Respekt mellan djur och barn

Jag tycker det är så oerhört viktigt för barn att få växa upp med djur. Dels för att barn ska utsättas för saker så de blir mera motståndskraftiga när det gäller allergier men också för att det är ett av de bästa sätt att lära barn att visa respekt och ta hänsyn. Det är viktigt att vuxna är med och hjälper barnet att förstå var gränserna går när det gäller att klappa ett djur. Jag har sett en film som finns på facebook där en liten tjej står och slår en katt i ansiktet om och om igen och till slut tröttnar katten och hoppar upp i tjejens ansikte och säger ifrån. Förmodligen med klor ute för att markera. Och detta står en annan, förmodligen vuxen, och spelar in. Det är så fel och idiotiskt på så många nivåer. Det är synd om flickan som inte fått lära sig var gränsen går. Hon kommer växa upp gränslös och kanske förlorar all empati och det är absolut synd om katten som blir misshandlad.

Barn behöver lära sig ödmjukhet och respekt för både natur och djur och att ha en katt eller en hund hemma gör att barnet får mycket av detta gratis! Det är också viktigt när barnet träffar djur att vuxna är med och visar hur man ska beté sig för att djuren ska trivas! Inget barn kan detta helt automatiskt från början utan lär sig det genom att bli visad hur man ska göra!

Här träffar Saga sin kompis Sixten. Sixten gillar uppmärksamhet och Saga, som bara är ett år har inte riktigt den där gränsen inpräntad i sig än, men här får hon lära sig av morfar hur man ska göra och se sedan hur fint de har det tillsammans!

Onsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Dagny - Det var ljuvliga / fina bilder.augusti 17, 2016 – 6:15 f m

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm - Mysigt 😀augusti 17, 2016 – 5:13 e m

FREEDOMtravel - Men så fina de är tillsammans! Härligt att se! Visst måste barn lära sig hur man beter sig med djur. Vissa djur säger ifrån. Men jag har också hört om marsvin som blivit ihjälkramade…augusti 17, 2016 – 7:31 e m

SigridfraEnget - Underbart mysiga bilder! :-)augusti 18, 2016 – 8:17 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*