Julkalender: Lucka 4


Julmusik är härligt i alla former och särskilt till jul! Då jag själv sjungit i många år känns julmusik och julvisorna mer som en nödvändighet för själen. Ikväll har jag varit i Törnevalla kyrka och lyssnat på Chorus Lin. En blandad studentkör som jag varit med i för många år sedan! Det är alltid roligt att komma tillbaka och lyssna och också se hur många som fortfarande är kvar av de jag sjöng med. Det var faktiskt en hel del! Hela sju stycken om jag räknade rätt. Det är också roligt att höra hur många låtar som är kvar från när jag var med och det är en hel del det också men julen är ju till för traditioner och vad är mera härligt än att faktiskt få känna igen julsångerna man hör! Min absoluta favorit var med och det var min högsta önskan att de skulle ta med den! ”Nu tändas tusen juleljus” i ett magiskt arrangemang av Andreas Lönnqvist, som är så sprött och ljuvligt. Kördeltagarna står längs väggarna runt publiken och hela kyrkan fylls av ett hav av toner som bara svävar runt- Mitt i allt detta kommer en fantastisk solist, Caroline Fredén, in och sjunger med sin oerhört rena, ljuvligt klingande stämma.

I övrigt bjöds det på både välkända julvisor och helt galet nya som rörde upp konserten. Allt i proffsig kostym säkert lett av dirigent Anna-Carin Strand (som för övrigt också är kvar från jag var med). I år hade de även med Mats Strand på violin och hans tolkning av Sibelius ”Julvisa” var helt magiskt underbar!

Allt detta får mig att önska att jag fick vara med! Sjunga i kör är verkligen speciellt. Gemenskapen och det man skapar tillsammans ger sån kraft. Det ger kraft till oss som lyssnar också men att delta, att få vara med och skapa dessa virrvarr av toner som bildar vackra mönster sammanvävda av både glada, kloka och fina ord, är en ynnest! Ren magi när det stämmer!

Nedan ser ni lite bilder från kvällen. Chorus Lin gör denna konsert fyra gånger till så har ni möjlighet så tar er dit och lyssna och njut av en konsert som ger både julkänsla och värme och som dessutom har fri entré!

Kommande konserttillfällen:

Västra Husby kyrka 1 december kl. 19,00
Heda kyrka 3 december kl. 18,00
S:t Lars kyrka 4 december kl. 15,00 och 18,00

Torsdagstema

,

4 svar till “Julkalender: Lucka 4”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *