Rutinerade grönsaker

För första gången någonsin har jag odlat tomater. Jag lade två tomatskivor i jorden och sedan grodde de! Och därifrån har jag nu fått massor av tomatplantor. Jag har gett bort några stycken var till mina bröder men några har jag behållit själv och de är så överdignade med tomater nu! Det är så härligt att se! Vilken utdelning av två tomatskivor!! Men det krävs att ha en noggrann rutin för att sköta dem då de kräver mycket vatten! Helst både morgon och kväll! Tomaterna är inte klara än men de börjar ändra färg mot det röda och jag längtar efter att få smaka dem!

Jag har också odlat Physalis i år. Det är andra året så jag har både plantor kvar från förra året och nya som jag sått i år! Även dessa från frön i frukterna. Även dessa kom i massor plantor och har delats ut till mina bröder! Och även dessa kräver massor av vatten och är översållade med frukter och blommor! Det är bland det godaste som finns att äta egenodlade physalis! Har ni inte testat så gör det!

Tisdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Gunvor - Men vad du är duktig! Du har gröna fingrar verkar det som!Vilka fina tomater och physalisplantan som du också drivit upp själv.Att man kan få fram så fina plantor av tomatskivor.Jag är full av beundran!Ha en fin dag!augusti 9, 2016 – 8:23 f m

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm - Åh, vad sugen jag blev på att odla tomater på min balkong nästa sommar :)augusti 9, 2016 – 9:37 f m

Violen på Brandholmen - Bra med fasta rutiner när man är fritidsodlare! Själv har jag inga gröna fingrar så jag får hålla mig till sådant jag vet fungerar! Så vackra dina tomater är i förstadiet till rött!augusti 9, 2016 – 12:05 e m

Susanne - Men åh, tack för tipset. Att plantera tomater på det sättet har jag hört någon göra men physialis har jag aldrig hört. Har du dom inomhus då eller vart placerar du växten? Och som vanligt finfina bilder.augusti 9, 2016 – 1:40 e m

Paula - Så duktig du är, var odlar du fröerna, har du växthus eller odlar du dem inomhus hemma? Jag har hört flera som stoppat ner tomatskivor i jord och lyckats dra upp plantor. jag tycker det låter helt otroligt…
Physalis gillas skarpt, inte söt men smakrik och även god i sallader. Den skulle jag mer än gärna testa att odla själv, men det bör man väl göra på våren?
Vilka roliga rutiner du har!augusti 9, 2016 – 6:44 e m

Marja - Nu blev jag sugen på att odla physalis!augusti 10, 2016 – 12:07 f m

Anemonen - Åh det måste jag testa. Hemodlar är ju bäst och psysalis som jag gillar så skarpt.augusti 10, 2016 – 7:11 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*