Tider av Fläder!

Jag hittade häromdagen ett recept på Fläderkaka och igår fick jag möjlighet/ork och tid att göra den och här ser ni resultatet! Smaken är absolut fläder och konsistensen på själva kakan är otroligt läcker och mycket god! Klart en god kaka och så enkel att göra så den rekommenderar varmt. Passar perfekt nu i flädertider!

Fläderkaka
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl outspädd fläderblomssaft

1. Rör ägg och socker poröst!
2. Vänd ner mjöl och saft försiktigt
3. Ströa en form och häll upp kakan
4. Sätt in kakan i KALL ugn som sedan värms upp till 170 grader.
5. Grädda i 1 timme!
6. Smaka och njut!:)

Jag passar också på att tipsa er om hur enkelt det är att göra flädersaft på några timmar. Jag har varken tid, ork, lust eller möjlighet att hålla på med en blivande saft i flera dagar som så många av er därute gör med er flädersaft! Jag vet inte om ni tycker det är det som är roligt, att det tar lång tid, eller om ni helt enkelt inte stött på något recept som går snabbare (letade själv häromdagen och jag hittade bara de som tog mellan 3-7 dagar, galet)  men nu tänker jag i alla fall tipsa er om det! 😉

Jag har gjort två satser denna vecka och kommer göra mer i helgen! Så, enkelt är det, snabbt går det och TOKGOTT blir det!:)

fladerblomssaft_citroner

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Eva Trillian - Åt ni verkligen den vackra kakan sen? 😉 Bra!
Tack för recepten! Jag är en av de som gör saft i fem dagar. Gott är det och inte gör det något att det tar tid- det är lite halva grejen att få vänta och längta!juni 26, 2014 – 6:01 f m

Violen på Brandholmen - Gott och vackert med fläder! Kakan ser helt förförisk ut när den är så fint dekorerad! Ska spara receptet, kan vara kul att baka den någon gång och komma ihåg din härliga bild!
Ha en bra dag!juni 26, 2014 – 7:21 f m

Hanna - Den där kakan ser mycket läskande ut, vanligtvis är jag inte så förtjust i fläder, men den där skulle jag gärna testa. Snyggt med dekorationen runt om, riktigt somrigt. Ska nog ta och ge recept på både kaka och saft till min kära mamma, hon är tokig i fläder :)

Angående min bild, att jag kallar den oas får sin förklaring i det första inlägget i söndags. Ödehuset är ju en liten sommarstuga som någon säkert sett som sin lilla oas en gång i tiden, håller med dig om att den numera är långt i från oas.

Är inte så förtjust i Ernst jag heller, ska dock kolla den här gången eftersom huset är hemmatrakter för mig.juni 26, 2014 – 11:23 f m

Anitas Malta - Så superläckra bilder !! Kakan ser god ut, liknar nästan en vackert sommarhatt 😉 Att göra saft i flera dagar låter spännande men kräver nog lite tålamod. Gillar ditt lite mer komprimerande recept. Iskall flädersaft är verkligen gott :-)
Ha en bra fortsatt dag Anneli !juni 26, 2014 – 1:54 e m

Anna - Åh, så vackert! Och gott, jag älskar fläder :-)juni 26, 2014 – 7:25 e m

Kerstins foto - Ser ljuvligt gott ut och så är det ju så snyggt presenterat. Tack för recept! :)juni 26, 2014 – 9:08 e m

Julia' - fotoblogg ♥ - Fösta bilden är helt underbar! SÅ Söt misse c:juni 26, 2014 – 9:18 e m

Charlotta - Och den blir ännu godare om man dekorerar vackert. :)
Fläder är bland det mest läskande och goda som finns tycker jag. Älskar smaken!juni 26, 2014 – 9:39 e m

ormbunke - Det är väl synd att ta en bit av de fina bakverken. Njuter med ögonen. Ha de gottjuni 29, 2014 – 9:21 e m

Madde - Vilka vackra bilder!
Ser jätte gott ut:)juli 1, 2014 – 10:38 f m

Nicki - Aldrig ätit fläderkaka, men det låter gudomligt gott! 😀juli 20, 2014 – 12:45 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*