Tillsammans är starka


Ja, så är det förmodligen men det gäller inte alltid. Inte i Klosterträdgården i Vadstena där Klosterliljorna finns i massor! Det är fantastiskt vackert! Men de blir färre och färre och det är allt större hål i trädgården som gapar tomt utan blommor! Så i år fick man inte gå i blomsterhavet! Man fick bara titta på dem utifrån! Kanske för att de, hur många de än är, inte tillsammans kan vinna över människans klumpiga framfart?!

fototriss_tillsammans_klosterliljor

Bilderna är dubbelexponeringar i kameran.

FOTOTRISS

,

33 svar till “Tillsammans är starka”

 1. Ett år var jag där då de blommade – helt fantastiskt 🙂 som ett hav av klosterliljor. Jag hoppas verkligen att de sprider sig igen med hjälp av lite restriktioner för människans framfart!

 2. Jag var tvungen att googla på klosterlilja och fick fram att den också kallas snöklocka på andra ställen än just i Vadstena klosterträdgård. Är dessa klosterliljor ända från tiden när Vadstena kloster hade sina storhetsdagar? Vet du det?

 3. Då får vi vara glada så länge det finns några kvar och leva på hoppet att de kanske förökar sig igen! De är ju otroligt vackra och dina bilder är utsökta!
  Ha en skön söndag!

  Svar: med risk att göra dig besviken lever jag ett vanligt småstadsliv men gillar att resa och passar då på att fotografera.
  En tanke med min blogg är att visa bilder från resorna och dela med mig lite av det jag upplever!

 4. Underbara bilder! Vilka vackra små liljor! Har aldrig sett såna förut..som fina kjolar med prickar nedtill. Fin triss!

 5. Så otroligt vackra o spröda blommor, liljor. Sen har du ju gjort dem oerhört fina. Har människor snott växter, eller har de klampat omkring så de förstörts o blivit färre?

 6. Tack för det! Sista bilden är en hjärtformad godispalett med skriften: ´Bless You´ 🙂

  Nästan magiska bilder du bjuder på! Man får en känsla av varm sommar! Fin triss!

 7. Trist att de försvinner, men det fanns i alla fall tillräckligt många för att du skulle få till en vacker triss!

 8. Bättre att få titta på håll än inte få se dom alls. Ljuvliga bilder i din triss, längtar som en tok efter att få se vårblommorna här med. 🙂

 9. Är det så!?! Att de minskar i antal? Oj, nog för att jag var rädd om mina små bestånd redan men nu ska jag vårda dem extra ömt!

  Och tack för din rara kommentar hos mig. Maken och jag har hållit ihop i 31 år vid det här laget, även om vi inte gifte oss förrän för 15 år sedan 😉

 10. Fantastiskt vackert! Bra att de är rädda om dem. Jag tillbringade lördagen nere i Linköping 🙂 Åt riktigt god kycklingwraps på Hälsofreak 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *