kristna tokhögern för att pressa in alla i en låtsas-Barbievärld där alla blir menlösa och får komplex för att dom inte lever upp till normerna.
Nu kom jag också av mig. Tycker din tolkning av ämnet känns kreativ, en skruv och vatten,både enkelt och fantasifullt. Dessutom snyggt fångad.september 15, 2013 – 1:03 f m

Åke - Jag använder Facebook, inte var dag… men rätt ofta. Tycker det är kul att käfta med vänner uti vår långa land. Jag har vänner från långt i söder till nästan Treriksröset. Sedan får man ju visa upp bilder :) Nåja till din skruv! Jag gillar det! Studerar man skärpan ser det hur läckert ut som helst! Snyggt och bra jobbat! Dessutom hade jag behövt exakt denna skruv idag och en ask måste jag fara och köpa imorgon.september 15, 2013 – 2:07 f m

Tantkalle - Jag har en funktionsnedsättning, hyperacusis, som innebär att jag inte orkar med ljud, extrem ljudöverkänslighet. Därför vill jag varken prata med folk i telefon eller vistas mer än nödvändigt tillsammans med andra som pratar ;-)Och därför trivs jag bäst här ute i skogen och sociala medier passar mig perfekt! 😀 Håller med dig om Facebooks ibland glättigt falska yta, men man väljer ju sina vänner även där. Finns båda sorter nämligen 😉 För Livet måste ju vara i balans för att vi ska må gott och det förutsätter både positiva och negativa ingredienser. Oj, kom visst långt bort från ämnet, bilderna men tyckte texten var så intressant! Skruv i motljus var ju en kul lek, bäst gillar jag faktiskt strukturen på bilderna!!!september 15, 2013 – 5:42 f m

Tantkalle - P.S. Tipsar om Google+ med bland annat en trevlig fotogrupp; Svenska amatörfotografer. Välkommen dit!:D D.S.september 15, 2013 – 5:50 f m

Nukke - Jag bara tittade på bilderna och tyckte dom jätte mycket. Du kan ta bra bilder !september 15, 2013 – 6:46 f m

mona - Men det vet du väl, på FB får man inte vara sån ;-), du ska vara alldeles lagom, rösta på rätt parti och aldrig ens överväga att nämna vissa fula ord..som ex sverigedemokrat…helst ska du gilla allt som har med kungahuset å göra med och sköter man sig inte så blir man petad från listan ;-)..hahah….värsta som kan hända på FB va ;-)….äh…inte vet jag….men visst är det lite så att helst ska man vara 100 lycklig och verka vara upptagen med en massa vänner. Du skriver att du inte tycker det är intressant med uppdateringar för vad folk äter eller tränar….Jag tränar så självfallet är det väl något jag i allafall nämner, utöver fotandet så är det ju mitt andra stora intresse….ätandet struntar jag i. Egentligen är väl FB lite det…en totalt korkad samlingsportal för en massa olika sorters människor….tar man det för vad det är så orkar man logga in då och då…..lite en kul grej när man känner sig uttråkad, men man bör nog leva sitt liv på riktigt utanför FB…för ärligt, hur många av vännerna på listan känner man egentligen, på riktigt.

/Kram
Monaseptember 15, 2013 – 7:08 f m

Gärdsmygen - Jag ler :) Jag lämnade Facebook. Har inte saknat det en sekund! Märklig företeelse. Jag ler för jag känner igen precis det du skriver. Våga vägra Facebook!

Dina positiva skruvar är fantastiska men än mer fantastiska är ditt negativa utrymme. Grymt bra! Kan man inte rösta idag?? 😉september 15, 2013 – 7:11 f m

Meta - Härlig skruv.
Tack för tipset jag är glad för allt nytt jag får lära.
Ha en fin söndag
från Amatören Metaseptember 15, 2013 – 7:42 f m

Mina burkar - Bilderna är utsökta! När det gäller facebook och andra platser där människor möts, även i verkligheten, så kan jag hålla med dig. Man är kanske realist och inte bara negativ om man ifrågasätter saker!? Men idag ska man bara vara positiv och utvecklingsbenägen och ha social kompetens… ibland undrar jag var sunt förnuft tog vägen! :)september 15, 2013 – 7:45 f m

Thorgun - Jag blir så GLAD!!! när jag läser ditt ”negativa” inlägg!!
Ändra dig INTE, fortsätt skriv som du gör!!! Du har en viktig roll och plats att fylla!! Du är en av de få som vågar visa att det finns en riktig värld! Och tänk efter, så viktigt det är, du hjälper många inse att allt inte måste vara positivt. Men inse också att de jobbiga reaktioner du får är av godo, du ruckar på andra människors fasader, det tycker de är skrämmande, då protesterar folk. De protesterar inte mot dig ( inte egentligen )utan mot sina egna känslor.
Var glad! Du gör nytta!
Dessutom gillar jag tonen i dina skruvar!!september 15, 2013 – 8:01 f m

Janne - Snygg trallskruv. Gillar det nästan obefintliga skärpedjupet. Fin komposition.september 15, 2013 – 8:51 f m

Mormor - Facebook vet jeg intet om, men skruer er positive og i fast form. Nydelig triss :)
Ha en vakker søndag :)september 15, 2013 – 9:02 f m

Veiken - Tänk att bilder kan ta skruv så här och den lilla mojängen bli så läcker på bild! Kanonbilder i ett mot en fin bakgrund! 😉september 15, 2013 – 9:04 f m

Pysselfarmor - Hoppsan! Gillas – jag har inte heller Facebook av orsaken att jag är inte intresserad av att ca 534 så kallade vänner som ska veta att jag går på toaletten just nu
😉

Fina negativa bilder har du – JAG tolkar det som att det är en del som har en skruv lös….oj oj nu får vi se vad som händer – kanske blir jag ”spammad” 😉september 15, 2013 – 9:33 f m

Charlotta - Jag noterar att den negativa skruven riktar spetsen uppåt i en spiral. Kanske är det en positiv spiral. 😉
Snygg är den i alla fall och jag gillar att du låtit det negativa utrymmet tona ut i mörka nyanser. Jag blir nyfiken på om det är en redigeringseffekt eller om du har haft en ljuskälla som skapat effekten direkt vid fototillfället?

Sen tycker jag att du har en viktig poäng med att den som stör sig på ett inlägg, vare sig det är positivt eller negativt, bara borde hoppa över det.
FÖRSTÅR mig inte på dem som måste gå på och trycka tillbaka andra i sociala medier. Misstänker att det är samma sorts människor som IRL tar sin plats genom att (bildligt talat) stampa och klättra på andra.
FB är inte heller min arena, jag trivs bättre på bloggen där tempot och atmosfären är ett helt annat och där man tar sig tid att formulera det man vill uttrycka vare sig det är ord eller bild. Mycket mer personligt helt enkelt.september 15, 2013 – 10:01 f m

Mia - Håller med dig helt, så länge det är lite balans i allt..
Har en vän på fb som bara skriver hur bra hon har det med barn och familj, och hon har det kanske så men då kan jag tycka det är onormalt för alla har vi våra dåliga dagar och barnen är inte alltid änglar alla dagar osv..
Sen har jag en vän som enbart talar om hur dåligt hon mår, hur illa det är på jobbet, hur illa en del vänner behandlar henne osv, då blir det tillslut att man bryr sig inte och tänker men se till att försöka göra ngt åt det istället för att bara gnälla..
Så lite balans.. Jag skriver mest om glädjeämnena men är det något som är fel och inte allt för privat så delar jag med mig av det också.. Livet är inte alltid rosenrött och ej heller helt kolsvart för de flesta av oss =)

Så fortsätt ha åsikter, både positiva och negativa =)

Kram Miaseptember 15, 2013 – 10:05 f m

Frida - Riktigt coola bilder! :)september 15, 2013 – 10:14 f m

Violen på Brandholmen - Njuter för fullt av din positiva skruv! utsöktt vackra bilder!september 15, 2013 – 11:06 f m

fotobrus.se - Bra text! Gillar din skruv också! Jag hade en liknande triss med två rostiga skruvar för något år sedan.
Därför gillar jag trissen 😉september 15, 2013 – 11:24 f m

Eva Trillian - Positiv skruv i bilderna :) Bra triss!
Facebook – man kan vara som man vill, skriva vd man vill … men man får välja bort energitjuvarna 😉september 15, 2013 – 1:07 e m

Anna ....tassar in.. - Mmmm tänkvärt det du skriver..fejjan finns på både gott o ont.Ett sätt att hålla kontakt med långväga släktingar för mig.

Skruvarna är helläckra..kul med annorlunda tolkningar.Du hittar alltid rätt med trisstolkningar

Meeeen du…Fårö..jag blir ledsen i själen över att du inte hittade rätt där..som alla resmål finns ju baksidor. Som i det här fallet tallskog. Kanske måste man läsa på för att hitta guldställena. Jag som inbiten Fåröresenär har koll på hela ön och för mig är det övervägande stilrent och elegant.Och det är precis där som jag väljer att spendera min tid när jag besöker Fårö. 😀 kramilkram från Annaseptember 15, 2013 – 1:38 e m

ormbunke - Negativt eller positivt? Härligt skruvad är bilden. Ha de gottseptember 15, 2013 – 4:34 e m

AnnaKK - Facebbok är ett helt skruvat ställe… :-) Fast jag kan inte låta bli att hänga där lite då och då iallafall, men jag är väl mer sån att jag läser andras inlägg (är med i ett antal grupper för att jag vill lära mej mer om sånt som de handlar om!) och inte själv skriver inlägg eller kommenterar särskilt ofta. Det är verkligen lätt att bli missuppfattad och felaktigt dömd på det stället! :-I

Kikar in här i din blogg lite då och då, och har då aldrig nånsin tyckt att du verkar vara en negativ person – så det är du säkerligen INTE!!! :-)

Roligt att du kände dej inspirerad av mina daggvåta spindelnät i morgonsol, och hoppas verkligen att du nångång lyckas hitta liknande motiv att fånga på bild. För det skulle du garanterat göra jättebra!! Jag bor mer eller mindre mitt i skogen, så de där näten hittade jag intill grusvägen när jag var på väg till postlådan för att hämta morgontidningen… :-)september 15, 2013 – 6:00 e m

Mias Mix - Positiva skruven och negativa utrymmet är fantastiska! Du är en mästare på att ta snygga bilder och visar prov på det om och om igen!
När det gäller ditt inlägg kan jag hålla med, delvis. Jag har slutat irritera mig på de som bara lägger upp mat, mat, mat eller de som bara klagar på hur dåligt de mår. De som gör statusuppdateringar 10 ggr/dag. Jag tar bort dem istället! Varför ska jag ägna tid och energi på att läsa deras inlägg o bli irriterad? Bättre att vara vän med sina sanna vänner. Men du ska absolut stå på dig, fortsätta skriva både positivt o negativt, inte lämna FB. Sen är det upp till dina vänner om de vill läsa eller inte. Ha en skön kväll!september 15, 2013 – 6:21 e m

Marit Johansson - Ja på Facebook skriver ju de flesta mest positiva saker om sitt liv, hur mycket man städar, lagar mat, tränar osv. det kan jag tröttna på.
Dina skruv-bilder är supersnygga!september 15, 2013 – 7:09 e m

s p i n d e l t j e j e n (mammaliv, fotografering, resor och sånt där) - Gillar tanken på en positiv sak i det negativa!! Härlig triss! :)september 15, 2013 – 10:06 e m

Linnéa - Det var ord o inga visor! Har någon jävlats med dig på facebook? Man kan ju säga att inlägg skedde med skruv. Är väl inte själv odelat förtjust i fb. Men har en liten lagom vänkrets som jag kan var korkad ihop med.
Din triss är ”skruvat snygg”september 15, 2013 – 10:13 e m

Anni - Här tar det skruv i både ord och bild. Ursnygga foton, som alltid hos dig. Din förmåga att arbeta med skärpedjup är super!

Själv gillar jag Facebook, men så har jag i stort sett bara sanna vänner där. Större delen av dem lärde jag känna just på nätet, så för oss är det ett naturligt sätt att umgås. Och jag vet att läsa mellan raderna i deras statusar.september 15, 2013 – 10:27 e m

SigridfraEnget - Snygg triss!!september 15, 2013 – 10:39 e m

Kerstins foto - Ja jag är ju inte så aktiv i mitt skrivande på facebook, har inte förstått tjusningen med att berätta vad jag ätit till frukost, lunch och middag. Men jag läser givetvis dina statusuppdateringar och sitter jag vid telefonen brukar jag tycka att det är för jobbigt att skriva en svarskommentar men när det gäller det senaste du skrev om ”hen” så håller jag med dig helt och fullt. Vi har och har alltid haft andra ord för att ”avköna” en människa. Tycker det är urlöjligt men det är min åsikt, andra har rätt till sin. Sen undrar jag hur det blir när en svenska bok ska översättas till engelska och de kommer till ordet ”hen”. Vad ska de då skriva?
Jag tycker du ska vara den du är,skriva vad du vill på FB och strunta i de som är negativa. Du har självklart rätt till din åsikt. Stå på dig!
Trissen…..ojoj, så snyggt! Gillar det här galet mycket.september 16, 2013 – 12:52 f m

Hanna - Jag har funderat på att gå ur Facebook, är trött på att läsa om andras toalettvanor eller ungar som säger gulliga saker. En kompis till mig upplyste mig då om att jag skulle missa allt som händer, för det är på Facebook allt händer i dag. Frågan är om jag vill veta om allt som händer…

Ja, sen så har du tagit kanonfina bilder, som vanligt :)september 16, 2013 – 1:49 f m

mammakero - Har inte FB, just av den anledningen, det känns lättare att vara sej själv på bloggen. För livet är svart och vitt, gott och ont, svårt och lätt. Det måste finnas nejsäjare likaväl som jasäjare. Hoppas detta inlägg tog skruv!!
Mycket snygga bilder! Snyggt ljus som bryter genom mörkret!september 16, 2013 – 10:58 f m

Aliva - Håller med dig om Facebook och ”falskheten” där. Folk verkar bli väldigt obekväma när det kommer ut ”verkliga känslor” eller annat som inte är rosenskimrande där.
Hur som helst – dina bilder är kalasbra, ser ut som att det regnar på spiken!Tufft!september 17, 2013 – 2:15 e m

Jah Hollis - Jag är heller inte med på FB, men lägger med glädje in bilder och kommentarer på Instagram och på Twitter. Men jag tror att man, som här på Fototriss, drar sig för att komma med annat än så glatt uppmuntrande kommentarer man nu kan. För skriver man att man tycker att det var ett konstigt val av vinnare i senaste fototävlingen får man veta att man är sur och just det, negativ.
Men om dina bilder på veckans tema har jag bara gott att säga, du har verkligen fått fram en vacker och originell triss.september 17, 2013 – 5:23 e m

Jessica K - Annorlunda triss, både i text och bild. Jag uppskattar att du visar dina åsikter, det var lite oväntat såhär i trisssammanhang men verkligen positivt, tycker jag! 😉
Och facebook ja, tyvärr är det väl så att man är nästan tvungen att vara där om inte annat för att marknadsföra det man gör, tex foto. Men ju fler som tröttnar, desto mindre nödvändigt blir det… Och även jag kan tipsa om det mer givande google+, som faktiskt är riktigt bra och kul för den som fotar! Jag börjar hänga allt mer där, för där kan man få mkt mer och bättre respons på bilder osv. Gå med i grupper är väldigt bra. Så kom dit du med!
Ps) kolla gärna in min nya hemsida som jag slitit med atr få klart :pseptember 18, 2013 – 9:35 f m

Elisabeth - Wow! Snyggt! =)september 20, 2013 – 7:11 e m

Lova - Sociala medier som facebook och instagram visar ju inte upp det liv vi lever – de visar oftare upp hur vi skulle vilja leva.oktober 1, 2013 – 8:17 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*