Skal


Alla bär vi olika skal som vi visar för olika människor! En del skal är hårda och kalla medan andra är färgstarka och blomstrande men ändå tomma. Ingen substans. Innehållet är det som är det verkliga. Det som är kärnan i alla varelser! Det som borde vara viktigast! Ändå bedöms alla efter det ytliga skalet! Och när man dömt någon utefter skalet kan det vara svårt att ändra uppfattning. Särskilt om skalet inte är särskilt vackert! Ovackra skal får sällan chanser. I alla fall inte chanser som vackra skal får. Men samtidigt kan det visa sig att gång på gång tror man att skalet hade något mer än bara vacker yta men inuti är det bara tomt och ihåligt…

En del kan lämna skalet bakom sig och gå vidare. Det är inte lätt men för en del är det enklare. Andra fastnar i sitt skal för resten av sitt liv och aldrig får någon chans. Slutar att ge sig själv en chans och vem ger någon en chans som inte ger sig sjäv en chans?

Det tar fem sekunder att bilda sig en uppfattning. Det tar en livstid att visa vem man är bakom skalet!

tisdagstema_skal_slanda

Tisdagstema

, ,

13 svar till “Skal”

  1. Vilken fin tänkvärd text till temat. Mångas skal krackelerar med tiden, i synnerhet om man visar upp en fasad som inget har med verkligheten att göra. Jag har försökt bygga upp ett starkt skal omkring mig för att inte bli sårad flera gånger, men även ett starkt skal har sina svagheter…

  2. Tankar med djup,viktiga ord om att allt är inte yta.
    Den här gången blir bilden ett komplement, även om den är fin.

    Ord som behöver sägas ………..

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *