Ett nytt år!

Och mitt år inleds lite som vanligt…med nyårsnattens fyrverkerier. En företeelse som jag har ganska delade känslor inför. Det kostar massor av pengar, smutsar ner naturen, skrämmer djur, både tama och vilda, och även människor, och skadar väldigt många människor varje år! Och för vad….en njutning som varar typ ett par sekunder! Men….jag gillar att försöka fotografera de illusiva gnistorna! Och i år…för första gången någonsin har jag sett det där som många andra har sett! Att det faktiskt är mäktigt, vackert och lite förhäxande de sekundrarna det gör sina formationer på himlavalvet! Så kontentan blir nog 80 % ogillande och skulle aldrig göra det själv men njuta andras i 20 % gillande med kameran kan jag göra! 😉

I år var det också ovanligt mycket fyrverkerier där jag var! Och på rätt sida och perfekt för min kamera och mig så jag fick faktiskt många fina bilder så jag är nöjd! Men innan kvällen kom i gång på riktigt så fick polis och brandkår komma och släcka en eld!! Någon hade kastat något som inte var så bra att kasta i en soptunna och det brann och det brann! Tittade på branden i säkert en timme….den blossade upp litegrann och sedan tunnade den ut….och så blossade den upp igen! Men till slut kom polisen och 3 brandmän/kvinnor för att släcka det och det gick fint!

Så….nedan här ser ni mina bilder och även vår fina uttryckningskår som avvärjde en smärre katastrof! Tur att de finns! Se och njut!:)Och länka gärna till era egna nyårsfyrverkerier så jag får njuta av era bilder! Vore kul!

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

B i r g i t t a - Vilka fina fyrverkeribilder! Bland de bästa jag sett :)
God fortsättning!januari 2, 2014 – 1:45 f m

Stare Ström - Så fint du har lyckats med dina bilder! Svårt!
God fortsättning!januari 2, 2014 – 7:38 f m

Violen på Brandholmen - Wow, så läckra bilder! Njuter verkligen av dem! Är också kluven till fyrverkerier men vi behöver lite fest och glamour ibland och då passar nyårsafton utmärkt!
Ha en bra dag!januari 2, 2014 – 8:41 f m

Eva Trillian - Snyggt fotade fyrverkerier! De gillar jag!januari 2, 2014 – 10:20 f m

Marja - Fantastiskt fina fyrverkeribilder!januari 2, 2014 – 11:00 f m

ormbunke - Du är så duktig. Så fina och perfekta bilder på fyrverkerierna.Så bra utsiktsplats. Ha de gott 2014.januari 2, 2014 – 11:03 f m

Anna - Wow! Hur tog du dessa? Objektiv och inställningar?januari 2, 2014 – 11:14 f m

Hanna - Otroligt snyggt fångat, vilken känsla! Håller med dig om att fyrverkerier är ett otyg. Låt kommunen sköta det under ordnade former och förbjud för privatpersoner. Det är så otäckt när det smäller mellan husen i stan, känns som om det ska komma en raket farande genom fönstret när som helst. Dessutom lämnar de alltid kvar allt skräp, vilket bevisar att de inte är vuxna nog att hantera det hela.januari 2, 2014 – 11:57 f m

Anneli - A'la Foto - Tack allihop! Vad glad jag blir att ni gillar mina fyrverkeribilder! Oj, vad ni är snälla! :)

Anna: De är tagna med objektiv: Canon 24-105, 4 och inställningarna var bländare 16 eller mindre och slutartid runt 20-30 sekunder. Lycka till när du testar! :)januari 2, 2014 – 1:56 e m

Meta - Ja jag önskar verkligen att jag kunde fota som du gjort. Är nog inte så undra på att det är skillnad jag har en liten Samsung.
Får nog satsa på nåt mer effektiv system kamera snart.Sen skall jag lära mg.Hihi.
Tack för att jag i alla fall får njuta av dina vackra bilder de skall jag minnas.
God fortsättning
Kram Metajanuari 2, 2014 – 3:35 e m

AKP Photography - Nydelige bilder 😀

Ble ikke mange rakettbildene på meg i år, det regnet så utrolig mye :-/januari 2, 2014 – 3:50 e m

Anemonen - Wow du har lyckats kanonfint. Du har kanske haft stativ och tryckt på avtryckaren i rätt sekund.Svårt att fota fyrverkerier.januari 2, 2014 – 5:04 e m

MATILDA - fina bilder!januari 2, 2014 – 6:09 e m

Artlover - Ja, sådant gick man miste att se under nyårsafton pga. arbete. Jag får se och njuta av dina fyrverkeribilder efterhand istället:-)januari 2, 2014 – 6:29 e m

Freja - Vilka läckra bilder! Jag har samma ambivalenta inställning som dig till fyrverkerier och skulle aldrig köpa själv. Läste för ett antal år sen i Råd och Rön även om hur fyrverkerier tillverkades under arbetsmiljömässigt vidriga förhållanden i Asien, ytterligare en anledning att avstå…januari 2, 2014 – 7:40 e m

Monica o Jacob - Wow vilka fyrverkeribilder, synd bara att dom inte är tysta raketerna;-)
Han heter Xenon i stamtavlan men vi har döpt honom till Sture;-)
Ha en skön kvälljanuari 2, 2014 – 7:44 e m

Fröken Christina - Det var hur vackra bilder som helst. Jag gillar den röda som ser ut som en ensam stjärna.januari 2, 2014 – 7:55 e m

Lotta - Wow, galet snygga bilder, precis såna jag drömmer om att få :-) Känns som om jag genast ska ta bort mitt inlägg med mitt fyrvärkeri, som försvar kan jag säga att det var alldeles för långt bort så jag var nöjd ända till jag fick syn på dina underbara bilder. God fortsättning!(delar dina åsikter)januari 2, 2014 – 7:57 e m

jonah - ja. i dessa färger ska nyår målas. välkommen och farväl i samma bild.
tack för intrycken.

jjanuari 2, 2014 – 8:52 e m

I hagen ved skauen - Wow! Nydelige rakettbilder :)
Ha en flott nytt år.januari 3, 2014 – 9:44 f m

Yohanna - Fotograf i Hälsingland - Så vackra bilder! Och jag instämmer med dina åsikter – jag tycker faktiskt att det borde förbjudas för dom gör med skada än ”nytta”, men samtidigt så är dom ju rätt så roliga att fotografera! ^^,januari 3, 2014 – 5:35 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*