Fina prinsessan Bina

Min fina Bina har varit och hälsat på och bott hos oss i fyra dagar och det har varit så härligt! Mina kissar har varit livrädda för henne men hon har varit så cool och gått omkring som om det vore hennes hem! Hon är inte så förtjust i att åka bil så vi passade på att åka till veterinären när hon ändå var inne i stan och det var sådär roligt men det finns ingen snällare än Bina så vad de än gjorde så var hon så lugn och stilla! Veterinären frågade tre gånger extra om hon verkligen var såhär lugn eller om något var fel men sån är Bina.  Lugnet själv i stressade situationer. Hon har dessvärre lite ont i ryggen så veterinären röntgade hennes rygg. Har ni varit med när de röntgar en katts rygg? Det är inte särskilt roligt och ännu mindre om kissen har ont i ryggen. Man drar i både fram och baktassar och så får de ligga helt stilla precis på ryggraden. Det är något som katter inte uppskattar och inte heller Bina men när hon väl kom på plats låg hon hur snällt som helst! Jag måste säga att jag beundrade verkligen hur duktig hon var! Absolut BÄST! 

De tog självklart också blodprov för olika tester då hon trots allt är 13,5 år. Även där var hon helt fantastisk. Det var svårt att få ut blod men hon var så lugn och snäll och bara väntade! Tyvärr visade blodproverna på att hon har dåliga njurar. Så mycket som 75% av njurarna kan redan vara helt borta så nu måste hon äta specialfoder. Hon är väldigt kräsen så jag vet ärligt talat inte hur det kommer gå. Hon äter ingen blötmat utan bara torrfoder och hon äter heller inte bara en sort utan vill variera helst varje måltid, vilket är helt omöjligt om hon nu bara ska äta njurfoder.

Vi fick också gå hem och fundera på om vi vill komma tillbaka med ett urinprov och dessutom ta blodtrycket på henne. Allt för att hjälpa hennes njurar så mycket som möjligt! Det är något vi funderar på nu och vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra. Deet är inte lätt att få i henne medicin och kanske måste hon börja med värktabletter. Där avvaktar vi också för det är inte särskilt bra för njurarna så i det läget är det pest eller kolera och det är alltid svårt att välja med dåligt och dåligt!

Min fina Bina måste må bra. Det är svårt när de älskade kissarna blir sjuka. Det är ännu svårare för mig då hon inte bor hos mig så jag kan inte hålla koll på henne. Hennes släktingar har blivit gamla så jag hoppas att Bina också kommer nå en mycket högre ålder så låt oss alla hålla tummarna för det!

bina

Tisdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Eva Trillian - Verkligen inte bra när de inte mår bra! Men, åldern tar ut sin rätt även när det gäller katter tydligen!
Hon förstår nog att det ni gör för för hennes bästa :) Hon tycker nog att ni är Bäst!februari 10, 2015 – 7:03 f m

Mias Mix - Håller tummarna att det går bra för fina Bina!februari 10, 2015 – 8:21 f m

Violen på Brandholmen - En helt underbar Bina! Så tålmodig och så söt!februari 10, 2015 – 9:53 f m

Gun-Britt - så fin liten dam….Hoppas hon får vara med er ett tag till… det är lite det man bävar för när man har husdjur ,att en dag stå inför ett jobbigt valfebruari 10, 2015 – 12:20 e m

Mormor - Å gi katter medisiner er slett ikke lett bestandig. Insulin er en ting med oralt er det et slit.
Håper det ordner seg med Bina, men hun er ingen ung katt vel?
Ha en god kveld :)

http://www.starbear.no/mormor/2015/02/10/best-slik/februari 10, 2015 – 6:07 e m

Gunvor - Åhh det är så jobbigt när det blir nåt fel med dom små vännerna.
Jag har ju Astrid här hos mej nu. Det är ju Helenas katt , en Rex. Hon är också gammal fast det vet hon inte själv. Hon tror hon är tonåring.Fyller 15 i oktober. Hon kom hit innan jul o blir här till mars så det blir länge. Men familjen ska ut o resa så då stannar hon här o har semester.Hon sover bredvid mej på nätterna. Vi har så mysigt.

Hon har också fått njurproblem o äter specialfoder för det.Det går bra fast jag tycker att hon äter så lite och att hon borde dricka mera,men det där sköter hon själv. Sitter helst på diskbänken o dricker ur ett vinglas. Snacka om fin fröken.
Hon hälsar nog till din fina Bina!februari 10, 2015 – 6:48 e m

Paula i pörtet - Men oj bästa lilla kisse, du måste bli frisk och kry…
Håller alla tummar förstås att hon ska godta maten och äta det som är bra för henne. Styrkekramfebruari 10, 2015 – 10:39 e m

Ninnie - Men å…så fin och söt! Hoppas att hon ska må bättre och vänja sig vid den nya maten.februari 11, 2015 – 5:18 e m

Spanaren - Så vacker Bina är och att hon är så snäll också fast hon har ont. Hur gammal är hon och var bor hon nu? /kramfebruari 11, 2015 – 5:23 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*