Julkalender: Årets julgodis!

Jag kommer från en familj som inte har någon tradition med julgodis. Det har liksom aldrig funnits hos oss. Jag kan minnas ischoklad från jag var yngre men den var alltid köpt och inte alls god! Det sötaste jag förknippar julen med sedan är Ris á la Malta som vi serverade på jobbet jag hade när jag var yngre. Inte heller någon höjdare!

Men för något år sedan testade jag att göra saffranskola och det var jätteroligt! Det var inget jag blev förtjust i men den blev väldigt populär bland mina familjemedlemmar. Särskilt min ena bror älskade den och det var riktigt roligt! Så, lite som en tradition har jag bestämt mig för att göra något litet själv varje år. I år har jag dock slagit på stort och gjort två saker! Ikväll var det meningen att jag skulle göra Rocky Road. Ni vet, massor grejs i ren choklad. Den rena chokladen lockade mig inte så jag gjorde en egen variant som blev Rocky Road muffins! Jag är faktiskt toknöjd med dem. De är både fina och urgoda!

Tidigare i veckan försökte jag mig på att göra mintkyssar! Det är ett verkligt superlätt godis som man inte kan misslyckas med….tänkte jag…. Men det kan man. För jag glömde mintessensen så mina mintkyssar är bara kyssar! Men ACK så goda! Dessutom gick spritsen sönder så de får inte något skönhetspris men vad gör väl det när de är så underbart goda! Jag får göra om och göra bättre nästa gång!

Gör ni något julgodis och i så fall, vad då? Vad är er favorit?

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm - Vi brukar inte heller ha så mycket julgodis. Bara knäck (som jag inte tycker om) och hemmagjord ischoklad med russin, mandlar eller nötter i vilket är gott :) Sen brukar det finnas någon chokladask och nötter. Men det vore roligt att göra mer julgodis 😛december 27, 2016 – 5:08 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*