Ännu en fototur som missar målet!


Fototrissen kör ännu ett färgtema och denna gång är det rött som gäller. Om ni visste vad jag har letat de senaste veckorna efter röda träd eller buskar som skulle vara bakgrund för en porträttsession. Icke! Har inte hittat något alls. Men gula träd finns det överallt och det är bra trevligt! Idag har det varit så otroligt dimmigt och jag älskar dimma så jag tänkte att nu ska jag ut och åka och fotografera vackra dimmiga landskapsbilder. Så jag åkte iväg…hade ett mål för dagen och ju närmre jag kom desto mindre dimma blev det så kontentan av denna dag har blivit att jag inte fick några dimbilder men i min iver att hitta det hittade jag en lönn som hade de mest fantastiska röda löv! Det brukar nästan alltid vara så. Jag ger mig ut med ett mål men det missas och något annat kommer i vägen och fyller minneskorten. På intet sätt en förlorad resa men frustrationen över att dimman försvann är stor. Någon sade till mig, när jag beklagade mig, att jag inte skulle vara orolig. Det kommer flera dimmiga dagar snart! Men problemet är att här är det nästan aldrig dimmigt och framför allt inte på tider jag kan ta mig ut och fotografera. Det kanske händer en gång om året! Så här känns det som att jag bitit i det sura äpplet och dragit en nitlott och köpt säcken men grisen saknades!

Men…”Så mycket bättre” har börjat i kväll och det kommer bli en toppensäsong när både Niklas Strömstedt och Lisa Nilsson är med. Kvällens bästa framträdande är Lisa Nilsson som slår alla med hästlängder! Vilken fantastisk sångerska hon är!

fototriss_rott_lonnlov

Just det! Det är tävling i fototrissen denna gång så här länkar jag till en produkt hos COOL STUFF som som vanligt står för priserna.

FOTOTRISS

,

25 svar till “Ännu en fototur som missar målet!”

 1. Härligt röda bilder! Jag känner igen mig i det där letandet, det hör liksom till fotografering:)! Ge inte upp, en fördel med kallare tider är fler tillfällen med dimma, men tyvärr är det oftast väääldigt tidig morgon som gäller…

 2. Fixade och klara, bara beställa som canvas.
  Dina läckra bilder är en energikick som får i gång min dimmiga hjärna. Här hos mig ligger dimman TJOCK. Det har det gjort de senaste dagarna.
  Fick lust att återta bloggen och delta i fototriss tack vare ditt sköna bidrag. Får se om energin räcker helavägen……

 3. Åh vilken härlig färgkaskad!
  Ljuvliga bilder.
  Här hos mig har inte de där rödtonerna
  kommit ännu. Hoppas Aronian byter färg
  innan snöntäcket döljer allt.

 4. Jag gick till ett ställe med lönnar för jag tänkte man kunde lita på dem, men bara gula löv där. Du måste vara en av de få som längtar till dimma. Önskar jag kunde skicka all vår till dig. Bilderna blev läckra med effekterna!

 5. Jättevackra bilder på det röda temat. Också bildbehandlingen är super. (Där borde jag gå en kurs… Jag kan inte ens göra bilderna lagom stora för att passa trissen).
  Är den tredje bilden en delförstoring av den första?

 6. Känner igen det där. Min första bild med röda bojen i dimman, då gick jag o min kompis ut kl 6 på morgonen för att se soluppgången. Vad fick vi se, bara massa dimma! Men som du säger, då blir det andra fotomotiv istället och annars hade jag ju inte haft den bilden nu. Dina löv är jättefina!! Och ge dig ut tidigt tidigt på morgonen så hittar du garanterat dimman. Lycka till!

 7. Din triss är som den underbaraste tavlan! Du får alltid till det så himla läckert! Hoppas du finner din dimma en annan dag, även jag missade dimman igår eftersom vi åkte till Stockholm tidigt på morgonen. Jag blev så himla glad av din gulliga kommentar! Hoppas du får en bra vecka! Kram Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *