Märkligt!


Jag satt ute och fikade med min mamma då jag helt plötsligt ser att något rör sig vid stenen cirka en meter bort! En yttepytteliten mus försöker kravla sig över det torra, döda gräset! Det gick inte fort och det såg jobbigt ut! Jag bestämde mig för att försöka få en bild på den söta lilla musen. Jag lägger mig ner bredvid den och då ser jag lite längre bort på gräsmattan att där är en mus till, denna med mera fart! Den skuttade över den torra gräsmattan som den aldrig gjort något annat! Den lilla musen jag hade framför mig låg bara helt stilla och väntade! Jag fotograferade den där den låg gömd i gräset sedan gick jag därifrån för att den skulle få chans att springa iväg! Men det gjorde den inte! Den låg kvar så efter en kvart gick jag dit igen och petade lite på den och då sprang den försiktigt iväg under en buske! Där tog jag lite mer bilder! Där kändes den också lite tryggare så där lämnade jag den och när jag tittade efter en stund igen var den borta! Och den på gräsmattan hade skuttat iväg för längesen! Jag har aldrig varit med om att två möss är framme så  mitt på dagen och inte springer iväg och gömmer sig direkt! Jo, när mamma hade utekatt kom katten med levande möss men dessa hade ingen katt släpat dit! Mycket märkligt men samtidigt är jag tacksam för jag fick en fin bild på den söta musen! :O)

NC8B6449

187. Märkligt
(bild 95 av 365)

logga18

,

9 svar till “Märkligt!”

  1. Nu ska jag inte påstå att jag gillar möss, men bilden var väldigt fin 🙂 Det är många djur som kommer fram nu för att leta vatten förmodligen. Jag har haft små möss synliga, en rävunge, katter och harar inne på tomten trots hunden. Jag har alltid vatten ute på båda sidor om huset till hunden så de är säkert där och dricker när vi gått in och stängt.

    Kramiz

  2. Det var en fyndig tolkning av temat! Det finns många andra härliga bilder att titta på här i din blogg.
    Kul att du hänger med i utmaningen. Lycka till nu under sluttampen!
    Janicke, admin.

  3. Jättefin bild, med fin skärpa på ögat och fint ljus. Musen är väldigt söt tycker jag! Det är bara innomhus och alldeles nära ingången som jag inte vill se möss…

  4. Så fin skärpa på den lilla musen. Och snyggt med den oskarpa inramningen. De har nog inte farit väl i värmen. Jag har också sett flera möss i sommar som inte betett sig som de brukar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *