Väntan har varit lång men inte förgäves!


gula_clivian_8Som jag skrivit någon gång förut så älskar jag krukväxter och för längesen samlade jag just på såna. Mitt hem var som en djungel och växterna stormtrivdes! Som ni också vet så älskar jag gult så jag kombinerade dessa två och började samla på gulblommande krukväxter och kom upp i en ansenlig mängd. I denna tid hade jag kontakt med människor över hela världen för att samla in växtskott osv. Mycket spännande! Jag kom i kontakt med någon från Afrika som skickade frö av gul Clivia. Jag var så glad och sådde dem och såg dem växa upp! Fick upp 6 plantor men de har växt väldigt långsamt och är fortfarande ganska små! Men en av dem har äntligen ÄNTLIGEN velat visa upp sina blommor för mig och jag är så stolt! Det har tagit 14 år!!!! Och väntan har varit lång…oändlig har det nästan känts som fast jag gillar Clivian som bara bladväxt också, tycker den är fantastiskt vacker! Men jag har längtat och undrat hur den skulle komma att se ut! Och nu…blommar den! Så vackert! 14 långa år men jag njuter desto mer! 🙂 Visst är den vacker? (och ni som varit inne på instagram och sett den där ser att jag skrivit 12 år där men jag räknade fel)

Nu är det bara att fortsätta vänta på de fem andra jag har ….kanske tar det 14 år till! Vem vet!


13 svar till “Väntan har varit lång men inte förgäves!”

 1. Forstår godt at du er stolt! Har aldri sett en gul clivia. Ante ikke en gang at det fantes. Hos meg står cliciaen i knupp. Var spent på om den ville komme seg i år ettersom jeg delte den i fjor. Men jammen kan det ta lang tid før den kommer i blomst – selv når du får den som avlegger. Herlig ”bestemorblomst”!

 2. 14 år! Måste säga att jag beundrar ditt tålamod! Otroligt vacker är din krukväxt i vilket fall. Nu håller vi tummarna för att de övriga plantorna också blommar upp 🙂

  Påminn mig om några veckor angående elefantörat. Så får vi se om det lyckats komma några nya skott. I så fall får du ett.

  Ha det fint!
  Tamara

 3. Åh så roligt! Speciellt när du dragit upp dom från frö också, då blir ju känslan ännu starkare när de väl blommar. Jag väntade i 7 år på att mitt första paradisträd skulle blomma. 14 år är ju en lååång väntan, men värt det när resultatet blev så fint 🙂
  Härliga bilder, som vanligt!Ha det gott!
  /Ulla

 4. Får mig att tänka på ordspråket: Den som väntar på något gott… 🙂
  Vacker blomma och vackra bilder!
  Vad roligt att kunna ha mycket levande växter hemma som överlever.
  Önskar att jag också kunde det, men mitt gröna-fingrar-konto ligger på minus 😉 Levande växter blir inte långvariga hemma hos mig. Pinsamt; men jag har till och med lyckats ta död på en garderobsblomma ;-P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *