Julkalender: Lucka 3


Gårdagen spenderades med att baka lussekatter. Detta goda bröd som hör julen till. Jag älskar lussekatter och kan absolut tänka mig att köpa det i affären men tyvärr har de allra flesta blivit så lata så de lägger russinen i degen och jag avskyr russin. Det innebär att dessa går inte att äta! Om jag av någon händelse måste förtära en sådan gäller det att dissekera den i minsta detalj så jag inte råkar få in något äckligt russin i munnen och det är både skräpigt och tråkigt! Men det finns faktiskt ett ställe här i stan som fortfarande har riktiga lussekatter med två russin i! Lätta att ta bort och de ser traditionella ut!

Men häromdagen såg jag så fina lussekatter på instagram. Istället för russin hade hon strösocker på och jag tyckte det blev så fint så i år har jag själv gjort så! Här nere ser ni mina lussekatter ”in the making” så att säga. Sista bilden i den fyrdelade är min mamma som också bakade samtidigt och som körde det mera på traditionellt sätt!

Jag har ju uppmanat er därute att vara med och göra julkalendern och nu har Åke sagt att han också kör så titta gärna in hos honom och följ hans kalender också! :O)

,

Ett svar till “Julkalender: Lucka 3”

  1. Oj!!! Ja bäst att göra alting själv då vet man hur det blir Det enda du inte kan överföra är lukten. Jag önskar jag kunde få känna aromen Så härligt julbakande bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *